• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

inşaat mühendisleri veya adayları

Bir kere yüksek lisans yaparken çalışabilirsin. özellikle proje ofisleri izin veriyor. Olmazsa hocalar çeşitli şirketlerle çalışıyor onların projelerine dahil olabilirsin. Bir şekilde maddi gelir elde ediyorsun yeter ki mezun ol, eline o diplomayı al :)

Okulunu uzattıgında kyk bursun kesiliyor. Ama en fazla bir dönem uzasa lisansın. O kadarcık burs almasan sorun yaşamazsın bence.

Lisans mezunu olduktan sonra ailenin maddi durumu sorgulanmıyor. Çünkü sen artık ailenden bagımsız tek başına ayakları üzeirnde durmaya çalışan bir bireysin. gerek yurtdışı burslarında gerek tübitak gerek üniversite burslarında yüksek lisans sırasında ailenn maddi durumu araştırılmıyor yani. :)

Yüksek lisans öğrencisi bir inşaat mühendisi işsiz kalmaz diye düşünüyorum en azından eşim öyle bir sorunla karşılaşmadı.

Bu arada öğrenim hayatın boyunca kendini bazı bilgisayar programlarında geliştirebilirsin. Mesela eşim 4. sınıfta Xsteel öğrenmeye başlamıştı bitirmesi için. Hala da onu kullanıyor. autocad zaten en büyük yardımcın olucak her zaman. Onun dışında Sap2000 var herhalde. Hocalarınla da konuş. seni aydınlatıcaklardır. :)
Yani okulumu uzatarak bitirsem de yüksek lisans için burs bulabilir miyim? Çalışmak biraz zor olabilir. Ben ktüde yüksek yapmak istiyorum. Trabzonda da proje ofisi pek yok. Zor olacak ama yüksek lisansı da hayırlısyla atlatıp doktoraya kabul edilsem şahane olacak.

Ay anladım ne demek istediğini. Mezun olduktan sonra kimse kaç senede bitirdiğine bakmıyor, önemli olan ortalama. İş hayatında onun da önemi kalmıyor ama doktora istiyorsan lisansta 3 lisansüstünde 3,50 olman çok önemli. İstersen 10 senede bitir yeter ki notlarını yükselt :)

Evet trabzondaki iş olanaklarını bilemiyorum tabi, ben istanbul için konuştum. Ktü de çok iyidir inşallah istediğin olur. Ama inşaatta özellikle hocaların elinde bir sürü iş oluyor. Yüksekte bunlardan faydalanabilirsin :)

Yani okulumu uzatarak bitirsem de yüksek lisans için burs bulabilir miyim? Çalışmak biraz zor olabilir. Ben ktüde yüksek yapmak istiyorum. Trabzonda da proje ofisi pek yok. Zor olacak ama yüksek lisansı da hayırlısyla atlatıp doktoraya kabul edilsem şahane olacak.

Son düzenleme:
Ay anladım ne demek istediğini. Mezun olduktan sonra kimse kaç senede bitirdiğine bakmıyor, önemli olan ortalama. İş hayatında onun da önemi kalmıyor ama doktora istiyorsan lisansta 3 lisansüstünde 3,50 olman çok önemli. İstersen 10 senede bitir yeter ki notlarını yükselt :)

Evet trabzondaki iş olanaklarını bilemiyorum tabi, ben istanbul için konuştum. Ktü de çok iyidir inşallah istediğin olur. Ama inşaatta özellikle hocaların elinde bir sürü iş oluyor. Yüksekte bunlardan faydalanabilirsin :)

Tamamdır şimdi aldım cevabımı. Teşekkür ederim çok. Umarım allah kalbimize göre verir. :)

Back