• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

internetten satış yapanlar vergi ödüyormu?

sadece internet sitesi açarsanız eğer, satışlarınızda faturalandırma yapmanız gerektiği için kestiğiniz faturalardan ötürü vergi yükümlüsü olursunuz. Eğer bir dükkan açıp, bir de site kurayım derseniz bunun için ayrı bir vergi mükellefi olmazsınız, işletmeniz üzerinden yükümlü olduğunuz için ve satışı da aynı vergi kimlik numarası ile yapacağınız için ayrı bir yükümlülük gerektirmiyor :34: Korkmana gerek yok, teferruatı ile sen değil muhasebecin ilgilenecek zaten.

çok teşekkür ederim çok sağolun hakkımda hayırlısı bakalım inşallah yapabilirim bu işi :16:

gelir aylık 1000 tlyi geçmiyor ise vergiden muaf oluyorsunuz diye biliorum

ne kadar çok soru sordum değilmi bişey daha sormak istiyorum yada aynı kategoriye girermi diye site kurmadan sadece sanırım söylememde bi sakınca yok facebook tan satış yapanlarda bunun içinde mi çünkü kendi isimleri altında yapanlar var bunu maliye bunuda araştırıyormu acaba tehlikeli olan bişey yapıp riske girmek istemiyorum :50:

EST.elbette soracaksınız face hakkında bir bilgim yok ama nette okumustum 2.el ürünlerden bile vergi almıslar dusunun artık faturasını sormuslar bu ısler ne yazıkkı gorundugu gıbı kolay degil yani bir web site acayim satıslarimi oradan yapayim deyince olmuyor ne yazikki:50::50:

Bir vergici olarak size cevabım şudur, öncelikle ister evinizden isterseniz bir işyerinden satış yapın farketmez her halükarda vergiye tabisiniz. Hatta bazı sitelerde kişiler satış yapmaktadırlar. Eğer yaptığınız bu satışlar (site kendinize ait olmasada) eğer devamlılık arz ediyorsa vergiye tabi olursunuz. Vergiye tabi olmak için aylık kazancınızın bir önemi yoktur.
Maliye tarafından sosyal medya dikkatli takip edilmektedir. Sonucunda yapacağınız şey bir mükellefiyet tesisinden ibarettir.
Böylece içiniz daha rahat olur, çünkü geriye dönük yapılacak cezalar yüklü olabilir.

Bir vergici olarak size cevabım şudur, öncelikle ister evinizden isterseniz bir işyerinden satış yapın farketmez her halükarda vergiye tabisiniz. Hatta bazı sitelerde kişiler satış yapmaktadırlar. Eğer yaptığınız bu satışlar (site kendinize ait olmasada) eğer devamlılık arz ediyorsa vergiye tabi olursunuz. Vergiye tabi olmak için aylık kazancınızın bir önemi yoktur.
Maliye tarafından sosyal medya dikkatli takip edilmektedir. Sonucunda yapacağınız şey bir mükellefiyet tesisinden ibarettir.
Böylece içiniz daha rahat olur, çünkü geriye dönük yapılacak cezalar yüklü olabilir.

çok teşekkür ederim o zaman eşimin muhasebecisiyle konuşmalıyım nerden başlamalıyım ne yapmalıyım diye :34:

Canım birde şunu dene istersen satış ortaklığı sistemi ile binlerce ürün arasından kendinin seçtiği ürünlerin pazarlamasını yapıyorsun ve satış başına komisyon alıyorsun %50 - %60 - %70 değişiyor ürüne göre. ilk zamanlar inanmıyordum bende fakat gerçekten sattıkça para kazanıldığını gördüm. ben bunun için bir eğitim kiti satın aldım ve bayağı yararını görmüş bulunmaktayım. istersen bir araştır derim GooMass .. birsürü yerde araştırma yaptım ben bu iş için ve gerçekten de yalan olmadığını fark ettim. ayrıca sattığın ürünlerin vergilerini sistem tarafından %10 stopaj kesintisi ile otomatik ödenmekte hiçbir kanuni sıkıntı yok her yönünü araştırdım çünkü ve bende bu sistemi kullanarak para kazanıyorum ve gerçekten sıkı çalışırsan çok ciddi paralar kazanmak mümkün. Araştırmak için yukarıdaki linki incelemeni tavsiye ederim..

GooMass

Canım birde şunu dene istersen satış ortaklığı sistemi ile binlerce ürün arasından kendinin seçtiği ürünlerin pazarlamasını yapıyorsun ve satış başına komisyon alıyorsun %50 - %60 - %70 değişiyor ürüne göre. ilk zamanlar inanmıyordum bende fakat gerçekten sattıkça para kazanıldığını gördüm. ben bunun için bir eğitim kiti satın aldım ve bayağı yararını görmüş bulunmaktayım. istersen bir araştır derim GooMass .. birsürü yerde araştırma yaptım ben bu iş için ve gerçekten de yalan olmadığını fark ettim. ayrıca sattığın ürünlerin vergilerini sistem tarafından %10 stopaj kesintisi ile otomatik ödenmekte hiçbir kanuni sıkıntı yok her yönünü araştırdım çünkü ve bende bu sistemi kullanarak para kazanıyorum ve gerçekten sıkı çalışırsan çok ciddi paralar kazanmak mümkün. Araştırmak için yukarıdaki linki incelemeni tavsiye ederim..

GooMass

benim amacım para kazanmaktan çok boş geçen zamanımı sevdiğim hoşuma giden bir hobiyle değerlendirmek üretmek daha doğrusu bunu yaparkende para kazansam fena olmaz ben kendim bişeyler yapmak istiyorum teşekkür ederim sana da tavsiyen için :34:

benim amacım para kazanmaktan çok boş geçen zamanımı sevdiğim hoşuma giden bir hobiyle değerlendirmek üretmek daha doğrusu bunu yaparkende para kazansam fena olmaz ben kendim bişeyler yapmak istiyorum teşekkür ederim sana da tavsiyen için :34:

Fikrin çok güzel bence girişimci ruhunu bırakma ve dene. Denemeden başarı olmaz ve hep aklında bir pişmanlık kalır. Kaybedeceğin birşey yok zaten, hobisini yaparak hem eğlenip hem para kazanabilme şansına kaç insan erişir ki... Bunun için iyi görünen bir websitesine ihtiyacın olacaktır. İsteklerine göre yapılan ve uygun fiyatlı web site yaptırmak istersen bir arkadaşımı önerebilirim özelden.

Başarılar dilerim, yolun açık olsun!

merhaba burbuk burbuk konu hakkında bilgin var gibi geldi de benım de sormak ıstedıgım bır şey var ?
bilgin varsa yanıtlarsan sevınırım
bu konuyla ılgılı nette arastırma yaparken aha bızım sitede de yazmışlar dedim girdim ve seni gördüm:)
ben de böyle bir iş yapmak istiyorum
toptan bir şeyler alıp insta da satmak istiyorum
bırde aslında aklımda yurtdısından ürün getirip satmak var bununla ilgili de araştırıyorum
araştırırken duyduklarım şahıs işletmesi açmak gerekmiş
ben yasal yoldan yapmak istiyorum ki başım belaya girmesin
şimdi şahıs işletmesi açsam ithalat yapabilir miyim ( eğer yurtdısından getırmeyı başarırsam)
bırde ben normal sigortalı bir işte calışıyorum çalışırken şahıs işletmesi açsam sorun olur mu ?
birde masrafı ne olur acaba yani şahıs işletmesi açtım bunun masrafı var ayrıca ayda bazen satabilirim belki de bazen satamam bunun vergisi falan nasıl olur astarı yüzünü geçer mi acaba bilemedim
millet korkusuzca satıyor ama sanmıyorum yasal olduklarını kırk yılda bişe olur o da gelir beni bulur ben yapamam korkarım öle kuralsız iş yapmaktan

merhaba burbuk burbuk konu hakkında bilgin var gibi geldi de benım de sormak ıstedıgım bır şey var ?
bilgin varsa yanıtlarsan sevınırım
bu konuyla ılgılı nette arastırma yaparken aha bızım sitede de yazmışlar dedim girdim ve seni gördüm:)
ben de böyle bir iş yapmak istiyorum
toptan bir şeyler alıp insta da satmak istiyorum
bırde aslında aklımda yurtdısından ürün getirip satmak var bununla ilgili de araştırıyorum
araştırırken duyduklarım şahıs işletmesi açmak gerekmiş
ben yasal yoldan yapmak istiyorum ki başım belaya girmesin
şimdi şahıs işletmesi açsam ithalat yapabilir miyim ( eğer yurtdısından getırmeyı başarırsam)
bırde ben normal sigortalı bir işte calışıyorum çalışırken şahıs işletmesi açsam sorun olur mu ?
birde masrafı ne olur acaba yani şahıs işletmesi açtım bunun masrafı var ayrıca ayda bazen satabilirim belki de bazen satamam bunun vergisi falan nasıl olur astarı yüzünü geçer mi acaba bilemedim
millet korkusuzca satıyor ama sanmıyorum yasal olduklarını kırk yılda bişe olur o da gelir beni bulur ben yapamam korkarım öle kuralsız iş yapmaktan
Satışınız süreklilik arz ederse mükellef olmak zorundasınız. Satış siteleri, insta vs farketmez. Buralar takipte olup birden fazla satışta ticari kazanç statüsüne girersiniz.
Sigortalı ilken işyeri açabilirsiniz.
Millet satıyor ama merak etmeyin kimsenin yanına kar kalmıyor.

Satışınız süreklilik arz ederse mükellef olmak zorundasınız. Satış siteleri, insta vs farketmez. Buralar takipte olup birden fazla satışta ticari kazanç statüsüne girersiniz.
Sigortalı ilken işyeri açabilirsiniz.
Millet satıyor ama merak etmeyin kimsenin yanına kar kalmıyor.
evet ben yasal olarak yapmak istiyorum
peki hangi adımları izlemem gerek biliyor musunuz?
şahıs işletmesi açmak çok masraf gerektirir mi ?
ve sahıs işletmesiyle ithalat yapabilir miyim yani çinden ürün getirmek istiyordum
açtım diyelim daha sonra benden alanlara fatura kesme falan bunları kendim yapabilir miyim nasıl yaparım?
birde işte oturtamazsam vergi falan da derken astarı yüzünü geçer mi acaba?

Bende zamanında araştırmıştım. Evinizin bir odasına bilgisayar kasa falan koyarak fatura keserek satış yapılması gerekiyormuş. Maliyeden gelerek bir vergi numarası veriyorlarmış.

İntertten aldığımız ürünlerde yanında fatura da gelir. Eğer bir müşteri aldığı hizmet karşılığı fatura kesilmediğini şikayet ederse. O zaman ceza ödeyebiliyorsunuz.

evet ben yasal olarak yapmak istiyorum
peki hangi adımları izlemem gerek biliyor musunuz?
şahıs işletmesi açmak çok masraf gerektirir mi ?
ve sahıs işletmesiyle ithalat yapabilir miyim yani çinden ürün getirmek istiyordum
açtım diyelim daha sonra benden alanlara fatura kesme falan bunları kendim yapabilir miyim nasıl yaparım?
birde işte oturtamazsam vergi falan da derken astarı yüzünü geçer mi acaba?
Ticari Anka'mda kısıtlamanız yok.
İşletme açmanın prosedürü var bunkarı yerine getireceksiniz. Ben uğraşamam derseniz sizin yerinize belli bi ücretle yapan kişiler var. Masrafını bilemem.
Batar mısınız çıkar mısınız onu da Allah bilir.
Vergiler kazancınızla orantılıdır. Kazanırsanız ödersiniz. Ana bunun en azından her ay verilmedi gereken KDV var.

Back