• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Internetten tül perde siparişi

sugarpare

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2014
3.408
7.017
358
Merhaba.
Internetten tül perde almak istiyorum ama perde ölçüsü alma konusunda kafam karıştı.
Normalde tülcüye gider, tülü beğenirdim. Tülcü de eve gelir ölçüsünü alır ürünümü hazırlardı ama pandemiden dolayı bir çok ihtiyacımı artık Internetten karşılıyorum.
Gelelim kafamı karıştıran meseleye: Penceremin genişliği 235cm. Internette biraz araştırdım. Ölçü alırken bu ölçüyü 2 ile çarpmak gerekiyormuş. Şimdi ben “h...burada” gibi bir sayfadan tül perde alırken genişliği 235x2=470 olarak mı gireceğim? Yoksa genişliği 235 olarak mı girmem gerekiyor?
Lütfen ne saçma salak bir soru diye düşünmeyin. Böyle şeylerde hiç bilgim yok. Daha önce Internetten sipariş vermiş olanlar yardımcı olursa sevinirim.

O ölçüyü 2 ile çarpmak pile için önemli canım.yani pilesiz şekilde geliyorsa 2 ile çarp sonra pile yaptır.ama pileli ölçüyle perde alacaksan ölçüsünde alıcaksın.

235 sadece pencere mi komple duvar mı?

Pencereyi yanlardan biraz pay ekleyerek ölçtük.
Ben sağdan soldan 50şer cm pay vererek tül aldım benim korniş biraz cama uzak o 50 cm zor yetiyor caprazdan içerinin görünmemesi için. Genelde perdeciler 1 e 3 kullanır pile için. Boru pile dediğimiz böyle olur. 2 ile çarpmanız az gelebilir boru pile istiyorsanız.

En mantıklısı satıcı no ya ulaş alışveriş sitesinden birebir ona sor siparişi oluşturmadan. .. bende o siteyi çok kullaniyorim ama hiç perde almadım ..Ablam a Stor perde aldık geçen hafta istediğimiz olculerde geldi ama tül nasil olur bilemiyorim tabi

Ben perde bakmıştım bi ara. Cam 2 metre. Duvarsız hali. perdeci demişti ki “yanlardan en az 20şer santim koyman lazım, yani 2 metrelik cama 2.5 metre tül gider”

h.burada ya da trendyol gibi sitelerde ölçü kısımlarında hazır dikili metresi yazılıyor diye biliyorum. çok fazla yorum okumuştum perde ararken.

Ben sağdan soldan 50şer cm pay vererek tül aldım benim korniş biraz cama uzak o 50 cm zor yetiyor caprazdan içerinin görünmemesi için. Genelde perdeciler 1 e 3 kullanır pile için. Boru pile dediğimiz böyle olur. 2 ile çarpmanız az gelebilir boru pile istiyorsanız.
Mervem ben en son perde alırken ucuza kaçmak için az pile istiyorim demiştim adam bana şöyle bir açıklama yaptı

İnce tüller de çok pile ile gösterir model kendini dedi

Desenli perdelerde 1 e 2 olur ama
Senin istediğin perde 1 e 3 olacak demişti

Yeni nesil ince tüller 1 e 3 malesef :/

Mervem ben en son perde alırken ucuza kaçmak için az pile istiyorim demiştim adam bana şöyle bir açıklama yaptı

İnce tüller de çok pile ile gösterir model kendini dedi

Desenli perdelerde 1 e 2 olur ama
Senin istediğin perde 1 e 3 olacak demişti

Yeni nesil ince tüller 1 e 3 malesef :/
1e 3 standart bile denebilir bence. Seyrek olacaksa yatık pile yapıyolar 1 e 2 de olur o zaman. Ama genelde boru yapmak isterler.

Back
X