İnstgram ve bebek büyütme...

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.075
10.879
248
Kızlar sizde de oluyor mu bilmiyorum. Bu instagram vs. herkesin her şeyini görmemiz her konuda artık kendimizi yetersiz hissettiriyor gibi.

Çocuk konusunda da bu böyle. Bilinçli anneleri takip ediyorum instagramdan. Çok güzel faydalı şeyler paylaşıyorlar. Öğreniyorum da ama bi yandan da bi süreden sonra yine onlar yüzünden de kendimi yetersiz hissetmeye başlıyorum. Aldıkları, kullandıkları, yedirdikleri, önerdikleri bazen benim ve çoğu kişi için ulaşılamaz oluyor. Sürekli link link link. Hepsini çıkıyorum takipten artık bi süre sonra. Sürekli bebekleriyle bi aktivite yapıyorlar mesela. Ben de yapıyorum ama acaba onlar kadar eğitici ve yeterli olabiliyor muyum diyorum. Kendilerini çünkü o kadar her açıdan "mükemmel" anne olarak lanse ediyorlar ki gerçekten de öyleler belki. Sonuç ben kendimi kötü hissediyorum... Hesabı filan kapatıcam sanırım en güzeli bu. "Ben bebeğime yetemiyorum" lafının artmasını son zamanlarda bunun etkisine bağlıyorum artık

Doğumdan sonra bende böyle hisettim adeta yarış atı gibi koşturmaca vardı. Düşün 1 aylık çocuk sayılardan ne anlar renklerden ne anlar ama internette gördüm diye yapıyordum. Sonunda bende tıkandım senin gibi ve kimse gibi yetiştirmicem ben kendim oalcağım dedim. Ve o şekilde de devam ediyorum.
O link paylaşanlar işin ticaretinde biliyorsun. Evde işi gücü çocugunu bebeğini paylaşarak onlar üzerinden para kazanıyorlar.
bir ara onuda yapayım dedim. ama bebeğimin kulağına ismini okumaya gelen hocamız şunu dedi.
Lütfen evladınız paylaşmayın olan var olmayan var kimin ne gözle baktığını bilmiyorsunuz çocugunuza nazar değer ve kul hakkına girersiniz dedi. Ara ara paylaşıyorum ama çok sık değil.

Aktivite knusuna gelince bende yapıyorum internette ne gördüysem ayına göre oyuncak alıyorum ve bol bol kitap okuyorum. Çok da sevıyor kitap okumayı. sen internet annelerini boşver kendin nasıl anne olmak istersen öyle davran bebeğine.

Bir kişi söylüyordu illaki ilgilenen annelerde vardır ama şöyle diyordu siz o anneleri aksmaa kadar bebekleriule ilgileniyor sanıyorsunuz bu sadece size gösterilen yüzü onlar o storyleri çektikten sonra bebeklere bakıcıları bakıyor falan diyordu yani illaki birşeyler almaya gerek yok bebekler için heleki bunların hiçbir önemi onların tek istediği anne baba sevgisi bu şekilde büyüyecekler zaten boyle yapa yapa annelerin psikolojilerini bozdular bende dağılım buna aman şunu yemesin aman bunu yapmasın cocukalr biraz rahat bırakmak lazım

Çok haklısınız. Cidden insan mükkemeliyetçiliği gördükçe kendini sorguluyor artık

Girmiyorum bu yüzden...evet bir şeyler öğreniyor insan ama merak ettiğimiz her şey zaten internette var,ya da kadınlar kulübünden sorup ogreniyoruz

Merhaba, benim kızım 2 yaşını bitirmek üzere. Kızımı bir oyun grubuna götürüyorum kızımın grubunda bir çocuk daha var. Çocuğun annesi hatrı sayılır takipçisi olan bir instamom hareket veya etkilik saatinde kadının elinde telefon ve sürekli çocuğun her anını fotoğraflıyor. Görseniz çocuk annesi fotoğraf çekerken yapması gerekenleri, poz vermeyi öğrenmiş. Bazen o çocuğa öyle çok acıyorum ki anlatamam. Hani kadında öyle çok aman aman süper biri değil yani ama instagramda çok farklı. O yüzden hiç takılmayın ne sosyal medyaya ne arkadaşa ne eşe dosta. Çocuğunuzla keyifli vakit geçirin, mutlu anıları olsun yeter.

Çoğu zaten bu görünen tarafımız bizde insanız evimiz dağınık olabilir vs şeyler söylüyor gerçek olan da o zaten. Ben takip ettiklerimden baya faydalanıyorum bilmediğim şeylerde, yeni etkinlikler vs öğreniyorum. Aldıklarına sattıklarına takılmayın yani herkesin ekonomik durumu farklı illa onların önerdiği şeyleri almak gerekmiyor her anne çocuğuna yetecek seviyededir

Çok teşekkür ederim. Özellikle aktivite konusunda bana yardımcı olabilecek bi sayfa varsa onun için bakmak isterim sadece

O kadar uzun zamandır sosyal medyanın hiçbir alanını kullanmıyorum ki.
WhatsApp dışında neredeyse telefonumda uygulama yok. O kadar kafam rahat ki.
Hiçkimsenin hiçbir şeyden haberi yok. Hayatım benim. Acısı tatlısı benim.
Sosyal medya bir illüzyon sevgili konu sahibi.
Hiçkimse orada göründüğü kadar güzel, mutlu, iyi anne, mutlu çift, şanslı insan, zengin kişi, örnek aile, muhteşem eş vs değil. Hepsi en az bizler kadar problemleri olan, kendini pek çok konuda eleştiren, eksik-yetersiz görebilen, sizin bizim gibi insanlar zaten.
O illüzyona aldanmayın.
Gerçek dünya sizin yaşadığınız. Hepimizin dünyası.
Eminim siz iyi bir annesiniz. Bunu evladınız size yıllar içinde kanıtlayacaktır.

Ay artık hepsine uyuz oluyorum bende inanmayın onlara sırf takipci kasmak için herşeyi yapıyorlar eminimki videoyu çektikten sonra çocuklarının yüzlerine bakmıyorlar bende bir kadını severek takip ediyordum kadın ben hiç ekran izletmiyorum diyor ama 7/24 çocuğunu çekiyor ne farkı var televizyonun karşısına oturtup izletmekten bunun ? Bide sabah 7den akşam 7ye kadar etkinlik yapıyorlarmış yersen tabi evi kim temizliyor? Yemek kim yapıyor ? Çocuk bakmak çok kolay ama aynı anda ev işi yapmak çalışmak çok zor o yüzden yetersiz hissetmeyin anne var annecik var.

Hepiniz çok çok güzel ,mantikli ve gercekleri yazmışsınız. Bende bir ara bu anneler neden bu kadar sosyal bakımlı vs diyordum hatta bunalıma girdim. Sürekli sosyalleşmek için aktivite oyu grubu vs aradım. Ama sonra çocuğuma yazık dedim. Instgram derya deniz her çeşit var ama dediğiniz gibi çoğu mutlu ve gerçek değil.

Bizim de tanıdığımız zamanında yani biz cocukken beğenip suratına bakmadığımız bir arkadaşımız vardı. Kız 2. Çocuğundan sonra instamom oldu. Bir akıllar veriyor ki görün yahu senin çocukken beğenip biznoyina almiyorduk şimdi 100K takipçisi var. Beni anlamadığım vücutlarını teşhir ediyorlar . Yani markalardan gelen be varsa ayna karşısında giyip vücutlarını sergiliyorlar. Benim tuhafıma gidiyor

Çok teşekkür ederim. Özellikle aktivite konusunda bana yardımcı olabilecek bi sayfa varsa onun için bakmak isterim sadece
Bu sayfaları seviyorum ben. Bir kaçının ismi aklıma gelmedi denk geldikçe atarım

Çok teşekkür ederim. Doktorannem hepsini çıkardıktan sonra tek bıraktığım sayfaydı. Diğer ikisini takibe aldım. Çok sağ olun

Whatsp disinda social Media hesabım yok ve çok mutluyum.24 saat elimde telefon kamerası yaşadığım her anı fotoğraflayıp o özel anları kaçırmiyorum.Etraf ne yazık ki böyle insanlarla dolu ve bu insanlar mükemmeli oynayıp başkalarını ben neden böyleyim diye sorgulatıyor bence.Mukemmel diye bişey yok.Eminim onların bi dünya defectleri var ama iste kör olasıca Instagramyetersiz falan değilsiniz.Bebeginizin muhteşem annesisiniz.Onu kimse sizden daha çok sevemez ve ona kimse sizden daha iyi bakamaz.Kapatin gitsin su hayal dünyası uygulamayı

Çok teşekkür ederim. Gerçekten bu konuyu açtıktan sonra kapatmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Eşim de önermişti kapatabilirsin diye. Sanırım bunu yapacağım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…