• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnstagramdan satış yapan hanımlar

07marla34

Her hata bakiredir tekrarı zevke girer
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
1.141
1.213
133
Herkese merhabalar...
Öbür forumda cevap alamamakm nedeniyle buraya yazmak zorunda kaldım.

Kısa bir süredir instagram üzerinden solingen bıcak satışına başladım. Şimdi ise kapı süsü ve supla yapıp satmak istiyorum.
Yeni yeni satış yapmaya başladım ama kargo ücreti çok yüksek 20 TL başlıyor bu benim için yüksek bir meblağ...
Kargo firmasına sordum vergi levhası istiyorlarmış vergi süreçlerini de bilmiyorum daha neyin vergisini vereceğim ki
İnstagram üzerinden satış yapanlar nasıl oluyor bu işler nelere dikkat etmeliyim kargo ücreti nasıl daha ucuza mal edebilirim yardım ederseniz çok sevinirim. Herkese bol kazançlar

Herkese merhabalar...

Kısa bir süredir instagram üzerinden solingen bıcak satışına başladım. Şimdi ise kapı süsü ve supla yapıp satmak istiyorum.
Yeni yeni satış yapmaya başladım ama kargo ücreti çok yüksek 20 TL başlıyor bu benim için yüksek bir meblağ...
Kargo firmasına sordum vergi levhası istiyorlarmış vergi süreçlerini de bilmiyorum daha neyin vergisini vereceğim ki
İnstagram üzerinden satış yapanlar nasıl oluyor bu işler nelere dikkat etmeliyim kargo ücreti nasıl daha ucuza mal edebilirim yardım ederseniz çok sevinirim. Herkese bol kazançlar

zaten instagram üzerinden vergisiz satış yapmak başlı başına suç.
siz bir de kargoyu ucuza getirmeye çalışıyorsunuz :)

zaten instagram üzerinden vergisiz satış yapmak başlı başına suç.
siz bir de kargoyu ucuza getirmeye çalışıyorsunuz :)
İnanın bunu bile bilmiyordum. Yani herkes şirket kurup mu yapıyor yada ilerde önüme sıkıntı çıkar mı?

İkinci el ürünler satılan yerler var bi tanıdığım hasır çantalar örüp oradan satıyordu kargosu da ücretsiz. Oralardan satış yapın. İnstagram da belli bir kitleniz varsa onlara da o linki verirsiniz. Bol kazançlar.

İkinci el ürünler satılan yerler var bi tanıdığım hasır çantalar örüp oradan satıyordu kargosu da ücretsiz. Oralardan satış yapın. İnstagram da belli bir kitleniz varsa onlara da o linki verirsiniz. Bol kazançlar.
Çok teşekkür ediyorum

Ben ürün satiyorum ama ben el emeği ürün sattığım icim vergi koşulum yok. Yani vergiden muafım. Bunun sebebi fabrikasyon ürün olmamasıdır.

Ama sizin satışınız vergiden muaf degil. Üstüne bir de satacağıniz ürün kargo ücretinden ucuza geliyor. Haliyle müşteri bunu sorun yapar.

Yani 10 liralık bıçağa 10 lira kargo odemek istemez hiçkimse.

Bu sebeple sizin yerinizde olsam böyle küçük paralara satış yapmazdım.

Satacağınız ürun en azından 50 lira olmali ki 15 lira kargo ücreti ödemek müşteriye zorgelmesin.

Bu sebeple ya ptt kargo ile anlaşacaksınız ve haftada en az 1 kargo çıkarmak üzere indirim yaptıracaksiniz. Ya da küçük ürünleri satmaktan vazgececeksiniz

Şahıs şirketi kurmak az maliyetli önce vergiye tabi olmanız gerekir sonra kargo şirketi ile kaç kargo çıkaracağının anlaşmasını yaparsın. Resmi olması gerekiyor şuan insta üzerinde çok fazla tedbir var, faturasız ürün satışı suç.

Herkese merhabalar...

merhaba canım eger kendı uretımın ıle bırseyler yapıp satıyosan vergıden muaf olursun ama hazr urun alıp satıyosan her donem duzenlı vergın cıkar bagkur odemen gerekır gercekten kazanmıyosan vergı ısı skıntılı bır surec ve masrafta edıyosun yakınlarında bır malı musavır bulup gorusebılırsın bu konuda net olarak ucret bılgılerını verecektır sana

Herkese merhabalar...

vergı levhasına tabı olarak kendıne n11 trendyol gıbı yerlerdede kar payı vererk sayfalar acabılırsın ınstgramdan reklam ıcın urunler yollayarak hem trendyol sayfandan hem kendı sayfandan satıs yaptırabılırsın bıraz masraf ederek guzel sonuclar alabılırsın :)

vergı levhasına tabı olarak kendıne n11 trendyol gıbı yerlerdede kar payı vererk sayfalar acabılırsın ınstgramdan reklam ıcın urunler yollayarak hem trendyol sayfandan hem kendı sayfandan satıs yaptırabılırsın bıraz masraf ederek guzel sonuclar alabılırsın :)
Açıklayıcı, yol gösterici cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum

İnanın bunu bile bilmiyordum. Yani herkes şirket kurup mu yapıyor yada ilerde önüme sıkıntı çıkar mı?
Durumun denetimi ne boyuttadır bilmiyorum ama faturasız satış yapmak yasak diye biliyorum, arada haberlerde çıkıyor bununla ilgili yasalar vs. Arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi vermişler zaten. Hayırlı kazançlar dilerim şimdiden:)

Durumun denetimi ne boyuttadır bilmiyorum ama faturasız satış yapmak yasak diye biliyorum, arada haberlerde çıkıyor bununla ilgili yasalar vs. Arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi vermişler zaten. Hayırlı kazançlar dilerim şimdiden:)
Çok teşekkür ederim :KK52:

Vergi levhasına sahip olmak için şahıs şirketi kurmanız lazım. Her ay bağkur ,2 ayda bir stopaj ve muhasebeci parası ödemeniz lazım ki bu aylık 1100 TL civarında. Bu yoksa bıçağı satmanız suç. Elişlerini vergiden muaf satabilirsiniz,bunun içinde PTT kargo ile görüşüp fikir danışın.

Vergi levhasına sahip olmak için şahıs şirketi kurmanız lazım. Her ay bağkur ,2 ayda bir stopaj ve muhasebeci parası ödemeniz lazım ki bu aylık 1100 TL civarında. Bu yoksa bıçağı satmanız suç. Elişlerini vergiden muaf satabilirsiniz,bunun içinde PTT kargo ile görüşüp fikir danışın.
Karı, kazancı bırakın sermayem o kadar zaten🙃
Zor işlermiş gerçekten... En iyisi bıçakları elden satıp el emeği olanlara ağırlık vermek sanırım.

Herkese merhabalar...

Sürat kargoyla görüşebilirsiniz anlaşma yapıyorlar diye biliyorum onlar

Back
X