• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar neden böyle..

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
327
649
103
merhabalar hanımlar,
burada benden yaşça büyük, tecrübesi çok olan kişiler olduğunu bildiğimden sizlerden fikir almak için bu konuyu açmak istedim.
ben 20 yaşında, üniversite son sınıfa geçmiş biriyim. derdime gelecek olursak; bundan birkaç ay önce staj başvurusunda bulunmuştum. başvuruyu mail aracılığı ile yapmıştım. mailde cv, cv'de fotoğrafım vardı. başvurudan 1 gün sonra gece 2'de whatsApp üzerinden bana dönüş sağladı bir beyfendi. zaten bu saatte yazmasını doğru bulmadım, işte işler anca bitiyor vs söyledi bir şeyler. bu firma benim ikamet ettiğim yere çok uzaktı, sanki yıllardır tanışıyor gibi; bu yol senin güzelliğini alır, tatlı birine benziyorsun, beni sapık sanma, istersen bir yerden her sabah ben seni alırım, sana program öğretirim, senin oturduğun tarafa geldiğimde sana program dosyası veririm gibi saçmaladı. zaten bu işlere insan kaynakları bakar diye biliyorum neden tekniker benimle iletişime geçti anlamadım. en saçması da profilinde eşi ile fotoğrafı vardı. ben ciddi bir şekilde geri çevirdim firma uzak diye bahane ederek. ve günümüzde bir firmada staj yapıyorum, isg uzmanı ile bir evrak paylaşmam gerekiyordu gönderdim. bu sefer muhabbet açmaya çalıştı, işte nerelisin, kaçıncı sınıfsın. izmirliyim dediğimde oo güzellik oradan geliyor yani dedi. ve bu adam da evli..
inanın sektörden soğudum. mesleğim hep erkeklerle olan, olmak zorunda olan bir meslek. yani başka alana geçeyim durumum yok. biliyorum ki bu dengesizler ile yıllarca uğraşacağım. tavrım ne olmalı, iş yerinde nasıl davranmalıyım? daha yolun çok başındayım ileride üzülmek istemiyorum.. çok teşekkürler şimdiden fikirleriniz için

merhabalar hanımlar,
burada benden yaşça büyük, tecrübesi çok olan kişiler olduğunu bildiğimden sizlerden fikir almak için bu konuyu açmak istedim.
ben 20 yaşında, üniversite son sınıfa geçmiş biriyim. derdime gelecek olursak; bundan birkaç ay önce staj başvurusunda bulunmuştum. başvuruyu mail aracılığı ile yapmıştım. mailde cv, cv'de fotoğrafım vardı. başvurudan 1 gün sonra gece 2'de whatsApp üzerinden bana dönüş sağladı bir beyfendi. zaten bu saatte yazmasını doğru bulmadım, işte işler anca bitiyor vs söyledi bir şeyler. bu firma benim ikamet ettiğim yere çok uzaktı, sanki yıllardır tanışıyor gibi; bu yol senin güzelliğini alır, tatlı birine benziyorsun, beni sapık sanma, istersen bir yerden her sabah ben seni alırım, sana program öğretirim, senin oturduğun tarafa geldiğimde sana program dosyası veririm gibi saçmaladı. zaten bu işlere insan kaynakları bakar diye biliyorum neden tekniker benimle iletişime geçti anlamadım. en saçması da profilinde eşi ile fotoğrafı vardı. ben ciddi bir şekilde geri çevirdim firma uzak diye bahane ederek. ve günümüzde bir firmada staj yapıyorum, isg uzmanı ile bir evrak paylaşmam gerekiyordu gönderdim. bu sefer muhabbet açmaya çalıştı, işte nerelisin, kaçıncı sınıfsın. izmirliyim dediğimde oo güzellik oradan geliyor yani dedi. ve bu adam da evli..
inanın sektörden soğudum. mesleğim hep erkeklerle olan, olmak zorunda olan bir meslek. yani başka alana geçeyim durumum yok. biliyorum ki bu dengesizler ile yıllarca uğraşacağım. tavrım ne olmalı, iş yerinde nasıl davranmalıyım? daha yolun çok başındayım ileride üzülmek istemiyorum.. çok teşekkürler şimdiden fikirleriniz için
Ay resmen cıvıklık.

hiç profesyonelce davranmamışlar.

bunlar tecrübe oluyor size, daha kurumsal ve profesyonel yerlere başvuru yapın derim.

Öncelikle bu kişileri kurumlarına şikayet et. Yaptıkları ciddi bir olay kurumsal yerlerde.

evli olup yılışıklık yapanlara dolaylı yoldan evli olduğunu hatırlat. Sana güzelsin diyorsa eşin de güzelmiş de mesela.

gönül ister ki iş arkadaşlarıyla insan güzelce çalışsın ama bu yılışık tiplerle mecbur kalmadıkça ve iş dışında hiçbir sebeple muhatap olma.

Makina muhendisi misin. Daha neler göreceksin canim üzgünüm ama insanlar senin davranışına gore davranacak. Patronun dahi olsa haddini bildireceksin. Adam gayet sarkmak istemiş. İnsan kaynakları her fabrikada yok ınsan kaynakları arar diye bakma, mühendissen varsa bile özellikle ilgili bolumler ilgilenir, cunku insan kaynakları bir halt bilip soru soramaz cogu sirkette

Tavrınız ve duruşunuz sağlam olduğu sürece bu tip cıvıklar anca cıvıdıklarıyla kalır size bulaşamaz.İleri giden olursa da üstlerinize bildirirsiniz.

Niye biz kadınlar olarak sürekli tetikte olmak, kafamızda plan kurup ona göre davranmak zorundayız ki? Erkekler ayağını denk alsa ve düzgün olsa
Keşke 🙏 ama öyle bı zihniyet içinde yaşıyoruz ki tecavüzde bile mağdur suçlanıyor...

Şu gece 2 de yazanı şikayet etseydiniz keşke kurumuna.
Genel olaraksa sizli bizli konuşun mutlaka işyerinde. Güzellik izmirden geliyor diyen adamın suratına mel mel bakın ne alaka der gibi. Bu tarz söylemlere cevap vermeyin gülümsemeyin.

Mesajlaşmanın ekran görüntüsünü alıp firmaya yazılı olarak şikayet edin, işlem yapılmasını istediğinizi, kişisel verilerinizin nasıl olup da teknikerin eline geçtiğini sorgulayın. Gerekirse sosyal medyada olayı duyuracağınızı da iletin.

Yüzünüze karşı sarkıntılık yapanı da sakın ha cevapsız bırakmayın, susup pıstığınızı düşünür devam ederler. Ne yazık ki üretim alanında tekniker, mavi yaka vb çalışanlar genç mühendislere böyle yılışmaya bayılır. Rahatça tersleyin, bağırıp çağırmadan. Mesela güzellik izmirden mi geliyor derse “sevmiyorum böyle muhabbetleri, işimize bakalım” deyip devam et, gülümseme bile.

Makina muhendisi misin. Daha neler göreceksin canim üzgünüm ama insanlar senin davranışına gore davranacak. Patronun dahi olsa haddini bildireceksin. Adam gayet sarkmak istemiş. İnsan kaynakları her fabrikada yok ınsan kaynakları arar diye bakma, mühendissen varsa bile özellikle ilgili bolumler ilgilenir, cunku insan kaynakları bir halt bilip soru soramaz cogu sirkette
inşaat mühendisiyim, kurumsal firmalar her ikisi de bu sebepten ik iletişime geçer diye düşünmüştüm.. buradan aldığım tavsiyeler yoluma ışık tutacak. maalesef türkiyede kadın mühendis olmak çok zor..

1 numarayı mutlaka şikayet edin o ne öyle🤯direkt sapık

2 numara da evli abazan. İşyerinde bu tip konuşmalardan hoşlanmıyorum, buraya iş yapmaya geliyorum lütfen bu çerçevede kalın diyin

Y.vşamak iş yerlerinin kanında var maalesef, adamlar 20 yaş büyük olsa da, evli olsa da, mavi yaka olsa da kendine bakmadan yvşıyor, bir beklentisi olsa da olmasa da yvşıyor. Bir tavsiyem yok maalesef, ben yurtdışında çalışıyorum kafam rahat. Türkiyede özel sektör işyerlerinde genel olarak işahlakı pek yok, dedikodu var, taciz var, mobbing var, saçmalığın her türü var. İnsanlar çalışmak üretmek için işyerinde gitmiyor, hayatta kalmak ve para kazanmak için gidiyor. İç karartmak istemem ama tablo böyle.

Back
X