merhabalar, daha önce gebelik şüphemden bahsettiğim bir konu açmıştım. hamileymişim 2024 haziranda anne olacaklar kervanına katıldım. bu konuyu açma sebebimse yeni doğan alışverişleri hakkında birbirimize yardımcı olmalıyız diye düşünüyorum. özellikle boykot edilen ürünlerin alternatifleri ve instagramdaki influencer annelerin abarttıkları fakat balon olan ürünler hakkında konuşalım. örnek verecek olursam; ateş ölçeri alnından ölceni alın ama o pek doğru ölçmüyor o yüzden kulaktan ölçeni alın ama yine de bir de koltuk altından ölçeni alın(?) e bizlere, sizler gibi ürünler bedava gelmiyor. bu ekonomide 50 tane alternatife para vermek yerine, para verceksem iyi bir ürüne para vermeliyim diye düşünüyorum. ayrıca travel sistem bebek arabalarını çok tavsiye ediyorlar fakat 6 ay sonra hepsi kabin yada baston modele geçti ama yine de ısrarla traveli tavsiye ediyorlar. 6 ay hantal, çok yer kaplayan bir arabaya bir ton para dökmek mantıklı gelmiyor. tabiki de bebeklerimiz en iyisini, en güzelini hak ediyor. bu cimrilik gibi algılanmasın, israf etmek ve verimli bir sekilde kullanamayacağım bir ürüne binlerce lira bayılmak istemiyorum. burada gerçekten tecrübeli annelerimizin tavsiyelerini dinlemek istiyorum. ayrıca boykot ürünü olup olmadığına da dikkat edelim istiyorum. (her türlü bebek ürününden konuşalım sevgili anneler. bebek bezlerinden tut, ateş ölçerlere kadar) şimdiden teşekkür ederim