İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumun için teşekkür ederim..:KK200:
Şu an numaramı daha vermedim. İnstagram ve sosyal medya kullanmıyormuş. (İçimden nasıl yani dedim..)
İlla ki fotoğraf görmek gerek. O nasıl olacak anlamadım..
Canim acikcasi ben de internette tanistigim kisiler olmustu.instragam yada facem yom dediklerinde altinda gizledikleri bi sey cikiyo yani bu zamanda sosyal medya kullanmayan insan mi var.biraz daha konus bakalim mutlaka bi acik verecektir

Ben de internetten tanışarak evlendim. Ama bizimki biraz çocukluktan başladı. Tesadüfen oldu yani. Bilinçli olarak belli sitelere girerek değil.Ben o zamanlar MSN vardı MSN açmayı bile bilmiyordum bilgisayar kullanmayı bilmiyorum. Alt çizgi var ya onu bile yapamıyordum klavyeden :KK48: Bizim gibisine şahit olmadım hiç. Kaç yıl birbirimizi görmeden telefonda mesajlaşarak görüştük. Ama bizimkinin %75i arkadaşlıktı ilk seneler 17 yaşında olunca tabi :KK16: üniversite sınavı, üniversite, mezun olma, iş bulma vs derken 10 yıla evlendik. Çok mutluyum. Hala düşünüyorum ve şaşırıyorum gerçekten kaderinde varsa o gelip seni buluyor. Böyle birşey olmasaydı girişmezdim ama internetten tanışma olayına sıcak bakmıyorum. Güvenilir gelmiyor.

Bizim bir komşunun akrabası kadın evli kocasını beğenmiyormuş herhalde internette yeni koca arayışına girmiş daha iyisini bulucam diye kocasını bırakıp kaçmış bu internetten tanıştığı adama Doğuya bu adamda bunu kandırmış bekar olduğunu söylemiş meğerse adam evliymiş bunu kuma yapmış duyunca şaşırdım kaldım hiç tanımadığın adama kocaya kaçılır mı tabi internetten tanışabilirsin bunda sorun yok internette bu kişi ile tanıştıktan sonra ikinci tanışman gereken ailesi aile yapısından nasıl biri olduğunu hemen anlarsın ailesi ile tanışana kadar çok samimi olmuyorsun mesafe koyuyorsun adam sapık mı çıktı ailesini biliyorsun zaten ailesini seninle tanıştırmaya cesaret eden böyle birinde sorun olmaz bence

Konunuzu ve duzenlemenizi okudum ancak yorumları okuyamadim 🙈 yakindan tanidigim biri var. Birbirlerini sanirim facebook uzerinden bulmuslar. Adam devlet memuru. Kadin da ozel bir kurumda 15 yil kadar çalışmış. Bir sene olmadan evlenmeye karar vermisler. Ikisininde 2.evliligi buarada. Ama kadinin cocugu yok. Adam ilk karisindan olan evlilikten iğneye kadar almis ve bu kadina bir nevresm bile almamisti. Kadin surekli ailesinin yanina gidiyordu ki sonradan herseyi anlatti meger evden altin almaya gidiyormus. O kadinin adama yedirdigi parayi size anlatamam 120 biN civari altin vermis. Adam bunun parasi oldugunu ogrenmis paralari yemis isi bitince de doverek atti kapıya. Paran var diye caliisyorsun diue seninle evlendim bitti gule gule demis. 1 senedir bosanmaya calisiyorlar adam altinlari da inkad ediyor. Olumsuz ornek istediğiniz icin yazdim. Lutfen kendinize dikkat edin.

Herkese Merhaba,:KK52:
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştınız? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştılar?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:KK200:
Not:Konu ile ilgili edit 124. sayfadadır.
çevremde sizin gibi 30 yaş üstü mühendis bir bayan vardı...netten, hollandada yaşayaşan, yine mühendis bir beyle evlendi...adamın 2. evliliğiydi....en az 10 yıl oldu evleneli, 2 çocuk yaptı ard arda...gayet mutlu mesut yaşıyorlar..hatta kız
evlenirken çok aşıktı adama, uçuyordu mutluluktan...

Biz eşimle Facebook da tanıştık. 2010 yılında. Aynı ilçede oturuyorduk. beni öylesine şans eseri görüp eklemiş. Ben de kabul ettim. Konuşmaya başladık bir kaç gün içinde de bir kafede (ortak bildiğimiz bir yer) buluştuk. buluşmalara devam ettik. Bir birimizi tanımaya başladık. 3,5 yıl kadar çıktık. sonra evlilik teklifi geldi. 2014 yılında da evlendik. 3 yaşında bir oğlumuz var. Çok çok çok mutluyuz. :)

Çok üzüldüm.Bu sitelerde çok dolandırıcı varmış.Para isteyen varmış.Çok dikkatli olmak lazım. O yüzden bende 30 yaş altı hemcinslerime asla önermiyorum.(Ben 32 yaşındayım) Eşinin işi yoksa nasıl geçiniyorlar? Çocuk var mı? Allah yardim etsin..
Cocuk var hemen hamile kaldı yoksa calısabilirdi.Seneden seneye fındık topluyorlar o sa 15 milyar ederse ki zaten oğlan artı kensi aikesine de bakıyor.Yetmiyor.Sigorta yok bir şey yok kardeşim bunalmış durumda köy desen değil şehirde yaşadı büyüdü şimdi bakkal bile tok ekmek yapıyor.Hayırlısı diyelim

Ben de eşimle internetten tanıştım. Daha doğrısu ortak arkadaşımız varken faceten eklemişti. 6 yılı doldurduk sevgililikte. 3,5 yıllık evliyiz. Bir de oğlumuz var 4,5 aylık☺️

Benim arkadaşım bundan beş yıl önce internetten tanışıp evlendi. İkinci evliliğiydi. Bir çocuğu var şimdi ve dışardan göründüğü kadarıyla uyumlu bir çift. Bazen maddi sorunlar oluyor ama o hangimizde olmuyor ki

• Beğen
Reactions: 000
Başka biarkadasım da fb de tanıştığı birinin bir gece boyunca tecavüzşne uğradı. Kendi çocugun evine gittiği için sesini çıkaramadı içine attı. Bakın bende iki tür örnek de var
keşke şikayet etseymis emin olun cezasını çekerdi. kişinin kendi rızasıyla tecavuz edenin evine gitmesi eylemi suç olmaktan çıkarmaz. belki bir okuyan olur, bilmek ister diye bilgilendirmek isterim. bu tür vakalarda kişi isterse tecavuz edenin evine kendi gitmiş olsun. hatta rıza ile sevişmeye başlasın dur dediği anda karşı taraf durmaz ve kisinin rizasi hilafina eylemine devam ederse bu suç olusturur. yeter ki mağdur şikayetçi olsun. Anlattığım gibi bir vakıada yargıtayin cinsel saldirinin gerceklestigine, mahkumiyet karari verilmesi gerektigine dair karari var. bizzat karari veren daire üyesinin ağzından dinledim. yeter ki anında deliller kaybolmadan sicagi sicagina şikayet edilsin.

hahaha bence var, ama mutsuz olanlar daha cok..

real hayatta hic tanisma ihtimalin olmayan biriyle oluyorsun. kultur din dil irk hersey bambaska olabiliyuor. baslarda laylaylom ama sonrasi zor bence

Güzel örneğiniz için teşekkür ederim..
Bende bir evlilik sitesine üye oldum 2 gün önce.Adı ''gönüldensevenler''. Ama site çok çöp bir site. Çoğu erkek sadece ucuz cinsellik peşinde.Bunu daha ilk andan belli ediyorlar. Ciddi ilişki düşünen çok az erkek var. O yüzden temkinli ilerliyorum. Sizce numara verme ne zaman olmalı?
Yalnız bu siteden yazışmaktan hoşlanmıyorum. Ama daha yeni tanıştığım için biraz seni tanımam lazım dedim karşımdaki kişiye.Bakalım ne olacak...

Siz onun numarasını alıp gizliden arasanız? Ha bide numarasından sosyal medya hesabı var mı yok mu aratın, eğer sosyal medya kullanmakta acemiyse ve hesabı varsa kabak gibi çıkar.

Herkese Merhaba,:KK52:
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştınız? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştılar?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:KK200:
Not:Konu ile ilgili edit 124. sayfadadır.

Konuda yazılanları okumadım epey ilerlemiş ama bu ilk mesaja bakarak şöyle diyebilirim ; iki yıl önce ablam netten biriyle tanışıp evlendi. Evini barkını, işini gücünü, parasını iliklerine kadar sömürdü adam ve ailesi. Yıllarca çalışıp borcunu ödediği evini sattırıp, emek emek kurduğumuz işini dağıtıp, parayı alemlerde yedi herif, bizim ailenin internetten evlilik tecrübesi böyle

Bizzat abim var.Burada konu açtım. Bir hanımla tanıştık, abimle arkadaşmış gibi tanıştırdım. Sonuç şuan çok mutlu bir çiftler kışa evleniyorlar. :)

Açıkçası ben fotoğraf paylaşmamanızı çok anlamadım. Çünkü sonuçta biz ne kadar karşımızdaki insana güvenmek istiyorsak onlar da güvenmek istiyor, ya da karşısındaki kişiyi görüp elektrik alıp alamayacağını her insan anlamak ister, bu illa güzelmiş ya da değilmiş noktasında değil. Böyle aksine vakit kaybı değil mi? Mesela siz o mimarla yazıştınız, hoşlandınız etkilendiniz de, ama görünce hiç etkilenmediniz hiç beğenmediniz. Sizin vaktinize de yazık değil mi?

Ben açıkçası fotoğraf istemeyi yanlış değil doğru buluyorum. Bir ya da iki normal fotoğrafınızı -o an çekilmiş selfie değil de sosyal medyada da olabilecek normal fotoğraflar- atıp sonra aynı mesafeyi koyarsanız yine mesela yine fotoğraf diye ısrar ederse vesaire siz de doğru yorumlarsınız karşınızdaki insanı.

Se
Edit: Arkadaşlar Herkese Selam,
Bir süredir yoktum. Şimdi edit için mesaj yazıyorum. Çünkü burada sizlere eğer bir tanışma sitesine üye olursam yazacağımı söylemiştim. Sonunda cesaret edip ''Gönüldensevenler'' adlı siteye dün üye oldum. İlk izlenimlerimi yazmak istiyorum:
Öncelikle site çöp bir site. İlk başta seviyeli formatta bir evlilik sitesi görünümünde. Ama 1,5; 2 günde şunu söyleyebilirim ki, erkeklerin çoğu cinsel ilişki peşinde. Seninle konuşmaya başlıyorlar, daha 10-15 cümle konuştuktan sonra önce resim istiyorlar (Resim koymadım); sonra da hemen telefon numarası istiyorlar. Ben belli derecede güvenmeden telefon numarası veremem deyince de, tanıştık ya diye hakaret eden üsluplar oluyor.
Yani sitede olan 100 erkekten 90 civarı cinsel ilişki peşinde, diğer 10 tanesi gerçekten ciddi ilişki istiyor gibi geldi.
Özellikle belirtmek istediğim bir grup var; sağlıkçıların çoğunluğu güvenilmez. Hele bir tanesi resim koymuş, google'da hastaneye bakınca o çıkıyor, yani gerçekten doktor. Ama zihniyet çok bozuk. Hakaret eder gibi numaramı istedi ve vermeyince de ( Hayır veremem bana yazma diye cevap vermiştim) bana küfürler etti. Yok ben evde kalırmışım; zaten yaşım 30 civarı imiş. (32 Yaşındayım). Bana artık kimse bakmazmış (!) diye ters psikoloji yapmaya çalıştı. Güya beni demoralize edip numaramı alacak. Tabi ki ben bu dolduruşa gelmedim.
Buraya yazmayı borç biliyorum. Eğer üye oldu iseniz, size de yazıp hemen numaranızı isteyip vermeyince böyle olumsuz sözler söylemeye çalışırlarsa kanmayın.

Şu an biriyle konuşuyorum. Daha dün konuşmaya başladık. Kendisi mimarmış, onunda resmi yoktu. O da istersen başka platformdan devam edelim dedi bende biraz güvenip konuşmam lazım dedim. Kabul etti. Şu an yurt dışındaymış ve arkadaşının yanına gidecekmiş. Bir saat sonra yazışmak için sözleştik.Tabi bende biraz şüpheler var. Ama yana yakıla numaramı almaya çalışmıyor. Zaman veriyor. Ama tabi ki çok temkinli ilerliyorum.
Sizden tavsiye de rica ediyorum. Sizce ne zaman numaramı vereyim veya resmimi ne zaman göstereyim?
Site çok çöp olduğu için sürekli oradan da yazışmak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Okuduğunuz için teşekkürler... :KK200:
Selam. Bence bir insan yok resim koymuyor yok tel istemiyor zamana yayalım diyor yani kartlarını açık oynamıyorsa kesin gizlendiği bişiler var. Evli de olabilir. İçinizde eb ufak bir şüphe varsa ya netleştirin devam edin ya da görüşmeyin. Hoş bu adam evl ya da bekarsa nasıl ispat edilecek. Nüfus kağıdında yazmıyor artık🙃 işiniz meşakatli allah kolaylık versin

çevremde sizin gibi 30 yaş üstü mühendis bir bayan vardı...netten, hollandada yaşayaşan, yine mühendis bir beyle evlendi...adamın 2. evliliğiydi....en az 10 yıl oldu evleneli, 2 çocuk yaptı ard arda...gayet mutlu mesut yaşıyorlar..hatta kız
evlenirken çok aşıktı adama, uçuyordu mutluluktan...

Nerde tanışmışlar kız vallahi darısı başıma😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X