Evet sizin dediğiniz gibi ilaçlar birbirinden farklı amaç olarak fakat doktorumun benim için ayarladığı çizelge bu şekilde. Xanax ekstra bir ilaçla verecek durum belirleyecek bunuda.. Ayrıca düzenli olarak sadece xanax kullanan panik atak hastalarıda sizin ataklar nassıl oluor yanı ılk bastan berı aynımı?
doktor bana tedavi amacli antidepresan onun yaninda da atak hallerinde kendimi rahatlatamazsan almam icin xanax vermisti.
benim 2 cesit atagim oluyor:
1. yaklastigini hissediyorum, ic sikintisiyla basliyor. ates basiyor, gereksiz yere korkuyorum.
2. aniden hic bir sey yokken sanki olecekmisim hissi geliyor. kalbim hizli hizli carpiyor
Evet sizin dediğiniz gibi ilaçlar birbirinden farklı amaç olarak fakat doktorumun benim için ayarladığı çizelge bu şekilde. Xanax ekstra bir ilaçla verecek durum belirleyecek bunuda.. Ayrıca düzenli olarak sadece xanax kullanan panik atak hastalarıda sizin ataklar nassıl oluor yanı ılk bastan berı aynımı?
Hayır benim ataklarım son atak gibi olmadı hiç. Öncekilerde mutlaka kalp çarpıntım ön plandaydı ve bunalıp nefesim kesiliyordu ama hareketlerim kontrolüm altındaydı, sabit durabiliyor ya da oturabiliyordum. Bunda ise kalp çarpıntısı vardı fakat damarımdaki kan resmen ters akıyor ve canım acıyordu ınanılmaz bir acıydı, içime ateş düşmüş gibiydi yanıyordu içim ve vücüdüm,elim ayağım titriyordu ve kendimi kaybetmek üzereydim hareketlerimi kontrol edemiyordum. Son atağım çok ağır geldi, ağzımın içi ve dudaklarım yara oldu halen yatıyorum vücüdum çok halsiz kendime gelemedim.
doktor bana tedavi amacli antidepresan onun yaninda da atak hallerinde kendimi rahatlatamazsan almam icin xanax vermisti.
benim 2 cesit atagim oluyor:
1. yaklastigini hissediyorum, ic sikintisiyla basliyor. ates basiyor, gereksiz yere korkuyorum.
2. aniden hic bir sey yokken sanki olecekmisim hissi geliyor. kalbim hizli hizli carpiyor
Benim önceki ataklarımda sizdeki gibi oluyordu.. Sanırım durum şuan çok farklı, yaşamımı etkileyecek kadar gizlice ilerlemiş. Çok ağır geçirdim son atağımı. Kızlar allah yardımcımız olsun okudukca üzülüyorum nekadar zor yaşadıklarımız.
hamilelikte x.. kullanmak bebeğe zarar verebilir. özellikle belirli haftalarda alındığında bebekte tavşandudak yarık damak tehlikesi olabilir. hamilelikte x.. kullanımı katagorisi D diye gecer. ( positive evidence of risk) ben de kullanıyordum bu ilacı ama bırakmak zorunda kaldım. risk almaya değmez kesinlikle.
Hayır benim ataklarım son atak gibi olmadı hiç. Öncekilerde mutlaka kalp çarpıntım ön plandaydı ve bunalıp nefesim kesiliyordu ama hareketlerim kontrolüm altındaydı, sabit durabiliyor ya da oturabiliyordum. Bunda ise kalp çarpıntısı vardı fakat damarımdaki kan resmen ters akıyor ve canım acıyordu ınanılmaz bir acıydı, içime ateş düşmüş gibiydi yanıyordu içim ve vücüdüm,elim ayağım titriyordu ve kendimi kaybetmek üzereydim hareketlerimi kontrol edemiyordum. Son atağım çok ağır geldi, ağzımın içi ve dudaklarım yara oldu halen yatıyorum vücüdum çok halsiz kendime gelemedim.
canım sen bı kan ve b vıtamnı tahlılı yaptır bak grıp bıle bu atakları tetıklıor ınsan dusunuor bı korku vucudu bukadr etkıleyebılırmı dıe cok garıp gelıor bır ıkı gun xa devam et yarım sonra azalt bırak derım nacızane:) benım dr lu.. kulannıodum evlendım dedım bana bırak artık dedı dedım dırek bırakılmı bısey olmaz bırak dedı ya o manyak ya ben:) cok takma bebegın var neguzel onla ılgılen halsızım deme kalk bı dolan o geldıkce sen ınatlas ucaga yıne bın asansore bın ınadıya gıt kotumu oldun al bı xa daha ne kaybedıcen
Sürekli içimde bastırmaktan yoruldum.. Uzun süre panik atak tedavisi gördüm iki yıl önce de tedavim bitmişti. Bu illet yeniden ortaya çıktı. Bir ay kadar önce kendini belli etmişti ufaktan tekrar ilaç tedavisine başlamıştık fakat dün öyle şeyler yaşadım ki resmen dua ettim allahım canımı al ölüyüm diye. Hiç bukadar ağır atlatmamıştım.. Dün uçakta önce hafif bir iç sıkıntısı ile başladı sonrada titreme kalp çarpıntısıyla devam etti, uçak pistten tekar döndü uçuşumu iptal etmek için sonra sakinleştim devam ettik butün yol boyu fenalaştım, damarlarım patlayacak sandım. Resmen damarımdaki kan ters akıyordu, nefesim kesildi.. Uçaktaki herkese rezil oldum, milleti korktum ama inanın elimde olan birşey değil. Çok anlayışlı yaklaştı herkes yardımcı olmaya çalıştı ama nafile en son pilot kabinine aldılar orda biraz sakinleştim. Ardından otobüs yolculuğum vardı, ordada aynı şeyleri yaşadım ne sabah oldu ne de saatler geçmek bilmedi..Kalabalık, sıcak ve bunaltıcı ortamlara giremiyorum. Kafada bitiyor biliyorum daha önce atlattım ama bu sefer bukadar güçlümüyüm bilmiyorum..
canım sen bı kan ve b vıtamnı tahlılı yaptır bak grıp bıle bu atakları tetıklıor ınsan dusunuor bı korku vucudu bukadr etkıleyebılırmı dıe cok garıp gelıor bır ıkı gun xa devam et yarım sonra azalt bırak derım nacızane:) benım dr lu.. kulannıodum evlendım dedım bana bırak artık dedı dedım dırek bırakılmı bısey olmaz bırak dedı ya o manyak ya ben:) cok takma bebegın var neguzel onla ılgılen halsızım deme kalk bı dolan o geldıkce sen ınatlas ucaga yıne bın asansore bın ınadıya gıt kotumu oldun al bı xa daha ne kaybedıcen
2 ay öncesi tam şekilde kan tahlili yaptırmıştım bütün değerlerim normaldi ama dediğiniz gibi tekrar bi baktırıyım. Xa.. İçmeye daha başlamadım. Çok yıprattı mahvetti beni bu şekilde üstüne gidememki imkanı yok uçağa binmemin( sakinleştirici alıp iyice uyuşup yapıcam sanırım bir süre bu 20 gün içinde belli olacak bakalım.
Yaaa hep kafada bitiyor diyolarda bizde kafami yokki bitiremiyoruz
Ben 17 yildir anksiyete, panik atak ve okb ile savasiyorum
Rahat ol kendini sıkma bu tur durumlarda buda bir rahatsizlik ve toplumun cogu bunu yasiyor artik
Bilirim o yollar nasi sıkar bogar ustunden bastirir insani, saat diye bisey kalmaz. Dunya yikilirda altinda kalirsin sanki.
Bizim imtihanimizda buymus diyelim artik.
Beslenmenize, ekmeginize, kan degerlerinize, kilonuza, saclariniza varana kadar alakali bir durum bu. Bunardan heerhangi biri sorunlu olursa bile deprsif bi insan olabiliyor insan.
Cok gecmis olsun
2 ay öncesi tam şekilde kan tahlili yaptırmıştım bütün değerlerim normaldi ama dediğiniz gibi tekrar bi baktırıyım. Xa.. İçmeye daha başlamadım. Çok yıprattı mahvetti beni bu şekilde üstüne gidememki imkanı yok uçağa binmemin( sakinleştirici alıp iyice uyuşup yapıcam sanırım bir süre bu 20 gün içinde belli olacak bakalım.
bence bın o ucaga bısmıllah de korkma bu hastalık senı öldurdumu hayır bundan sonrda öldurmıcek emın ol ha suan basıt yazıorum sanma ben cok cektım bu hastalıktan ama bu tur korkunun uzerıne gıtmezsen o senı bırakmıcak seytan gıbı namaz kılma dıe ugrasıor ya ole dusun bın ucaga almadan ha baktın kotumu oluon at hemen zaten hemen etkısını gosterır yınede sen bılırsın rabbım yardımcımız olsun ınallah
bence bın o ucaga bısmıllah de korkma bu hastalık senı öldurdumu hayır bundan sonrda öldurmıcek emın ol ha suan basıt yazıorum sanma ben cok cektım bu hastalıktan ama bu tur korkunun uzerıne gıtmezsen o senı bırakmıcak seytan gıbı namaz kılma dıe ugrasıor ya ole dusun bın ucaga almadan ha baktın kotumu oluon at hemen zaten hemen etkısını gosterır yınede sen bılırsın rabbım yardımcımız olsun ınallah
Çok tesekkür ederim ilginiz için, hayır basit geliyor diyemem sizler bunu yaşayan insanlarsınız ve beni en iyi anlayabilenler.. Elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorsunuz umarım hepimiz bu hastalığı bastırıp derinlere gönderebiliriz..
ben amerikada yasiyorum zaten. buradaki doktorlar riskli oldugunu soyluyor. turkiyedeki doktorlari bilemem.tabi ki riskli. ama doktorum bana ataklar sirasinda meydana gelen tansiyon degisikliklerinin, carpintilarin riskinin daha yuksek oldugunu soyledi. Bu tur degisiklikler dusuge sebep oluyormus.
Turkiye'de cok fazla verilmiyor. Ben de turkiye'de doktora gittgimde doktor kesinlikle kullanma hamile kalirsan demisti. Ama amerika'da hamilelikte antidepresan ve sakinlestirici kullanimina olan bakis daha farkli. Tab ki hic kullanmamak en iyisi ama ataklar seni buna mecbur ediyorsa ne yapacaksin.
ben amerikada yasiyorum zaten. buradaki doktorlar riskli oldugunu soyluyor. turkiyedeki doktorlari bilemem.
Ayni seyi soyluyoruz. Tabi ki riskleri var ama panik bozukluk hastalarinda cost-benefit analizi yapiliyor. yani eger panik atak agir seyrediyorsa, (mesela nabiz ve kan basinci bebegi tehdit edecek sekilde yukseliyorsa) kullanima izin veriyorlar. Ben de cok endiseliydim, doktorum bana internetten, hamilelegi boyunca bu tur ilaclar kullanan insanlarin tecrubelerini okumami tavsiye etti. Ben de kendimi oyle rahatlatabildim.
mrb siz hamılelıkte xa kullandınızmı ve bebege herhangı bısey oldumu?
yok hayir. ben hamile kalmadim henuz. internette bu ilaci kullanip saglikli bebek doguranlarin hikayelerini okudum bol bol. onu soyledim
cok fazla ıngılızce bılmedıgım ıcın anlayamadım ben sıteyı:) ama xa ıcın cok korkuorum bebege zarar verırı dıe gercı henuz hamıle kalamadım ama cok korkuom ya gebelıkte atak vurursa ozman napıcam dıe
bak soyle dusun. Elinde cok cok zorda kalirsan basvurabilecegin bir ilac var. Bu seni biraz rahatlatabilir. Yani caresiz degilsin
turkıyede gıttıgım dr once tedavı olucaksın dedı ama ben uc yıldır ureklı ılac kullandım bunun sadece ılacla gecebılecgını (gercı hıc gecmıcekte) düşünmüorum o yuzden bebek ıcın nereye kadar beklerım onuda bılmıorum burda xa.. verıceklerını sanmıorum hamılelık donemınde ama artık yapacak bısseyım yok dayanmaya calısacam ınsallah hepımızıden gecer bu hastalık
sadece ilacla maalesef gecmiyor. Tecrubeyle sabittir :) terapi alman lazim. ya da omur boyu kullanacaksin ilaci. Ben de henuz yenemedim. aslina bakarsan ben bu illetten kurtulus olmadigina inaniyorum. sadece saklaniyor, stresli oldugun bir anda hop yeniden cikiyor. Terapi sana nasil basedecegini gosteriyor. o yonden faydali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?