Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 ay once ınsulın direnci sebebiyle dıaformın kullanmaya basladım. Gebelik dusunuyoruz ama henuz yokinsülin direnci yuksek olup hamile kalan var mı
Hemen kaldınız mı biz neredeyse 1 yıldır dusunuyoruz 2 ay once ınsulın direnci oldugunu ogrendım.. Adetlerim duzenlı sayılır 1 2 gunluk sapmalar oluyor sadece.merhaba canım ben de tıp 2 diyabet hastasıyım ve hamile kaldım...insülin direncinin engelleyeceğini sanmıyorum ha adetlerein düzenliyse yok değilse önce düzenlemen gerekiyor..
Hemen kaldınız mı biz neredeyse 1 yıldır dusunuyoruz 2 ay once ınsulın direnci oldugunu ogrendım.. Adetlerim duzenlı sayılır 1 2 gunluk sapmalar oluyor sadece.
Hemen kaldınız mı biz neredeyse 1 yıldır dusunuyoruz 2 ay once ınsulın direnci oldugunu ogrendım.. Adetlerim duzenlı sayılır 1 2 gunluk sapmalar oluyor sadece.
2 aydır ilacı kullanıyorum seker normal cıktı fakat ınsulın cok yuksek cıktı cuma gunu tahlil yaptırıcam insallah dusmustur diger hormonların hepsi normal cıktı fakat doktor ınsulın gebelige engel olmus olabilir diyince ve 2 aydır da yumurtlama gunu takibine ragmen olmayınca aklıma cok takılıyorşeker hamile kalmana engel değil canım..adetinin 3. günü dr gidip hormon tahlili yaptırmanı öneririm...çünkü hormonların değerleri etkiliyor.
Pco gorulmedı bende cok sukur ısrarla sordum doktora var mı diye inşallah Allahım bana da nasip eder.. Gebelik suresince de insülini iz yuksek mıydı? Bi zararı olur mu ki bebek içinBen ilk adetimden beri pco hastasiyim ve insulin direnci var 2.yi doğurdum ve ikincisi korunmakta rağmen, birincisinde glifor içmiştim
Pco ile ilgili konu açmıştım bakabilirsin
Rahatladım sayenizde çok tesekkur ederimBen ilk adetimden beri pco hastasiyim ve insulin direnci var 2.yi doğurdum ve ikincisi korunmakta rağmen, birincisinde glifor içmiştim
Pco gorulmedı bende cok sukur ısrarla sordum doktora var mı diye inşallah Allahım bana da nasip eder.. Gebelik suresince de insülini iz yuksek mıydı? Bi zararı olur mu ki bebek için
Rahatladım sayenizde çok tesekkur ederim![]()
Gliforu ne kdr süre kullandın cnmBen ilk adetimden beri pco hastasiyim ve insulin direnci var 2.yi doğurdum ve ikincisi korunmakta rağmen, birincisinde glifor içmiştim
2 aydır ilacı kullanıyorum seker normal cıktı fakat ınsulın cok yuksek cıktı cuma gunu tahlil yaptırıcam insallah dusmustur diger hormonların hepsi normal cıktı fakat doktor ınsulın gebelige engel olmus olabilir diyince ve 2 aydır da yumurtlama gunu takibine ragmen olmayınca aklıma cok takılıyor
Ben ilacı kullanmaya başladım ikinci ay hamile kaldım, sonra da gebelik boyunca kullandım 9ay.. sonrasında hiç kullanmadım yalnız ben de şeker yoktu adet düzensizliği için kullandım, insulin direncinden dolayı yumurtlamıyormuşum ilaca başlayınca direk yumurtam çatladı ilk ay..Gliforu ne kdr süre kullandın cnm
Ben ilacı kullanmaya başladım ikinci ay hamile kaldım, sonra da gebelik boyunca kullandım 9ay.. sonrasında hiç kullanmadım yalnız ben de şeker yoktu adet düzensizliği için kullandım, insulin direncinden dolayı yumurtlamıyormuşum ilaca başlayınca direk yumurtam çatladı ilk ay..
Işte gebelikte kullanmam kafama çok takılıyordu, şükür ki cocugumda bir problem olmadı ve ilacı kullanmama rağmen gebelik şekeri çıktı kullanmasam belki bebek düşerdi doktorum ne düşündü bilmiyorum ama sonuç saglikliyiz
Anladım cnm allah bağışlasın darısı bize inşallahBen ilacı kullanmaya başladım ikinci ay hamile kaldım, sonra da gebelik boyunca kullandım 9ay.. sonrasında hiç kullanmadım yalnız ben de şeker yoktu adet düzensizliği için kullandım, insulin direncinden dolayı yumurtlamıyormuşum ilaca başlayınca direk yumurtam çatladı ilk ay..
Işte gebelikte kullanmam kafama çok takılıyordu, şükür ki cocugumda bir problem olmadı ve ilacı kullanmama rağmen gebelik şekeri çıktı kullanmasam belki bebek düşerdi doktorum ne düşündü bilmiyorum ama sonuç saglikliyiz
hamilelikte verilmez diye biliyorum..bana dr insülin başlamıştı.gebelik sonrası tablet veririz dedi.
İçime su serpildi resmen cok tesekkur ederimHayır hayır rahat olun ben hamilelik süresince de glifor içtim hatta bu ilaç " d" sınıfı yani gebelikte zararlı olabilecek ilaçlardan kararı doktora bırakılmış , doktorum kendinden çok emindi içeceksin dedi doğuma kadar içtim, buna rağmen gebelik şekeri çıktı sıkı bir diyetle kontrol altına alındı çocuğum 4 yaşında maşallah hicbir sağlık problemi yok şuanda
Ikinci gebeligimde ise gebelik şekeri çıkmadı Ve korunmamiza rağmen hamile kalmıştım
Eklemek istediğim şey ise normal doğumla mı ilgili bilmiyorum: liseden beri prof larda tedavi gördüm ve ilaçsız adet olamıyordum 4,6 ay olmuyordu 10yil diana35 dogum kontrol hapı kullandım ama bebeğim dogduktan sonra normal adet görmeye başladım bu bir mucize bence :)
Rica ederim ben de 3. olursa korkusu var şuanda ödüm kopuyor :))))))
Diaforminle 2 ayda 6 kılo verdim beslenmeye dikkat ediyorum spor yapamıyorum maalesef vaktim olmuyor doktor verebıldıgın kadar ver dedı. yarın tahlil yaptırıcam insulin düşmüştür insallah ilk bakıldığında ınsulın direnci 6.7 cıkmıstı sizin kactı??Bende de ınsulin direnci var. 2 oğlum var çok şükür. Bu durum hamilelige engel değil. Yalnız mutlaka endokrin doktoruna gitmeni tavsiye ederim. Çünkü hamileliğin ilk 3 ayı bu ilaç doz azaltılarak kullanılıyor ve dr ayarlıyor ilaç durumunu.ayrica hamilelik boyunca bir diyetisyene git ki hem kilo kontrolü hem de gebelik şekeri riskini azaltmış olursun. Bir de bol spor ve sağlıklı beslenme. Şu anda ne kadar kilo verirsen o kadar iyi