Yani okulumu uzatarak bitirsem de yüksek lisans için burs bulabilir miyim? Çalışmak biraz zor olabilir. Ben ktüde yüksek yapmak istiyorum. Trabzonda da proje ofisi pek yok. Zor olacak ama yüksek lisansı da hayırlısyla atlatıp doktoraya kabul edilsem şahane olacak.Bir kere yüksek lisans yaparken çalışabilirsin. özellikle proje ofisleri izin veriyor. Olmazsa hocalar çeşitli şirketlerle çalışıyor onların projelerine dahil olabilirsin. Bir şekilde maddi gelir elde ediyorsun yeter ki mezun ol, eline o diplomayı al :)
Okulunu uzattıgında kyk bursun kesiliyor. Ama en fazla bir dönem uzasa lisansın. O kadarcık burs almasan sorun yaşamazsın bence.
Lisans mezunu olduktan sonra ailenin maddi durumu sorgulanmıyor. Çünkü sen artık ailenden bagımsız tek başına ayakları üzeirnde durmaya çalışan bir bireysin. gerek yurtdışı burslarında gerek tübitak gerek üniversite burslarında yüksek lisans sırasında ailenn maddi durumu araştırılmıyor yani. :)
Yüksek lisans öğrencisi bir inşaat mühendisi işsiz kalmaz diye düşünüyorum en azından eşim öyle bir sorunla karşılaşmadı.
Bu arada öğrenim hayatın boyunca kendini bazı bilgisayar programlarında geliştirebilirsin. Mesela eşim 4. sınıfta Xsteel öğrenmeye başlamıştı bitirmesi için. Hala da onu kullanıyor. autocad zaten en büyük yardımcın olucak her zaman. Onun dışında Sap2000 var herhalde. Hocalarınla da konuş. seni aydınlatıcaklardır. :)