İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi ben sosyal statümü göze sokmak için belirtmedim. Benimde sorunlarım var onu demek istedim.Mesleğin sürekli öne sürülmesini sevmiyorum. Onun icin yazdım. Empati kurulsun diye belirttim.
Evet mesleki teoriyi biliyorum ama her zaman uygulayamıyorum. Olmuyor. Kendi sorunlarım var.
Ayrıca internete kadar düştünüz mü demeniz çok haddi aşmak oluyor.
Belki size hitap etmiyor saygı duyarım ama yorum yazmak ayrıdır haddi aşmak ayrıdır.
O zaman öğretmenler de evlenmek istemesin. Onların mesleği benimkinin yanında çok daha yüce. Insan yetiştiriyorlar.
Ben mesleginiz uzerinizden sadece akli basinda insansiniz demek istedim kendim iki sokak otede rast geldim internette tanisip ama yakinda diye taniyip olcme bicme firsatim oldu bu devir internette tanisip kilometrelerce otedeki insana guvenmesi cok zor degilmi sizcede ? Evlenmek istemek ayri bisey herkesin isteyebilecgi bsey ben meslek sahibi olanlsr evlenmesin demedim sadece bakis acisi olarak günümüzde internet ortaminda tanisip basina neler geldigini haber ortamlarinda cok okuyoruz siz dikkat edin

• Beğen
Reactions: 000
sandığınız gibi olmuyor işte. Eğitim seviyesi yükseldikçe bazI bariyerler daha da netleşiyor. İnsanların birbirleriyle tanışmaları vs güçleşiyor. Size uygun insanların sizin titrinizdeki insanlardan beklentisi ya çok yüksek oluyor, ya da hali hazırda evlenilebilecek kategorideki insanlar evlenmiş oluyor.

Gerektiği kadar dikkatli olunursa internettten tanışmanın biri aracılığıyla tanışmaktan farksız olduğunu düşünüyorum. Tüm bunlar psikologlar için de geçerli :)
Ben psikologlar internetten tanisamaz evlenemez diye bi yazi yazmadim :) ayrica bende internette tanistim evlendim ama sansmi kadermi bilmem 2 sokak otemde biri cikti yani tanima frsatm oldu kilometrelerce otede birini tanimak inanmak guvenmek bu devrde hic mantkli bisey degil buda benim gorusum elbette tanisir evlenir sanal ortamda onemli olan sanalda kalmamasi bu devrde :)

0 000 bizim gençliğimizde internet yoktu, telsiz vardı bir nevi eski zaman interneti diyebiliriz çünkü şehirlerarası veya yurtdışı görüşmeler yapabiliyordunuz ama internetten farklı olarak birbirinize kamera açma, fotoğraf gönderme imkanınız olmuyordu, karşınızdaki kendini nasıl tarif ederse, nasıl anlatırsa o kadar biliyordunuz, kandırılma ihtimaliniz çok yüksekti yani, eşimle böyle tanıştım, yüzünü hiç bilmeden sadece sesini duyarak.
30 yıldır birlikteyiz, 25 yıldır da evliyiz, mutluyuz ama bizim avantajımız aynı muhitin çocukları olmamız, birbirimizi gördük, ailelerimiz hakkında bilgi alma imkanına sahip olduk, internetten tanışmak kesinlikle kötüdür diyemem, yüz yüze tanıştığınız insan da aynı oranda kandırabilir, duygularınızla oynayabilir lakin genellemek istemem, cinsiyet ayırmaksızın bir tespit yapmam gerekirse maalesef internet bizde daha çok kötü yönde kullanılıyor, sanal ortamda oluşturulan bir profil üzerinden her türlü kötülüğü yapmayı kendine hak görenler oluyor ne yazık ki, bu yüzden dikkatli olmanızı tavsiye ederim, umarım hep iyi insanlarla karşılaşır, arzuladığınız huzurlu ve mutlu yuvayı kurarsınız.

Ben okadar okuyacagim pisikolog olacagim 50 yasinada gelsem koca derdine dusmem kusura bakmayin ama oyuzden inanmadm oyle bir meslek sahibi olup isini yapan insanin boyle bir dertle yakinmasi bana sacma hayatta bi cok seyden keyif alablrsinz sosyal ortaminiz vardr illaki internete kadar dustunuzmu

Siz okumamissiniz belli ki ve hayatta tek eksiginiz bu olmuş. Ustune cok kotu bir evliliginiz var ve cocuk ustune cocuk dogurmussunuz yine de, dogal olarak bu bakis acisina sahip olmussunuz şuan ama sizin yasadiginiz şey evlilik degil.

İnsanlar mutsuz olmaya degil, mutlu olmaya evleniyor, kimin basina ne gelir bilinmez hersey insan icin ama evlilik esasinda kotu birsey degildir ve meslegi olan insanlar da evlenmek isteyebilir. Sosyal cevre meslekle alakali degildir her zaman, herkesin kendine gore cevresi olur istedikten sonra ki konu sahibinin de vardir. Ama olmayinca olmaz.

0 000
Ben 3 tane tanıyorum. 1. Sanırım cok önce tanışmışlar. Şimdi10 yıllık evliller. 2 çocukları var. 2.si 4 aylık tanışma ile evlendiler. Şimdi 2 çocukları var.
3. Su 7 8 yıl önce tanıştılar şimdi nişanlılar insallah kış düğünü ile evlenecekler.
3 ornek 3ude çok iyi. Dikkatli olmanız lazim falan dememe gerek yok zaten akli başında insansiniz.
Çok mutlu bir evlilik sizi bulsun insallah

Nisanliyim. İnternetten tanıştım. Hatta herkesin kotuledigi eksisozlukten. :KK70:

Eksi sözlükte bir sürü nitelikli , iyi niyetli, duyarli insan var.Son zamanlarda herkes yazabildigi icin kalite düsmüs olabilir ama yine de sürekli takip ettigim bir mecra.Ülkede dogru dürüst haber kaynagi olmadigi icin ordan haberdar oluyorum.

Konu sahibi günümüzde internette tanismak gayet normal geliyor bana.Mantik olarak ha internette ha disarda tanismissin.Disarda tanistigimiz insanlar da kötü cikabiliyor.Ülke öyle bir hale geldiki her seyden korkuyoruz.

0 000 bizim gençliğimizde internet yoktu, telsiz vardı bir nevi eski zaman interneti diyebiliriz çünkü şehirlerarası veya yurtdışı görüşmeler yapabiliyordunuz ama internetten farklı olarak birbirinize kamera açma, fotoğraf gönderme imkanınız olmuyordu, karşınızdaki kendini nasıl tarif ederse, nasıl anlatırsa o kadar biliyordunuz, kandırılma ihtimaliniz çok yüksekti yani, eşimle böyle tanıştım, yüzünü hiç bilmeden sadece sesini duyarak.
30 yıldır birlikteyiz, 25 yıldır da evliyiz, mutluyuz ama bizim avantajımız aynı muhitin çocukları olmamız, birbirimizi gördük, ailelerimiz hakkında bilgi alma imkanına sahip olduk, internetten tanışmak kesinlikle kötüdür diyemem, yüz yüze tanıştığınız insan da aynı oranda kandırabilir, duygularınızla oynayabilir lakin genellemek istemem, cinsiyet ayırmaksızın bir tespit yapmam gerekirse maalesef internet bizde daha çok kötü yönde kullanılıyor, sanal ortamda oluşturulan bir profil üzerinden her türlü kötülüğü yapmayı kendine hak görenler oluyor ne yazık ki, bu yüzden dikkatli olmanızı tavsiye ederim, umarım hep iyi insanlarla karşılaşır, arzuladığınız huzurlu ve mutlu yuvayı kurarsınız.
Mune Mune
O zamandan teknoloji ile iç içeymişsin. :KK45: Mutluluğunuz daim olsun inşallah.

Bence internet iyidir ama orada sadece cinsellik arayan kadın ve erkekler çok fazla.bu nedenle ne tür bir internet sitesinde tanıştığınızda önemli.online oyun,forum gibi yerler çok daha iyi.çünkü bu tür yerlerde karşınızdakiyle sürekli vakit geçirip sonra iş ilerleyebiliyor.hemen tanışalım edelim moduna girilmiyor.bu şekilde tanışıp birlikte olan 25-30 yaş arası arkadaşlarım var.genel olarak mutlular.

evlilik sitesine güvenmiyorum.bir akrabamın başına kötü birşey geldi bu tarz sitelerden.

benim iki kere online oyundan tanıştığım oldu biri 1 yıl kadar sürdü sonra ayrıldık diğeri 2 yıldır hala devam ediyor.bence önemli olan internette bir süre konuşup fazla uzatmadan buluşmak.sanaldan gerçeğe taşıma aşamasını çok kısa veya uzun tutmamak lazım.diğer önemli konular zaten güvenlikle alakalı.ilk buluşmalar toplu bir yerde olsun.kişiye yeterince güvenene kadar evde vs buluşmayın.güvendiğiniz bir arkadaşınıza daima bilgi verin buluşma hakkında nereye gideceksin kiminlesin adamın nosu...devir kötü ne olacağı belli olmaz.birde uzak mesefe ilişkisinde nude paylaşmayın cidden sorun oluyor sonra.neyse benim kendi ve çevremin deneyimlerinden yola çıkarsak aynı şehirden birini bulursanız internetde gayet oluru var.

Ekşisözlük iyidir..:rapci:
Arada bende bakarım.
Yazar değilim ama takip ederim.
Acaba çok özel değilse ekşisözlükten nasıl tanıştınız?

Size mesaj mı attı? Yoksa siz mi attınız?

Benim yazar olmayan bir arkadaşım sözlük üzerinden ona mesaj atmami rica etmişti. Birbirlerini WhatsApp grubundan taniyolar ama numaraları yokmuş. Ben de daha önce nişanlimla eksisozlugun yan sitesi Eksiduyuru üzerinden mesajlasmistim daha once. bi sorunumda yardımcı olmuştu bana. Nick olarak tanidikti yani. Sözlükten mesaj attım işte x kişi sana ulaşmaya çalışıyor vs. Sonrasında nasılsın dedim önceden de konusmuslugumuz oldugu için. Onun da o ara çok canı sikkinmis maddi manevi sıkıntıları varmış. Uzun bir mesaj atmıştı boyle böyle diye. Ben de çok dolmuşsun sen gel biseyler içelim dedim. Sonra iki üç kere arkadaşça görüştük, sonra sevgililige evrildi.

Tanışma amaçlı bir mesaj değildi aslinda başlangıcı.

• Muhteşem
Reactions: 000
Telsiz dediğiniz su el telsizi mi yoksa yayın yapılan radyo telsizi gibi bişey mi?

Sanki normalde tanıştığımız kişiler çıkmıyor mu ?
Yapmayın Allah aşkına. İnsanlar aynı aileden ,akraba evliliği, yapıyor o bile çok kötü olabiliyor.
Benim çok yakın bir arkadaşım chat sitesinde tanışıp evlendiler.
Şu an çok mutlular. Ama devir çok kötü , iyice elemek gerekiyor.
Bu arada kıdemli birisi olmanız demek , evleneceğiniz kişiyi şıp diye bulmanız demek değil ki.
İnşallah karşınıza çok iyi kişiler çıkar.

Şıp diye bulacağımı çevreden dolayı düşünmüştüm.
Çoğu kuzenim 20lerde evlendi.Bende o zaman en kötü çevreden tanıdık bir aile dostu oğlu vs olur diye düşünmüştüm.
Genelleme yaptım yani.
Tabi şu an bu düşüncemden gram yok.Her şey olabilir diye bakıyorum.
Sevindim yakınlarınıza..

Iyi dileğiniz için teşekkür ederim..:KK66:

Direk evlilik sitesinden tanismayin bence o çok daha absürt geliyor bana nedense :KK70: biz ingilizcemizi geliştirmeye çalışırken oldu

Ben mesleginiz uzerinizden sadece akli basinda insansiniz demek istedim kendim iki sokak otede rast geldim internette tanisip ama yakinda diye taniyip olcme bicme firsatim oldu bu devir internette tanisip kilometrelerce otedeki insana guvenmesi cok zor degilmi sizcede ? Evlenmek istemek ayri bisey herkesin isteyebilecgi bsey ben meslek sahibi olanlsr evlenmesin demedim sadece bakis acisi olarak günümüzde internet ortaminda tanisip basina neler geldigini haber ortamlarinda cok okuyoruz siz dikkat edin
Uyarınız için teşekkür ederim.
Yok ben zaten sıfır güvenle başlarım.
Bir de şehir dışı tercih etmem.Çünkü oradan birini tanımak zor.Sürekli gitmek lazım.
Diğer kanalları denedim olmadı.
O yüzden acaba internet olur mu diye düşünüyorum.
Zaten ilk buluşmada çok temkinli olmak lazım.
Kalabalık yer, araçla kendin gitme, en fazla 2 saat geçirme vb.
Zaten ilk buluşmada ne olduğu biraz çıkar.

Bir de kimlik görmek isterim ama ayıp kaçar mı iste.

0 000 sizi yorumlarinizdan taniyorum ve sevdigim uyelerdensiniz :KK200:
Nerede tanisirsaniz tanisin sizi kolay kolay kandirabileceklerine ihtimal vermiyorum :)
Umarim en kisa surede coookkk mutlu olursunuz :KK200:

Çok teşekkür ederim..
Yani biraz şüpheci ve temkinli biriyim.
O yüzden umarım beni kandırmaya çalışmaz.

Güzel dileğin için teşekkür ederim..:KK200:

Biz varız 2014 de 8 ayda tanıştık 11 ayda nişanlandık 2016 da evlendik çok şükür çok mutluyuz facede tanışmıştık iyki tanışmışız keşke daha erken olsaydı diyoruz 😍❤️

İnternetten tanışıp mutlu bir evlilik yapanlar vardır belki ama yüzdesi ne kadar o önemli birde evlilik danışmanından dinlemiştim internet bar gibi ortamlara insanlar evlenme niyetiyle girmezler zaman geçirme kız düşürme niyetiyle girer çoğu böyle bir niyette olanlar zaman kaybı bence ha seni arkadaş aracıyla tanır evlenme niyetinde olur internetten ekler sen zannedersin İnternetten buldu beni öyle tanıştık ona birşey diyemem aslında herşey niyet Allah hayırlı kapılar açsın bir an evvel

Evet bir kısmı cinsellik için giriyordur.
Bir kısmı da evlidir.
Onları elemek lazım.
Benim ortak arkadaşların hepsi evli.
Evli olmayanlarda boşanmış çocuklu.

O yüzden şu an elimde bu seçenek var.
Ya da yok bakalım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X