selam arkadaşlar ben butik kurabiye, butik pasta, nikah bebek sünnet şekeri ,kına malzemeleri ,bebek odası süsleri, nişan tepsisi gibi şeyler yapmak istiyorum bi süredir de araştırıyorum malzemelerini yapılışlarını yani maliyeti ne olur ne kadara satılır neler lazımdır kısaca ne kadar sermaye lazımdır diye. :44:
aslında küçük bir yer açmaktı niyetim sonra baktım malum sosyal paylaşım sitesinden bloglardan işte internet üzerinden satış yapan yada belli siteler aracılığıyla satış yapan insanlar var mantıklıda geldihem açmak istediğim yeri açıp hem internet üzerinden de satış yapabilirim diye düşündüm.
fakat araştırdıkça aslında bu gibi yerlerden satış yapanların vergi ödemesi gerekiyormuş bazı sitelerde ceza yiyenler yazmışlar maliye bu siteleri takip edip vergi borcu çıkarıyorlarmış geçmiş dönemde içinde bunun
yani kısaca arkadaşlar böyle bi konu hakkında bilgisi olan böyle bu durum yaşayan ya da şahit olan varmı aranızda düşünüyorum bütün bu insanlar gerçekten vergi ödüyormu???
son bir soru bu işi yapan varsa aranızda böyle bir yer açmak için ne kadar sermaye gerekiyor tahmini :26:
peki arkadaşlar ben imalat ve satış için bir yer açtım diyelim aynı zamanda netten de yürütmek istiyorum zaten dükkan olacağı için vergi ödenecek ama aynı zamanda netten satış içinde ayrı bir vergiye tabi olurmuyum acaba kafam karıştı niyet etmişken vazgeçmekte istemiyorum sizce ortalama ne kadar sermaye gereklidir ilk başta yani ben malzemeler için belli bi araştırma yaptım ama açılış kısmında bir çok yere para gerekicektir bi fikri olan varmı bu konuda
satışlardan KDV alıyorlar sonuçta. ama öder ödemez bu konu onunla ticaret etiği arasındaki bir kavram. baya çok kılıf var KDV den yırtmak için.selam arkadaşlar ben butik kurabiye, butik pasta, nikah bebek sünnet şekeri ,kına malzemeleri ,bebek odası süsleri, nişan tepsisi gibi şeyler yapmak istiyorum bi süredir de araştırıyorum malzemelerini yapılışlarını yani maliyeti ne olur ne kadara satılır neler lazımdır kısaca ne kadar sermaye lazımdır diye. :44:
aslında küçük bir yer açmaktı niyetim sonra baktım malum sosyal paylaşım sitesinden bloglardan işte internet üzerinden satış yapan yada belli siteler aracılığıyla satış yapan insanlar var mantıklıda geldihem açmak istediğim yeri açıp hem internet üzerinden de satış yapabilirim diye düşündüm.
fakat araştırdıkça aslında bu gibi yerlerden satış yapanların vergi ödemesi gerekiyormuş bazı sitelerde ceza yiyenler yazmışlar maliye bu siteleri takip edip vergi borcu çıkarıyorlarmış geçmiş dönemde içinde bunun
yani kısaca arkadaşlar böyle bi konu hakkında bilgisi olan böyle bu durum yaşayan ya da şahit olan varmı aranızda düşünüyorum bütün bu insanlar gerçekten vergi ödüyormu???
son bir soru bu işi yapan varsa aranızda böyle bir yer açmak için ne kadar sermaye gerekiyor tahmini :26:
peki arkadaşlar ben imalat ve satış için bir yer açtım diyelim aynı zamanda netten de yürütmek istiyorum zaten dükkan olacağı için vergi ödenecek ama aynı zamanda netten satış içinde ayrı bir vergiye tabi olurmuyum acaba kafam karıştı niyet etmişken vazgeçmekte istemiyorum sizce ortalama ne kadar sermaye gereklidir ilk başta yani ben malzemeler için belli bi araştırma yaptım ama açılış kısmında bir çok yere para gerekicektir bi fikri olan varmı bu konuda
satışlardan KDV alıyorlar sonuçta. ama öder ödemez bu konu onunla ticaret etiği arasındaki bir kavram. baya çok kılıf var KDV den yırtmak için.
Ne kadar kazanırsan vergin de ona oranla artacaktır muhakkak. Ne kadarını internet satışı için ne kadarını imalathane için ödediğin önemli mi sence? Az önceki yorumumda da söylediğim gibi, ortada bir kazanç varsa Tc. Maliye bakanlığı mutlaka tepene binecektir. Bu konuda hiç şüphen olmasın :) Her yıl dünya kadar vergi denetmeni ve vergi müfettişi alıyorlar sırf bunun için. Haftasonu vergi anlatacak maliye hocam. Ayrıntılı bilgim olunca seni de aydınlatırım. Bu konuyla alakalı kpsssde soru çıkarsa da sana hep dua ederim sayende iyice öğrendim diye.
Odemek zorundalar canim ticaret sanal alemden bile olsa vergilerini aliyorlar ,vergiden yirtmak gibi bir luksleri yok cunku okudugum kadari ile ne kadar dogru bilemem tabi arastirmalarima gore maliye kargo sirketlerini bile takip ediyormus sanal ticaret yapanlar bu ay kac kere kargolama yapti diye sonrada yuklu cezalar oduyorlar.
evet bende okudum kargolarında takip edildiğini zannetmiyorum o kadar insanın vergi ödediğini bunu araştırdıkça öğreniyorum 2. el ürünlerede vergi varmış :44: eşime danışmaktan başka çare yok birde şöyle bir durum varmış hani bi dükkan gibi biryer açmadan evde bu işleri yapıp evi gösteriyormuşsunuz ama belediyeler pek izin vermiyormuş müstakil ev olursa sorun yokmuş tabi bunun için dükkan için yapman gereken herşeyi yapıyorsun vergiydi falan filan hepsi aynı sadece dükkan kirasından falan yırtıyosun sanırım anladığım kadarıyla iyi düşünmeliyim :26:
Küçük bir yer açarsan ve vergin olursa ekstradan birde internet sitesi için vergi ödemiyorsun.Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına sadece bildirmen yeterli.
İnternetten küçük yada büyük herhangi malı satmak için kesinlikle vergiye tabi olmanız gerekir.Bu malı alan kişilerede fatura kesmek zorundasınız.Yapacağınız işlemler sırasıyla şöyledir:
Öncelikle internet sitenizi hazırlıcaksınız yani site adresiniz kesinleşmesi lazım.
Ardından en yakın vergi dairesine gidip şahıs işletmesi alıcaksınız.( Şahıs işletmesi almanız daha mantıklı çünkü vergileri az, emekli tanıdığınız varsa bu dahada iyi)
Bunlara ek olarak fatura çıkışları yani gelir gider için muhasebeci lazım hesapları tutacak.Tabi siz ben becerebilirim derseniz sizde yaparsınız bu işi.
Ancak kesin olan kural şudur internetten satışlar vergiye kesinlikle tabidir.Bu konuda ciddi yaptırımlar söz konusu.
internet sitesini hazırlayıp şahıs işletmesi aldıktan sonra sadece her satışa fatura kesmekmi gerekiyor muhasebe işi kolay eşimin muhasebecisine hallettiririm yada eşim yapar yani o zaman ben bi dükkan açmadanda yürütebilirim bu işi sadece netten çok teşekkür ederim bunun üzerine yoğunlaşmam lazım
HER satısa irsaliyeli fatura kesmek zorundasınız eger fatura kesmezseaniz maliye geriye dönük bile olsa faizi ile yüksek miktarlar para alıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?