• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

internetten makyaj malzemesi alacağım

mutluolmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
476
2
96
Konya
herkese merhaba;
İşk makyaj malzemesi alışverişimo olacak eğer alırsam daha önce hiç makyaj malzemem olmadı kardeşimin var ama onun ben de kendime almak istiyorum bu işlerden anlamıyorum o da anlamıyor biz küçük bir ilçede oturuyoruz gezdim ama hiç düzgün makyaj malzemesi yok o yüzden internetten sipariş etmeye karar verdim fondöten,pudra,oje,ruj,(doru düzgün ruj rengi yok hepsi parlatıcılı)far(doğru düzgün far çeşidi yok) yani anlayacağınız hepsini ninetten alacağım ama ruj,fondöten bunları denmeden nasıl alacağımı düşünüyorum.ruj rengi yakışacak mı?Fondötenin rengi tenime uyacak mı?internetten makyaj malzemesi alan bayanlar nasıl alıyorsunuz yani o rengin yüzünüze,dudağınıza yakışacağını nasıl biliyorsunuz?

canım daha önce makyaj kullanmışsındır numaralarını tonlarını bilirsin sonuçta bu arada sana MAC ürünlerini öneririm bide lorealın profosywnel fondoten lerini

canım öncelikle bütçen nedir mesela bi fondotene kaç para verebilirsin?

40 lira civarı verebilirim fondotene diyosan loreal true match öneririm.

youtube a loreal true match yaz orada makyaj videoları yapan kızlar var. onlardan kendi cilt rengine en yakın kıza bak hangi tonu kullanıyomuş.

bi de şöyle bulabilirsin ( bunu bi yerden okumuştum) kolunun içindeki damarlar mavi görünüyosa pembe tonlu fondotenler uygundur. eğer yeşil görünüyosa sıcak tonlu fondotenler uygundur.

kendine altını daha çok yakıştırıyosan sıcak tonlu fondotenler uygundur. loreal true matchin W serisi veya D serisi

kendine gümüşü daha çok yakıştırıyosan soğuk tonlu fondotenler uygundur loreal true match C serisi uygundur.

bana herşey yakışıyo dersen nötr tonlar sana uygundur. bu da loreal true match de N serisine tekabül eder.

bundan sonrası ne kadar açık ne kadar koyu tenlisin ona kalmış canım.

eğer ben daha ucuz bişey düşünüyorum dersen maybeline affinitone veya maybeline saten fondotenlere bakabilisin canım kolay gelsin tatlım. :3::3:

canım öncelikle bütçen nedir mesela bi fondotene kaç para verebilirsin?

40 lira civarı verebilirim fondotene diyosan loreal true match öneririm.

youtube a loreal true match yaz orada makyaj videoları yapan kızlar var. onlardan kendi cilt rengine en yakın kıza bak hangi tonu kullanıyomuş.

bi de şöyle bulabilirsin ( bunu bi yerden okumuştum) kolunun içindeki damarlar mavi görünüyosa pembe tonlu fondotenler uygundur. eğer yeşil görünüyosa sıcak tonlu fondotenler uygundur.

kendine altını daha çok yakıştırıyosan sıcak tonlu fondotenler uygundur. loreal true matchin W serisi veya D serisi

kendine gümüşü daha çok yakıştırıyosan soğuk tonlu fondotenler uygundur loreal true match C serisi uygundur.

bana herşey yakışıyo dersen nötr tonlar sana uygundur. bu da loreal true match de N serisine tekabül eder.

bundan sonrası ne kadar açık ne kadar koyu tenlisin ona kalmış canım.

eğer ben daha ucuz bişey düşünüyorum dersen maybeline affinitone veya maybeline saten fondotenlere bakabilisin canım kolay gelsin tatlım. :3::3:
teşekkür ederim esra2424 lorealin ürünlerini biliyorsun herhalde hep lorela marka mı kullanıyorsun peki ruj alırken hangi rengin bana uyup uymadığını nasıl anlayacağım far alırken hangi rengin bana yakışıp yakışmadığı

nerden sipariş vereceksin? yurtdışından alışveriş yasağı var artık kozmetik için.. biliyorsun değil mi.. gitti gidiyor gibi yerlerden de alma sakın çoğu sahte ne oldukları belli değil. İmkanın varsa internetten almak yerine varsa başka bir büyük şehirde yaşayan bir akrabanın yanına gidip ordan alabilirsin? nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama imkanın varsa çevre illere günübirlik gidip gelebilirsin, bazı küçük şehirlerden 1 saatte otobüsle büyük şehire gidiliyor.

ruj alırken genelde senin zevkine kalmış ama diyelim ki kırmızı tonlarına yakın bi ruj alıcaksın

yukarıda anlattığım gibi sıcak tonlardaysan yani loreal true match W serisi bi fondoten kullanıyosan turuncu tonlarda kırmızı ruj kullanmalısın

eğer soğuk tonlardaysan yani loreal true match C serisi kullanıyosan mor veya pembe tonlu kırmızı rujlara bakabilirsin

ama nötr tonlardaysan yani loreal true match N serisi fondoten kullanıyosan hemen hemen her ruj yakışır.

ama benim fikrimi sorarsan ben çok abartı olmayan rujları seviyorum

maybeline rujları çok kaliteli ve fiyatı da çok uygundur tavsiye ederim.

forumda maybeline markasının konuşulduğu bi topik vardı orada güzel ruj resimleri koymuşlardı arkadaşlar

http://www.kadinlarkulubu.com/kozmetik-markalari/452362-maybelline-hakkindaki-dusunceleriniz.html bu topikte güzel şeyler var mutlaka incele

ruj alırken genelde senin zevkine kalmış ama diyelim ki kırmızı tonlarına yakın bi ruj alıcaksın

yukarıda anlattığım gibi sıcak tonlardaysan yani loreal true match W serisi bi fondoten kullanıyosan turuncu tonlarda kırmızı ruj kullanmalısın

eğer soğuk tonlardaysan yani loreal true match C serisi kullanıyosan mor veya pembe tonlu kırmızı rujlara bakabilirsin

ama nötr tonlardaysan yani loreal true match N serisi fondoten kullanıyosan hemen hemen her ruj yakışır.

ama benim fikrimi sorarsan ben çok abartı olmayan rujları seviyorum

maybeline rujları çok kaliteli ve fiyatı da çok uygundur tavsiye ederim.

forumda maybeline markasının konuşulduğu bi topik vardı orada güzel ruj resimleri koymuşlardı arkadaşlar

http://www.kadinlarkulubu.com/kozmetik-markalari/452362-maybelline-hakkindaki-dusunceleriniz.html bu topikte güzel şeyler var mutlaka incele
çok teşekkür ederim esracım verdiğin linkten inceleyeceğim dediğin maybelline rujlarına da bakacağım.

selam nemida,
artık interntten parfüm kozmetik alamayaca mıyız? strawberry sorun yaşıyormuş ama baçka sitelerde var e-pazar parfüm.com gibi. orlaraı biliyor musun?
nerden sipariş vereceksin? yurtdışından alışveriş yasağı var artık
kozmetik için.. biliyorsun değil mi.. gitti gidiyor gibi yerlerden de alma sakın çoğu sahte ne oldukları belli değil. İmkanın varsa internetten almak yerine varsa başka bir büyük şehirde yaşayan bir akrabanın yanına gidip ordan alabilirsin? nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama imkanın varsa çevre illere günübirlik gidip gelebilirsin, bazı küçük şehirlerden 1 saatte otobüsle büyük şehire gidiliyor.

evet malesef artık yurtdışından kozmetik ürünleri getirtmek yasak:43:
bence itiraz edilmesi gereken bir karar ....

İtirazla alakalı forumdan Kılıçbalığı arkadaşımız dava sürecine girileceğiyle ilgili bilgi vermişti isterseniz onunla görüşür sorun bir ne olduğunu sonuçlandı mı bilmiyorum ama bununla ilgili bir şeyler yapılmaya çalışılıyordu.
bu arada e buy dan alıp ürünleri uzun sürede de olsa gelenler var ama sanırım paketlemede kozmetik dışında bir şey gibi gösterilmesi gerekiyor bir de 100$ dan aşağıdaki şeylere dokunmuyorlar dedi bir arkadaşım ama bu ne derece doğru bilemiyorum, yasaklandığından beri bir şey almadım ben en çok da strawberry den alamamaya üzüldüm :14:

Arkadaşlar önceden 100dolar altı yurtdışı alışverişlerden vergi ödemek zorunda kalmıyorduk.Ve çoğu firma bunları hediye gibi göstererek yolluyordu ve haliyle devlet vergi alamıyordu bizden.Ayrıca bu yurtdışı alışveriş siteleri yüzünden Tr'deki kozmetik satışı yapan firmaların durumu da kötüye gidiyordu.Bu vb. sebeplerden ötürü Şu anda kozmetik ürün(krem,parfüm,oje,ruj her ne olursa) kapsamına giren ürünler;satın almış olsanız bile gümrükten geri gönderiliyor.Gidip alma imkanınız yok gümrüğe gelse de.Onun dışımda giyim,ayakkabı vs. tarzı bir şey alacaksanız bunun da yılda 5'i geçmemesi gerekiyor.Tam bir yasaklar ülkesinde yaşıyoruz.Vergi üstüne vergi,hatta verginin de vergisini ödüyoruz.Sadece hava bedava...

İtirazla alakalı forumdan Kılıçbalığı arkadaşımız dava sürecine girileceğiyle ilgili bilgi vermişti isterseniz onunla görüşür sorun bir ne olduğunu sonuçlandı mı bilmiyorum ama bununla ilgili bir şeyler yapılmaya çalışılıyordu.
bu arada e buy dan alıp ürünleri uzun sürede de olsa gelenler var ama sanırım paketlemede kozmetik dışında bir şey gibi gösterilmesi gerekiyor bir de 100$ dan aşağıdaki şeylere dokunmuyorlar dedi bir arkadaşım ama bu ne derece doğru bilemiyorum, yasaklandığından beri bir şey almadım ben en çok da strawberry den alamamaya üzüldüm :14:

Aslında burada iyi bir noktaya değinmişsin.Yurtdışındaki bir tanıdığımıza yollasak aldığımız ürünleri ve o bize gönderse belki alabiliriz.Ama açıp bakıyorlarsa belki yine sıkıntı çıkabilir.Yoksa strawberry'de kargo zaten bedava.Sadece bir kez kargo ödemiş oluruz,tanıdğımızın yolladığını.O da nereden baksan Tr'dekinden ucuza gelir. :46:

Maalesef, bizim kaliteli ürünleri ucuza almamız çok zor. Bu yüzden internet yerine birebir alışveriş daha mantıklı geliyor bana... Yerli sitelere güvenmiyorum çünkü...

Maalesef, bu yasaklarla bizim kaliteli ürünleri ucuza almamız çok zor artık. Büyük kozmetik merkezlerine de o kadar para vermek saçma geliyor artık. Bu yüzden internet yerine birebir alışveriş daha mantıklı geliyor bana... En iyisi duty free. Yerli sitelere güvenmiyorum çünkü...

Merhaba canım bende kozmetik ürünlerini ve parfümlerimi hep netten alıyorumm hiçbir sıkıntı yaşamıyorum çeşitli sitelerden alıyorum karşılaştırma sitelerine bakıyorum fiyat araştırıyorum buara yeni bi siteden alıyorumm temizmarket diye bi siteden sende bak istersen

Back