ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.seneye bu vakitler mühendis olacağım umarım. ilk zamanlar bende hoşlanmadım ama sevmeye başlayınca yapamayacağım hiç birşeyin olmadığını farkettim. şantiye stajı biraz zor olacak ilk başta ama senden kaynaklı değil. ben yapı itibari ile minyon bir kızım orada çalışan erkekler genellikle benim bir şey yapamayacağımı düşünüyordu. hep bi imtiyaz işte sen tek gitme şantiyeye, sen burdan çıkamazsın filan ama unutmuşlardı bende çocuk olmuştum bende inşaatın 1. katından kuma atlamıştım bende ağaçlara tırmanmıştım.bu senin elinde aslında kendini güçsüz gösterme ben yaparım de buna ilk önce kendin inan ama tabi. zor bir şey değil sadece sıcakta yapılması çekilmiyor. güneş kremi sürüyordum onun aktığını görüyordum her gün toz içinde kalmaya alış.
ama gerçekten eğlenceli bir meslek özellikle şantiye. işçilere dikkat et onlar hep senden üstün olduklarını düşünürler. bir şeyden emin olmasan bile emin olduğunu göster sonra git mühendisine sor:)
buarada bende yüksek lisans yapmak istiyorum ama amerikada istiyorum. daha çok yapı mühendisliği yapı işletmesi olarak düşünüyorum ama hangi üniversite benim için daha iyi olur bilemiyorum bana bu konuda yardım edebilecek biri varsa nolurrr yardım bekliyorum ne yapmam gerek:)
Ben de inşaat mühendisi adayıyım. Okulda 4. senem ama 1,5 sene kadar okula gitmedim. Açığı kapatmaya çalışıyorum. Bölümden çok hoşlandığım söylenemez, sevmeye çalışıyorum. Bayanların pek tercih etmediği bir meslek dalı ama bayanların da rahatlıkla yapabileceği bir meslek. Zaten kadının yaparım deyip de yapamayacağı şey var mı?
çook istemiştim ama olmadı
ben çevre mühendisliği okuyorum
sadece sevin kızlar ve insanlara neler yapabileceğiniz gösterin
şimdi 2sene geçti çevre mühendisliğini yeni yeni sevmeye başladım
sevmeye başlamak ta değil aslında anca kabullendim madem ki ben bu işi yapıcam en iyisi olmalıyım artık diyorum
redgoddess kesinlikle katılıyorum bir kadının yaparım deyip de yapamayacağı birşey yok .yaptıkça zor değilmiş ya diyesimiz geliyor..
benim stajım bitti pek çok foto çektim 42 iş gününde 3 4 kere gitmemişimdir o kadar yani dolu dolu geçirmeye çalıştım biz gitmeden önce yapılan imalatları felan öğrendim peki siz şantiyede nelere dikkat ettiniz mesela beton dökümünde neler önemli ya da donatılarla ilgili sizden de birkaç bilgi alabilir miyim.??[/B]
Eşim inşaat mühendisi itü mezunuyuz ikimiz de. ben de mühendisim :) Benim çalışma ortamım da genellikle erkeklerden oluşuyor ama şantiye gibi değil sonuçta..
Eşim de inşaat mühendisi olmaktan mutlu değildi. hiç sevmez öyle ortamlarda çalışmayı biraz daha feminendir diyimŞantiye kısmına hiç yönelmedi o yüzden. Çelik yapılar üzerine yapmıştı bitirmesini. Yükseğine de aynı şekilde devam etti. Şimdi dubai de proje ofisinde çalışıyor. Çelik yapı projeleri çiziyorlar. Biraz para biriktirsin. Evimizi aldık borçlarımız bitsin. Dönücek inşallah. Doktorasına devam edicek döndüğünde. Akademisyenlik de düşünüyoruz aslında ikimiz de.
Ama ilk etapta paraya ihtiyacımız oldu istanbul gibi bir yerde yaşayabilmek için.. yoksa daha minimalist hayallerimiz vardı bizim :)
Mesleğim ne olursa olsun akademisyen olmak isterdim. Ben de doktoraya başladım bu arada :))
Benim de hayalim akdemisyenlik. Şantiyede çalışamam ama bakalım. Not ortalamamı 3 ün üstüne çekebilirsem akademisyenlik istiyorum. Dua edin ben de doktoraya başlayayım bir an evvel. :)
Ortalama en kolay şey canım. 3 yapmak biraz fazla çalışmaya bakar. 4 yıl boyunca düzenli çalışan bir insan rahat 3,30 yapar. Eger öyle bir iddian varsa yapamazsan gerekirse okulu uzat. buna deger gerçekten.
Eger ortalaman iyi olursa yükseği yurtdışında yapabilirsin. burs bulman kolay olur. İnşaat için almanyayı öneririm kesinlikle.
Ya Yüksek de maddi durumu iyi olanlara burs veriyor mu devlet? Ben okulu uzatarak bitirsem kykdan burs alabilir miyim? Çalışamayacağım için okurken paraya ihtiyacım olacak doktoraya kadar. Bu beni düşündürüyo açıkçası. Bilginiz var mı bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?