- Konu Sahibi MonalisaSmile
30 haftalık hamileyim. Gebelik şekeri testimi biraz geciktirdim. Son iki haftada karnım çok hızlı büyüdü. 7 aylığa göre normal mi değil mi tam kestiremiyorum ama karnım büyüdü yani. Beni de 'ya bende şeker varsa, bu yüzden bebeğim obez olduysa' diye bi endişe aldı. Dün akşamdan itibaren hiç bişey yiyip içmedim, sabah da testimi yaptırmaya gittim. Hastanenin kantininde oturup şekerli suyumu içmeye başladım. Aç karnına baya bulantı yaptı. Sonrasında da 1 saat beklemem gerektiği için gazete de almıştım. Masada bi yandan gazete okuyup bi yandan o şeyi içmeye çalışırken, iki kadın geldi oturabilir miyiz dedi. Neyse oturdular bunlar, arkalarından kantinci hamburger getirdi, onları yemeye başladılar. O köftenin kokusu midemi daha da beter etti. Ben bu arada gazetemi okumaya çalışırken kadın ' kaç aylık?' diye sordu. 7 deyince de 'ikinci herhalde, karnın ne kadar büyük' dedi. Hem sinir oldum, hem üzüldüm hem de daha bi endişelendim. Yani öyle düşünüyo olabilirsin, bunu söylemek zorunda mısın acaba? Aklına gelen her şeyi söylemek zorunda mısın? Ben bi laf söyleyeceğim zaman önce karşımdaki ne hisseder, üzülür mü acaba diye düşünürüm ona göre söylerim. Yanlışlıkla birini üzecek bişey ağzımdan kaçtıysa da kendim daha çok üzülürüm. Böyle ağzına geldiği gibi konuşan insanları hiç anlayamıyorum gerçekten hiççç.