Gebeliğe Hazırlık insülin direnci olup hamile kalabilen var mı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
MaşAllah Allah bağışlasın benimde 5 yaşında kızım 26 yaşındayım benzer hikayemiz benim ekstra problemim kiloydu pconuz ne derece de yani bazıları ilaçsız adet olamıyormus sanırım sizin nasıl düzenli mi adetinuz gecikmeli de olsa normal rutininde geliyor mu yumurtlama günleri değişebiliyor tutturamama ihtimali çok benimde 2018 Eylül de kimyasalim oldu aşırı isteyince olmuyor sanırım biraz da senaryoları okumak insanı yoruyor ilki olup ikinci çocuğu olmuyor vs denilince panik oluyoruz Rabbim nasip edecekse bütün olumsuzluklara rağmen ediyor cidden ilki tedavisiz olduysa yine olabilir inofolik yumurta kalitesi için güzel bir ilaç diyorlar ovu testi denediniz mi hiç değerlendirceginiz günleri tutturma ihtimaliniz b yükselir
Evet hikayemiz cok benzer Allah size de bagslasin insallah bize de nasip olur ikinci de ilki kadar zor beklemesi kilo sikintim yok adetlerim bi donem olmuyodu ama en gec 37 gundu o da sonrasi 3 gun besgunde olsa olurdu son 1 bucuk aydr glukofen iciyrm bu ay 1 gun gecikmelyle oldum suanda ovu testi kullaniyrm ama bosladm acikcasi doktor yumurtan tembel olmaz bu ay bekleme dedi adet olunca dozu yukseltip klomen kullanicam seker ekmek tuketmiyorum ama olucak gibi bi hissmde yok sadece elimden geleni yapaym 3 ay daha sonra ya ara verecegm cok yipratici cunku

Evet hikayemiz cok benzer Allah size de bagslasin insallah bize de nasip olur ikinci de ilki kadar zor beklemesi kilo sikintim yok adetlerim bi donem olmuyodu ama en gec 37 gundu o da sonrasi 3 gun besgunde olsa olurdu son 1 bucuk aydr glukofen iciyrm bu ay 1 gun gecikmelyle oldum suanda ovu testi kullaniyrm ama bosladm acikcasi doktor yumurtan tembel olmaz bu ay bekleme dedi adet olunca dozu yukseltip klomen kullanicam seker ekmek tuketmiyorum ama olucak gibi bi hissmde yok sadece elimden geleni yapaym 3 ay daha sonra ya ara verecegm cok yipratici cunku
Süreç çok yıpratıcı eevt biliyorum bende aynı yoldan geçtim çok kez vazgeçip olmayacağını düşündüm ya herkeste etkisi elbette farklı ama acaba bal çörek otu tarçın kürünü deneseniz ya da çalışıyor musunuz bilmiorum ama kafanızı dağıtacak şeyler deneyin biz farketmesekte hormonlarimiz tamamen etkileniyor ilişkiyi bile bizim için öyle olmuştu en azından Rabbim aratmasın daha fazla tedaviyi bırakırsanz bı kaç ay daha ilaçlar etkisini gosteriyormus vesile olur insAllah 🤗❣️

Süreç çok yıpratıcı eevt biliyorum bende aynı yoldan geçtim çok kez vazgeçip olmayacağını düşündüm ya herkeste etkisi elbette farklı ama acaba bal çörek otu tarçın kürünü deneseniz ya da çalışıyor musunuz bilmiorum ama kafanızı dağıtacak şeyler deneyin biz farketmesekte hormonlarimiz tamamen etkileniyor ilişkiyi bile bizim için öyle olmuştu en azından Rabbim aratmasın daha fazla tedaviyi bırakırsanz bı kaç ay daha ilaçlar etkisini gosteriyormus vesile olur insAllah 🤗
Kesinlikle haklisnz ozel sebeplerden calismiyorum bu yil kafami dagitmak istiyorum ama son 2 ay cok zor geciyo olmayacak hissi yipratiyo bal tarcin corek otu aldm ama adetim biteli 2 gun olmustu gec kaldim dusuncesiyle yapmadm psikolojik olrak çokuntu halindeym adet olmayi bekliyorum ama bi yandan umursamamaya gun saymamaya dikkat ediyorum nasil olucak bilmiyorum sizinle konusmak iyi geldi😊😊yanlizim sanirim o yuzden toparlanamiyorum iyi dilekleriniz icin çoktessekur ederm

Kesinlikle haklisnz ozel sebeplerden calismiyorum bu yil kafami dagitmak istiyorum ama son 2 ay cok zor geciyo olmayacak hissi yipratiyo bal tarcin corek otu aldm ama adetim biteli 2 gun olmustu gec kaldim dusuncesiyle yapmadm psikolojik olrak çokuntu halindeym adet olmayi bekliyorum ama bi yandan umursamamaya gun saymamaya dikkat ediyorum nasil olucak bilmiyorum sizinle konusmak iyi geldi😊😊yanlizim sanirim o yuzden toparlanamiyorum iyi dilekleriniz icin çoktessekur ederm
Rabbim feraha çıkarsın insAllah 🤲❤ ben en büyük hatayi ikinci için çabaladigumiizi cevremdekilerle paylaşmakla yaptım ne zmn önceliğimi değiştirdim inanin o zmn oldu kafana takma diyenlere de ayrı gıcık oluyordum mümkün değildi cunki bı buçuk sene ne yaptıysam olmadı gün aşırı ilişki iki güne ilişki ovu testi denedim olmadi ilaç kür olmadı artık dedim olmayacak herhalde bende tamamen spora yöneleyim dedim daha fitnese başladıgim bı ay dolmadan gebelik haberini aldım Rabbim in izin verdiği vakit oluyor biz ne kadar istesekte sizi anlamayan insanlara derdinizi açmayın cidden daha da yoruluyor insan kim olursa olsun bu kişi annen ablansa da o süreci anlamayabiliyor 🤦
Ne zmn isterseniz yazabilirsiniz çare olamam ama dualarımda yer alırsınız 🤗🤲

Benim nerdeyse 1 yıldır insülin direncim var ilac kullanmaktan sürekli diyet kafasından yoruldum gerçekten... En son 5.7ydi insülin direncim ve 98 kiloydum biraz kilo verdim bi ara 3.6 ya düşmüştu bebek düşündüğüm için ilaci birakmistim su an yine yukselmis 4.6 cikti 89 kiloyum artık delircem ya ilac kullanmaktan yoruldum..sizce kullanmaya yeniden baslamali miyim ilaci
Ben tip 2yim kafaya takmadım aman olsa da olur olmasa da olur dedim 2.ay hamileydim ama öncesinde 3aydır glutensiz beslendim ki glutensiz ekmek dahi yemedim ,glutensiz beslenmekte çok işime yaradı.Kilo pek vermedim kilomda yoktu.1.55 boy 55 kiloydum açlık şekerim 480lerdeydi ama gebelik 1 aylık olunca şekerim kendiliğinden düştü ama ben hep iğne oldum .Ne zaman gebelik bitti yine şeker 300,500 lerde dans ediyor.Çok kafaya takıp üzülmekte şekeri çıkartıyor.Glutensiz beslenmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Ben tip 2yim kafaya takmadım aman olsa da olur olmasa da olur dedim 2.ay hamileydim ama öncesinde 3aydır glutensiz beslendim ki glutensiz ekmek dahi yemedim ,glutensiz beslenmekte çok işime yaradı.Kilo pek vermedim kilomda yoktu.1.55 boy 55 kiloydum açlık şekerim 480lerdeydi ama gebelik 1 aylık olunca şekerim kendiliğinden düştü ama ben hep iğne oldum .Ne zaman gebelik bitti yine şeker 300,500 lerde dans ediyor.Çok kafaya takıp üzülmekte şekeri çıkartıyor.Glutensiz beslenmenizi tavsiye ederim.
Öncelikle geçmiş olsun Rabbim esirgiyor işte bebeğiniz size iyi gelmiş 😊 genetik mi yani ailede mi var diyabet kilo sorununuz yok genelde kilo tehdit derler ya ben insülin direncini kırdım şükür çok uğraştım ama ilacının yürüyüş Spor olduğunu çok sonra anladım çok şükür su an değerlerim normal hamileyim Rabb'im isteyen herkese nasip etsin 🤲 teşekkür ederim yorumunuz için

Öncelikle geçmiş olsun Rabbim esirgiyor işte bebeğiniz size iyi gelmiş 😊 genetik mi yani ailede mi var diyabet kilo sorununuz yok genelde kilo tehdit derler ya ben insülin direncini kırdım şükür çok uğraştım ama ilacının yürüyüş Spor olduğunu çok sonra anladım çok şükür su an değerlerim normal hamileyim Rabb'im isteyen herkese nasip etsin 🤲 teşekkür ederim yorumunuz için
Teşekkürler,size de geçmiş olsun.13 haftalık bebeğimin kalbi durdu sonrasında depresyona girmişiö,saçlar saç kıran oldu nerdeyse hepsi baya zor zamanlar yaşadım onyüzden olmuş üzüntüden ailede var ama yaşlanınca çıkıyor genelde ben az erken oldum.

Teşekkürler,size de geçmiş olsun.13 haftalık bebeğimin kalbi durdu sonrasında depresyona girmişiö,saçlar saç kıran oldu nerdeyse hepsi baya zor zamanlar yaşadım onyüzden olmuş üzüntüden ailede var ama yaşlanınca çıkıyor genelde ben az erken oldum.
anladım şefaatciniz olsun bebeğiniz Rabb'im şifa versin
Rabbim isteyen ve hakeden her insana evlat sevgisini yaşatsın inşallah 🙏🙏🙏 Şimdi 2.nin temellerini atma niyetindeyiz olursa inşallah olır yaş baya aldı başını gitti 🙈
Amin insAllah 🤲 ❤️ Rabbim aratmadan nasip etsin insAllah

Haklisiniz tesekkur ederim bende beslenmeye dikkat ediyorum biraz da psikolojide bitiyor sanirim ama takmamak elde degil cok sevindim sizin adiniza Allah bagislasin❤

Haklisiniz tesekkur ederim bende beslenmeye dikkat ediyorum biraz da psikolojide bitiyor sanirim ama takmamak elde degil cok sevindim sizin adiniza Allah bagislasin❤

Takmamak tabi ki olmaz ben ilk bebeğimi kaybedince şeker hastası oldum ,Sonrasında 3 sene olmadı çok taktım olsun diye en son amann dediğimin 2.ayı hamile kaldım.
Güzel dilekleriniz için Allah razı olsun 🎈🌼😘İsteyen herkese rabbim tez zamanda versin inşallah .👶😍😍😍

Rabbim feraha çıkarsın insAllah 🤲❤ ben en büyük hatayi ikinci için çabaladigumiizi cevremdekilerle paylaşmakla yaptım ne zmn önceliğimi değiştirdim inanin o zmn oldu kafana takma diyenlere de ayrı gıcık oluyordum mümkün değildi cunki bı buçuk sene ne yaptıysam olmadı gün aşırı ilişki iki güne ilişki ovu testi denedim olmadi ilaç kür olmadı artık dedim olmayacak herhalde bende tamamen spora yöneleyim dedim daha fitnese başladıgim bı ay dolmadan gebelik haberini aldım Rabbim in izin verdiği vakit oluyor biz ne kadar istesekte sizi anlamayan insanlara derdinizi açmayın cidden daha da yoruluyor insan kim olursa olsun bu kişi annen ablansa da o süreci anlamayabiliyor 🤦
Ne zmn isterseniz yazabilirsiniz çare olamam ama dualarımda yer alırsınız 🤗🤲
Yaa çok tesekkur ederim cok tatlisiniz ❤😍evet gercekten birilerinin anlamasini beklemek cok zor en iyisi sessiz kalmak

Size bir sorum olucak yardimci olabilir misjniz ovu testi kullaniyorum ilk defa pik yapti mi acaba

Bakar misiniz kizlar pik yapti mi acaba

Eklentiler

• 15806374529154730505954902397064.jpg
    15806374529154730505954902397064.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 59
Takmamak tabi ki olmaz ben ilk bebeğimi kaybedince şeker hastası oldum ,Sonrasında 3 sene olmadı çok taktım olsun diye en son amann dediğimin 2.ayı hamile kaldım.
Güzel dilekleriniz için Allah razı olsun 🎈🌼😘İsteyen herkese rabbim tez zamanda versin inşallah .👶😍😍😍
Çok tesekkur ederim burda sizin gibi anlayisli arkadaslar bulmak cok guzel yanlizligimda cok buyuk destek oluyo dualariniz icin cok tesekkur ederim😍😍

Bende kullandim once diaformin kullandm etki etmedi glifor 1000mg kulandm biraz dusmustu 8 kilo verdim bu aure zarfinda da ama yine yukselmis su an da adet gecikmem var ama umitlenmiorum acikcasi 2 gun gecti kan verdim negatif cikti xunki
Ben de insülin direnci var ve bir bucuk yıldır düşünüyoruz bebk.. Bende diaformin kullanıyorum ilk kullandığımda 6.3ten 3.6ya düşürdük dikkat ettim yürüyüse beslenmeye.. Sonra ilacı bıraktım3 ay kadar tekrar yükselmiş. Yeniden kullanmaya basladım siz ne zaman hamile kaldınız degeriniz kac iken kaldınız? Allahım saglıcakla kucagınıza almayı da nasıp etsin inşallah 🙏🏻

Çook tesekkur ederim. En son olani bugun yaptim pik olduktan sonra hemen bugun mu catlamis oluyo
yok cnm t çizgisi koyu olduktan sonra silinince çatlamış oluyor catlafiktan sonrada değerlendr mutlaka
Ben de insülin direnci var ve bir bucuk yıldır düşünüyoruz bebk.. Bende diaformin kullanıyorum ilk kullandığımda 6.3ten 3.6ya düşürdük dikkat ettim yürüyüse beslenmeye.. Sonra ilacı bıraktım3 ay kadar tekrar yükselmiş. Yeniden kullanmaya basladım siz ne zaman hamile kaldınız degeriniz kac iken kaldınız? Allahım saglıcakla kucagınıza almayı da nasıp etsin inşallah 🙏🏻
İlacı bıraktıktan sonra yürüyüşe devam ettinz mi malesef insülin direnci çok inatçı bende baya uğraştım benim düzensiz yeme ve hareketsizliktrn kaynakliyfi çoğunluk düzen olusturunca direncim de kırıldı şükür hamile kaldığımda 1.3-1.5 falandı amin saolun insAllah Rabbim size de sağlıkla nasip etisn insAllah insülin direnci olupta hamile kalan da var bildgm kadaryla Rabbim olmazları oldurur

X