- 28 Mart 2020
- 5.998
- 23.854
- Konu Sahibi monetinbahcesi
Tesekkur ederimAldıklarını güle güle kullan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tesekkur ederimAldıklarını güle güle kullan
internet olarak sadece trendyol ve hepsiburada dan alışveriş yapıyorum.Onda da ihtiyacım olanları alıyorum .Arada sırada Kasım indirimi gibi indirimlerden etkileniyorum o zaman biraz abarttığım oluyor.Instagramın ve sanal marketlerin para harcama konusunda sizi nasıl yönlendirdiğini düşünüyorsunuz?
Bana sorulsa hiç etkilemediğini vs söylerdim ta ki bir ay Instagrami kapattigimda borcumun yüzde 25'ini ödediğimi fark edene kadar.Henuz sanal market kullanmama yemini edemedim
sanal marketin korkunç ölçüde para harcattigini düşünüyorum
Her gördüğüm reklamı almıyorum ama bir şekilde örtük reklamların beni fazlasıyla etkilediğini fark ettim ve evde tüketmedigim çok fazla kozmetik kitap eşya vs olduğunu.
Instagrami bu reklamlardan etkilenmeden kullanmak, sanal marketi de minimalist bir şekilde akıllıca alışveriş yaparak hayat kolaylastirici hale getirmek mümkün mü ?
Bu konuda biraz konuşmak/fikir almak istediğim için konu açtım
Instagram da yatırım, birikim hesaplarını takip etmenizi tavsiye ederim. Millet altınları aldıkça gaza geliyorum ben şahsen. Ocakta maaşlara zam da gelecek, çok güzel toparlanirsiniz aslında.ay başında toplu alışveriş yapımı sizce işlevsel olur mu ?
bozulacak çok az şey alıyorum onları da izinli listesine alabilirim.
sağlam bir izin listesi yapılması gerekiyor.
ciddi olarak harcamalarımı kısma yoluna gitmek istiyorum çünkü,
dün 10 dakka Instagrama baktım hemen yeni bir iki kıyafet mi alsam dedim ya 10 dakikada oldu bu.
Ocak maaşım ne kadar olur bilmiyorum bende maksimum Mart gibi borçlarımı bitiririm diye düşünüyorum.Instagram da yatırım, birikim hesaplarını takip etmenizi tavsiye ederim. Millet altınları aldıkça gaza geliyorum ben şahsen. Ocakta maaşlara zam da gelecek, çok güzel toparlanirsiniz aslında.
Bu borcunuzu bitirip, kenara her ay biraz birikim için para ayırıp, sonra yine harcayacaginizi harcarsınız.
Ben hem Excel tablosunda hem küçük bir hesap defterim var orada gelirimi giderimi yazıp takip ediyorum. Ay içinde neye ne kadar ödeme yapmışsınız görmeniz açısından iyi oluyor
Toplu alışveriş harika oluyor ben öyle yapıyorum ay içinde sadece sut ekmek yogurt aliniyor.ay başında toplu alışveriş yapımı sizce işlevsel olur mu ?
bozulacak çok az şey alıyorum onları da izinli listesine alabilirim.
sağlam bir izin listesi yapılması gerekiyor.
ciddi olarak harcamalarımı kısma yoluna gitmek istiyorum çünkü,
dün 10 dakka Instagrama baktım hemen yeni bir iki kıyafet mi alsam dedim ya 10 dakikada oldu bu.
bende ocakta 6/7 tane sıvı deterjan yumuşatıcı tuvalet kağıdı vs almak istiyorum.bugün a 101 e gidip kalan 2 deterjanı aldım :)99999999999999999999999
Selam, ben de tam tersi oldu bi ara instagramı kapattım sıkıntıdan alışverişe sardım. O ay kredi kartım patladı. Tabi bu ekonomi bozulmadan önceydi, şimdi her türlü patlıyor çünkü gıda inanılmaz pahalı oldu artık. Ne kadar kassam da olmuyor, önceden kozmetiği, giyimi azaltsam o ay nispeten rahattım. Şimdi farketmiyor veya az farkediyor. Gene de yapıyla alakalı alışveriş . Hiç almayan çok tanıdığım var yemekler hep evde, dışarda bi kahve bile içmez, üst segment marka hiç bişey almaz, milletin özel gününe gitmez masraf olmasın diye, indirimsiz asla bişey almaz, üç harfli marketler hariç pek başka yere gitmez, mazot çok yakmasın diye dağa bayıra çıkmaz, kuaföre bakıma az gider, kozmetik anlayışı bi fondöten bi far bi ruj bi rimel, kıyafetlerini yıllarca kullanır fazla yıpratmaz, tatil için ya milletin yazlığına çöker ya köye gider vs. çook tanıdığım var cidden. Haliyle Instagram onları etkilemiyor pek, üç beş kuruş da atıyorlar kenara doğal olarak. Ben şahsen öyle yaşayamam. Erkekleri ise saymıyorum çünkü onlara bi şampuan bi sabun yeter :)Instagramın ve sanal marketlerin para harcama konusunda sizi nasıl yönlendirdiğini düşünüyorsunuz?
Bana sorulsa hiç etkilemediğini vs söylerdim ta ki bir ay Instagrami kapattigimda borcumun yüzde 25'ini ödediğimi fark edene kadar.Henuz sanal market kullanmama yemini edemedim
sanal marketin korkunç ölçüde para harcattigini düşünüyorum
Her gördüğüm reklamı almıyorum ama bir şekilde örtük reklamların beni fazlasıyla etkilediğini fark ettim ve evde tüketmedigim çok fazla kozmetik kitap eşya vs olduğunu.
Instagrami bu reklamlardan etkilenmeden kullanmak, sanal marketi de minimalist bir şekilde akıllıca alışveriş yaparak hayat kolaylastirici hale getirmek mümkün mü ?
Bu konuda biraz konuşmak/fikir almak istediğim için konu açtım
yani işte acaba günümüzde bilinçli tüketici olmak cimrilik olarak görülüyor diye düşündüm mesajınızda.Selam, ben de tam tersi oldu bi ara instagramı kapattım sıkıntıdan alışverişe sardım. O ay kredi kartım patladı. Tabi bu ekonomi bozulmadan önceydi, şimdi her türlü patlıyor çünkü gıda inanılmaz pahalı oldu artık. Ne kadar kassam da olmuyor, önceden kozmetiği, giyimi azaltsam o ay nispeten rahattım. Şimdi farketmiyor veya az farkediyor. Gene de yapıyla alakalı alışveriş . Hiç almayan çok tanıdığım var yemekler hep evde, dışarda bi kahve bile içmez, üst segment marka hiç bişey almaz, milletin özel gününe gitmez masraf olmasın diye, indirimsiz asla bişey almaz, üç harfli marketler hariç pek başka yere gitmez, mazot çok yakmasın diye dağa bayıra çıkmaz, kuaföre bakıma az gider, kozmetik anlayışı bi fondöten bi far bi ruj bi rimel, kıyafetlerini yıllarca kullanır fazla yıpratmaz, tatil için ya milletin yazlığına çöker ya köye gider vs. çook tanıdığım var cidden. Haliyle Instagram onları etkilemiyor pek, üç beş kuruş da atıyorlar kenara doğal olarak. Ben şahsen öyle yaşayamam. Erkekleri ise saymıyorum çünkü onlara bi şampuan bi sabun yeter :)
Bana göre Minimal yaşam kesinlikle olması gerekendir ama cimrilikten farklıdır. Cimrilik benmerkezcidir merkeze kendisini koyar, günün sonunda kesinlikle cebinden kuruş fazla çıkmamalıdır. Minimal yaşam tarzı ise dünyanın kaynaklarını ve kendi kaynaklarını gereksiz tüketmemeyi, azla yetinmeyi, etrafta daha az eşya daha az obje olursa kişinin ruh halinin buna bağlı olarak sadeleşip dinginleşeceğini savunur bence. Kendini kıtlığa sokmadan atıyorum ayda 4 parça kıyafet alıyorsan onun yerine 2 parçaya düşürmek, indirimleri takip etmek ama bunu sürekli takıntı haline getirmemek , evdeki kozmetiğin biri bitmeden yerine yenisini almama kuralı koymak başlangıç için sürdürülebilir olabilir mesela ben öyle yapıyorum. Ama çok istediğim bişey olursa da alıyorum . Ha şu da var ama ben şahsen 38 yaşındayım ne zaman ağır makyaj yapsam kazayaklarıma doluyor artık, o yüzden canım ağır istese de hafif yapıyorum . Topuklu artık alamıyorum, rahat edemiyorum. Keşke gençliğimde daha şıkır şıkır giyinseymişim daha güzel kıyafetlerim olsaydı, kendime cildime daha iyi baksaydım, şimdi bakım bile yapsam pek parlamıyor. Saçlarımın yarısı döküldü gitti zaten. Bi maşa yaptırıyorum daha kuaförden çıkmadan suratıma yapışıyor. Gençliğimde aslan yelesi gibiydi, neler neler ne modeller yaptırırdım özel günlerdeyani işte acaba günümüzde bilinçli tüketici olmak cimrilik olarak görülüyor diye düşündüm mesajınızda.
indirimsiz bir şey almamak , kuaföre gitmemek , bir far bir rimel ile alışveriş yapmak bana çok makul şeyler gibi geldi.
fazla tüketici olmanın bakımlı olmak güzel olmak mutlu olmak konusunun baş şartı gibi pompalandigini düşünüyorum
Bu mesajı yazmışım ama şimdi iyi ki indirimleri görüp almışım diyorum ciddi deterjan stoğum varEvet kullanıyorum ayrıca gidip de alıyorum püfff nerede indirim var şu son zamlardan sonra böyle oldum