- 18 Aralık 2024
- 20
- -21
- Konu Sahibi papatyalibuket
Benim polikistik overim var ve 7 ay önce endokrinoloji uzmanına gittim insülin direncimin olduğunu öğrendim orda da. Kilo vermekte çok zorlanıyorum resmen yediklerimle doymuyorum. Gün içinde şekerli yağlı gıdalar yemeden kendimi doymuş hissetmiyorum. Canım sürekli bir şeyler yemek istiyor ve tokluk hissi denen şey yok şimdi doyurucu bir yemek yesem 15 20 dk sonra yine bir şeyler yemek istiyor canım açlık hissediyorum. Doktor Matofin diye bir hap vermişti bunu kullanırken yediklerine biraz dikkat et bir ayda 4 kilo kadar kendiliğinen verdiriyor insülin direncini de kırar dedi ama hiç işe yaramadı. Tabi bu endokrinoloji meselesi 7 ay önce falan oluyor. En son bi ay önce 93 kiloya dayanmıştım. Artık kendimden iğrenir raddeye geldim iki yıl önce 77 kiloya kadar inmiştim ama ondan sonrası bir türlü durmadı almaya başladım. Şimdi de gitmiyor yaşım da genç aslında hızlı veririm diye düşünüyordum halbuki ama dikkat etsem de şu tatlı düşkünlüğüne çare bulamadım. bir kere istiyorum kahve içiyorum ikincide yeşil çay üçüncüde su diye diye ertelemeye çalışıyorum ama nasıl sigara bırakırken dayanamazsınız aynı öyleyim...