İnsan Olmalı

CUVCUV

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2007
1.232
7

Derler ki: İnsan biraz çocuk olmalı. Bir balon gördüğünde 'istiyorum' diye tutturmalı İnsanın eteğini çekiştireceği bir annesi olmalı Yolda yürürken biraz da etrafına bakmalı değişik hayatları görmek için (aman çukurlara ve İnşaat kenarlarına dikkat) İnsan gecenin bir vakti yatağından fırlayıp 'seni seviyorum' diye bağırmalı.
İnsan, gecenin bir vakti yatağından fırlayıp 'seni
Seviyorum' diyebileceği bir sevgili olduğuna inanmalı İnsan sabah uyandığında yatağının baş ucunda bir gül ile bir not bulmalı: 'uyandırmaya kıyamadım' İnsan heyecan duymalı yeni günün getirdiği ışıklar için İnsan sinirlenmeli, kavga etmeli, inandığı değerler için İnsan, arada aşık olmalı, Sonunda acı olduğunu bilerek İnsan bazen de sarhoş olmalı.
Bir türkü tutturup sokakları arşınlamalı İnsan, anlamsızca beklemeli telefonun çalmasını, belki o arar diye İnsan efkarlanmalı tabii biraz da, sırf efkar olsun diye İnsan ara sıra kocaman olmalı, dünyalar kadar, herkesi kucaklayabilmek için İnsan bazen kendi olmalı, bazen herkesten bir parça İnsan bazen de aptal olmalı, inanmak istediği şeylere inanmalı Hoşgörülü, kalender olmalı, bir derviş kadar Daha çok dinlemeli, bir bilge gibi Hayata küsmesi ve barışması, bir çocuk kadar kısa sürmeli Özel olduğunu, biricik olduğunu bilmeli, ama şımarmamalı Arkadaşlarından, dostlarından yüz çevirmemeli, bazen sadece hatırlarını sormak için aramalı Bu cümleleri alabildiğine uzatabiliriz. Ama sanırım ana fikir ortaya çıktı.
İnsan olmak zor zanaat Tabii kolayına kaçanlar da var. Hayatı hem kendisine, hem yakınlarına zehir edenler.
Onların yanından hemen uzaklaşın. Yaşam enerjinizi, insan sevginizi, umutlarınızı tüketmelerine izin vermeyin.
Herkesin , her türlü değeri yok ettiği, içini boşalttığı bir ortamda, hiç olmazsa siz kendinizi koruyun. Şair Yusuf Alper "İnsan bir İnsandır" adlı şiirinin son beşliğinde şöyle seslenir:

"İnsan bir sevdadır/her sabah külünden yeniden doğar/Elini yüzünü yıkar, öper çocuklarını/Öper kalemini, karısını, güneşi/İnsan bir insandır çoğu zaman-"

Bitki de, taş toprak da, hayvan da, bulut da, denizde bir damla da olmak iyi ama, insan olmak var ya, insan olmak, dünyaya bedel Hem de çoğu zaman değil her zaman. Galiba Şamanlar ve Budistler bunu bizden daha güzel kavramış durumdalar.

Müsaitseniz Size Aşık Olabilir miyim

OĞUZHAN AKAY

müsait değiliz geç kaldınız biz müsaitken bulmuştuk.:):):)ve de mutluyuz
oğuzhan akay
katılıyorum bir çoğuna teşekkürler cüv cüv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…