Hanımlar,
bir konuda kafam çok karışık. İnsülin Direnci teşhisi konulmuş arkadaşlar varsa onlardan fikir almak istiyorum.
Ben özel bir hastanede muayene oldum. (Dahiliye'de) Kan verdim, doktorum bazı değerlerde problem olduğunu 'şeker yükleme testi' yapılması gerektiğini söyledi. Birkaç gün sonra şeker yükleme testi
yaptırmaya gittim. Ama yaptıramadım. Çünkü şekerli su içtikten sonra (özür dileyerek yazıyorum) kustum. O günden sonra tekrar gittim, yine bir aksilik çıktı derken doktor kahvaltı yapıp gitmemi
söyledi. Kahvaltımın 2. saatinde orda olup kan vermem gerekiyordu ve kahvaltı da en az şunları yememi söyledi:
2 tatlı kaşığı bal
6 küp şeker
125 gr beyaz ekmek
bunları yedikten sonra kan verdim. Test sonucumu gösterdim, insülin direncim olduğunu söyledi. (Zaten kilo fazlam da vardı. 1,55 boyum, 70 kilodayım. Bu kiloyu da 1 seneden daha az bir sürede
aldım.) Diaformin isimli bir ilaç yazdı, 3 ay kullanmam gerekiyormuş. İştahımı kesicekmiş aynı zamanda zayıflamama da yardımcı olacakmış. Gel gelelim asıl konuya, bu ilacı özel hastane reçetesiyle
alsaydım ücretli almam gerekiyordu. Vitamin ilaçları da yazmıştı, hepsi birlikte ödeyemeyeceğim bir miktar tutabilirdi. O yüzden sağlık ocağına gidip yazdırayım dedim kendi kendime.
Sağlık ocağına gittim, kafam karman çorman oldu. İlacımı yazmasını rica edicektim güya. Bu yüzden test sonuçlarım da yanımdaydı. Onları gösterdim, şekerimin yüksek olmadığını, o ilacı kullanırsam
şekerimin düşüp evde baygınlık geçirebileceğimi söyledi ve yazmadı. Doktorun uzman doktor ya hani, inisiyatif kullanmış yazmış dedi. (Küçümser gibiydi yani, anlam veremedim.)
İlacımı hala almadım, daha önce buna benzer bir deneyim yaşayan var mı?
Fikir olması açısından test sonucundaki değerlerimi de yazacağım.