Meyvelerde de seker var, sebzelerde de. Size önerim, akşam 7'den sonra hiçbir şey tuketmeyin. Mide 7'den sonra dinlenmek istiyor, o şekilde yaratılmış, o şekilde görev yapıyor. Bu sebeple o saatten sonra yediklerimiz gündüz yediklerimize göre daha fazla kilo yapar. Ben de kiviyi çok severim, en sevdigim meyvedir. Türk insanı yemekten sonra meyve yemeye alışmış. O yüzden kesinlikle yemeyin diyemiyorum alışkanlık meselesi artık. Tv karşısında oturup meyvelerimizi hüpletmek dururken gundüz yemek aynı tadı vermiyor haliyle :) Yani yemesek daha iyi ama.
Benim annem bir ara çok kilo almıştı. Sonra bir diyete başladı, görenler 56 yasinda olduguna inanamiyor. Diyet dedigim de yemeden icmeden kesilme degil.
Bir su şişesi vardi. Her gun 2.5 litre icti. Özellikle sabah ac karnina bir bardak.. Yalniz herkes 2.5 litre icecek diye bir sey yok. Kilonuza gore iceceginiz su miktari degisiyor. Internette arastirirsaniz hesaplayabileceginiz siteler var. Zira her seyin fazlasi zarar.
Bunun dışında aksam 7'den sonra hicbir sey yemedi.
Kepek ekmek de var tabi ki olmazsa olmaz. Normal ekmegi yememek gerek.
Bir de, her gün bir bardak suya azicik sirke damlatip içti. Cok damlatirsaniz mideniz zarar görebilir. Sirkenin zayiflatici etkisi var. Sadece bir bardak su ve bir damla sirke. (Sirkeli suyun gribal enfeksiyonlardan koruduğu gerçeği de var)
Sevdigi seylerden azar azar yedi. Mesela sizden ornek verelim, makarna haftada bir defa, saat 7'yi gecmeden, az.
Tabi yağdan da tasarruf etmek şart.
Not:Gece acikip kan sekerinizin dustugunu hissederseniz hemen agziniza bir tutam tarcin atin. Aninda kan sekerini dengeler.
Siz sadece meyve sordunuz ama ben baya anlattım sanirim