• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

inşaat mühendisleri veya adayları

bnnu

Mammamiaaa
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
5.014
9.960
398
Merhabalar:
ben inşaat mühendisi adayıyım genelde bayanlar arasında çok sıklıkla tercik edilen bir bölüm değildir.Bu forumda da tecrübelerini paylaşmak isteyen inşaat mühendisi hanımlar var mı???? ya da benim gibi öğrenci olup da inşaat mühendisliğine dair herşeyi paylaşmak tartışmak isteyenler....Şu anlık en önemlisi de 2 hafta sonra şantiye stajım var bana fikir verebilir misiniz lütfen.....:26:

İnşaat mühendisliği kaçıncı sınıftasınız? İlk zamanlar çok zorlandınız mı bi bayan olarak? Mimarlık ve inş. mühendisliği arasında kalmış durumda kardeşim. Birde tercih edeceği üniversitenin çok önemi var mıdır? Vakıf üni.leri nasıldır mesela biliyor musunuz..

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim
ben 3.sınıfa geçtim bu bölüme beni bi hocam yönlendirdi ilk zamanlar tabiki nasıl olacak diye düşünmedim değil ama adını söylemekten gurur duyduğum yrd. doc. dr.Remzi ŞAHİN diye bir hocam var bana bir bayanın neler yapabileceğini gösterdi. bir inşaada proje müdürü olan bir bayan gördüm şantiye şefinden de üstün yani.Kısacası sen sadece mesleğini sev gerisi gerçekten kolay.Yani tabiki seçtiğin üniversitenin de çok çok önemi var belki ben bu hocamla karşılaşmasaydım bu kadar sevmezdim diyebilirim.

mimarlık mi inşaat mühendisi mi derken şöyle söyleyeyim mimarlık inşaat mühendisliğinin bir kolu . ne mimarlar inş. mühendisi olmadan yapabilir ne de mühendisler mimarlar olmadan yapabilirler ama ne gariptir ki mühendislerle mimarlar hiç anlaşamazlar hani şöyle birşey vardır:
mimar: 6000 metre kare alan istiyorum ama hiç kolon olmayacak.
mühendis: bende seni öldürmek istiyorum ama kimse beni yargılamayacak.kolonsuz yapı ayakta nasıl durur bee......

bunun gibi birşey ama şunu söylemek istiyorum mimarlar genelde yapıların dekorasyonuyla yani soyutluklarla ilgilenirken inş. mühendisi dekorasyona gerek olmayan yol köprü vs. yapılarla da ilgilenir bu sebeple inş. mühendisliğinin alanı oldukça geniştir
ama kardeşiniz kendisine en yakın hangisi hissediyorsa onu gönülden seçmeli ki o mesleğe karşı sevgi olmadan hiçbirşey olmaz.

vakıf üniversitesine gelince tabi bilindiği üzere bilkent üniversitesinin methi büyüktür 1000 kişiyi aşan öğretim kadrosu var ama bir odtü itü varken ..Ama tabi benim itü odtü boğaziçiyle uzaktan yakından alakam yok :1:

Son düzenleme:
Çok detaylı açıklamışsınız teşekkür ederim, mimarlık çok torpilin döndüğü bi meslek grubu olduğundan birazda çekincemiz o yönde. İnşaat alanında daha iyi olacağını düşünüyor. Mesela mimarlık okuduktan sonra inşaat mühendisliği yüksek lisansı ya da doktorası yapılabiliyormuş. İnşaat okuduktan sonra aynı şey mimarlık yüksek lisansı içinde geçerli mi? çok soru sordum kusura bakmayın:)

ne demek topiğin amacı sorup tartışmak ..:71:
evet mimarların yaptığı gibi inşaat mühendisleri de mimarlıktan y.lisans ya da doktora yapabilir canım
kardeşin için hakkında hayırlısı inşallah bu sene mi tercih yapacak

Anladım canım, iyiymiş o zmaan inşaat mühendisliğinde fikrimiz kesinleşti gibi, bu sene tercih yapacak:)

hayırlı olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ama mutlaka kendini hangi bölümde daha iyi hissedecekse sevecekse onu seçmesinde büyük fayda var.

ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.seneye bu vakitler mühendis olacağım umarım. ilk zamanlar bende hoşlanmadım ama sevmeye başlayınca yapamayacağım hiç birşeyin olmadığını farkettim. şantiye stajı biraz zor olacak ilk başta ama senden kaynaklı değil. ben yapı itibari ile minyon bir kızım orada çalışan erkekler genellikle benim bir şey yapamayacağımı düşünüyordu. hep bi imtiyaz işte sen tek gitme şantiyeye, sen burdan çıkamazsın filan ama unutmuşlardı bende çocuk olmuştum bende inşaatın 1. katından kuma atlamıştım bende ağaçlara tırmanmıştım.bu senin elinde aslında kendini güçsüz gösterme ben yaparım de buna ilk önce kendin inan ama tabi. zor bir şey değil sadece sıcakta yapılması çekilmiyor. güneş kremi sürüyordum onun aktığını görüyordum her gün toz içinde kalmaya alış.
ama gerçekten eğlenceli bir meslek özellikle şantiye. işçilere dikkat et onlar hep senden üstün olduklarını düşünürler. bir şeyden emin olmasan bile emin olduğunu göster sonra git mühendisine sor:)

buarada bende yüksek lisans yapmak istiyorum ama amerikada istiyorum. daha çok yapı mühendisliği yapı işletmesi olarak düşünüyorum ama hangi üniversite benim için daha iyi olur bilemiyorum bana bu konuda yardım edebilecek biri varsa nolurrr yardım bekliyorum ne yapmam gerek:)

Ben de inşaat mühendisi adayıyım. Okulda 4. senem ama 1,5 sene kadar okula gitmedim. Açığı kapatmaya çalışıyorum. Bölümden çok hoşlandığım söylenemez, sevmeye çalışıyorum. Bayanların pek tercih etmediği bir meslek dalı ama bayanların da rahatlıkla yapabileceği bir meslek. Zaten kadının yaparım deyip de yapamayacağı şey var mı?

ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.seneye bu vakitler mühendis olacağım umarım. ilk zamanlar bende hoşlanmadım ama sevmeye başlayınca yapamayacağım hiç birşeyin olmadığını farkettim. şantiye stajı biraz zor olacak ilk başta ama senden kaynaklı değil. ben yapı itibari ile minyon bir kızım orada çalışan erkekler genellikle benim bir şey yapamayacağımı düşünüyordu. hep bi imtiyaz işte sen tek gitme şantiyeye, sen burdan çıkamazsın filan ama unutmuşlardı bende çocuk olmuştum bende inşaatın 1. katından kuma atlamıştım bende ağaçlara tırmanmıştım.bu senin elinde aslında kendini güçsüz gösterme ben yaparım de buna ilk önce kendin inan ama tabi. zor bir şey değil sadece sıcakta yapılması çekilmiyor. güneş kremi sürüyordum onun aktığını görüyordum her gün toz içinde kalmaya alış.
ama gerçekten eğlenceli bir meslek özellikle şantiye. işçilere dikkat et onlar hep senden üstün olduklarını düşünürler. bir şeyden emin olmasan bile emin olduğunu göster sonra git mühendisine sor:)

buarada bende yüksek lisans yapmak istiyorum ama amerikada istiyorum. daha çok yapı mühendisliği yapı işletmesi olarak düşünüyorum ama hangi üniversite benim için daha iyi olur bilemiyorum bana bu konuda yardım edebilecek biri varsa nolurrr yardım bekliyorum ne yapmam gerek:)

Ben de inşaat mühendisi adayıyım. Okulda 4. senem ama 1,5 sene kadar okula gitmedim. Açığı kapatmaya çalışıyorum. Bölümden çok hoşlandığım söylenemez, sevmeye çalışıyorum. Bayanların pek tercih etmediği bir meslek dalı ama bayanların da rahatlıkla yapabileceği bir meslek. Zaten kadının yaparım deyip de yapamayacağı şey var mı?

cevap için sizlere çokk teşekkürler...
eliftugce yurtdışı hangi üniversite bu konuda bi bilgim yok tek bildiim amerika müh üzerine çok ii. umarım birisi buna cevap verir :5: ayrıntılı cevap için de teşekkür ederim zor değildi inşaatın en tepesine rahatlıkla çıktım zaten :1: işçilerle ilgili de bi problem olmadı zaten tek sorun sıcak ve ramazandı :((
ama rahatlıkla bitti şükür şimdi bilgilerimi toplamaya çalışıyorum aslıda sizin stajda edindiğiniz bilgilerden bir kaç örnek alabilir miyim betonudur donatısıdır kalıbıdır felan bunlarla ilgili rica etsem..

redgoddess kesinlikle katılıyorum bir kadının yaparım deyip de yapamayacağı birşey yok .yaptıkça zor değilmiş ya diyesimiz geliyor..
benim stajım bitti pek çok foto çektim 42 iş gününde 3 4 kere gitmemişimdir o kadar yani dolu dolu geçirmeye çalıştım biz gitmeden önce yapılan imalatları felan öğrendim peki siz şantiyede nelere dikkat ettiniz mesela beton dökümünde neler önemli ya da donatılarla ilgili sizden de birkaç bilgi alabilir miyim.??

çook istemiştim ama olmadı:50:
ben çevre mühendisliği okuyorum
sadece sevin kızlar ve insanlara neler yapabileceğiniz gösterin
şimdi 2sene geçti çevre mühendisliğini yeni yeni sevmeye başladım
sevmeye başlamak ta değil aslında anca kabullendim madem ki ben bu işi yapıcam en iyisi olmalıyım artık diyorum

çook istemiştim ama olmadı:50:
ben çevre mühendisliği okuyorum
sadece sevin kızlar ve insanlara neler yapabileceğiniz gösterin
şimdi 2sene geçti çevre mühendisliğini yeni yeni sevmeye başladım
sevmeye başlamak ta değil aslında anca kabullendim madem ki ben bu işi yapıcam en iyisi olmalıyım artık diyorum

çook istemiştim cümlesine gözüm takıldı peki çevre müh.den inşaat müh.ne yatay geçiş düşünmediniz mi hiç..Hakkımızda hayırlısı olsun . ve çok güzel birşey daha söylediniz madem bu işi yapıcam en iyisi olmalıyım düşüncenizi tebrik ediyorum.:71:

redgoddess kesinlikle katılıyorum bir kadının yaparım deyip de yapamayacağı birşey yok .yaptıkça zor değilmiş ya diyesimiz geliyor..
benim stajım bitti pek çok foto çektim 42 iş gününde 3 4 kere gitmemişimdir o kadar yani dolu dolu geçirmeye çalıştım biz gitmeden önce yapılan imalatları felan öğrendim peki siz şantiyede nelere dikkat ettiniz mesela beton dökümünde neler önemli ya da donatılarla ilgili sizden de birkaç bilgi alabilir miyim.??[/B]

donatıların projeye uygun yerleştirilmesi, doğru çaplarda demir kullanılması. betonun sıcaklığı ve o anki hava koşullarının betona etkisi. vibrasyonun düzgün yapılması va va. dikkat edilecek şey çok fazla. tabi ki çimentonun yapıyla uygun olması da çok önemli.

Son düzenleme:
Ben de inşaat okuyorum ama mutlu değilim. Bayanların zorlandığı bir meslek. Bence bayanlar daha rahat mesleklere yönelmeli

Eşim inşaat mühendisi itü mezunuyuz ikimiz de. ben de mühendisim :) Benim çalışma ortamım da genellikle erkeklerden oluşuyor ama şantiye gibi değil sonuçta..

Eşim de inşaat mühendisi olmaktan mutlu değildi. hiç sevmez öyle ortamlarda çalışmayı biraz daha feminendir diyim :D Şantiye kısmına hiç yönelmedi o yüzden. Çelik yapılar üzerine yapmıştı bitirmesini. Yükseğine de aynı şekilde devam etti. Şimdi dubai de proje ofisinde çalışıyor. Çelik yapı projeleri çiziyorlar. Biraz para biriktirsin. Evimizi aldık borçlarımız bitsin. Dönücek inşallah. Doktorasına devam edicek döndüğünde. Akademisyenlik de düşünüyoruz aslında ikimiz de.

Ama ilk etapta paraya ihtiyacımız oldu istanbul gibi bir yerde yaşayabilmek için.. yoksa daha minimalist hayallerimiz vardı bizim :)

Mesleğim ne olursa olsun akademisyen olmak isterdim. Ben de doktoraya başladım bu arada :))

Eşim inşaat mühendisi itü mezunuyuz ikimiz de. ben de mühendisim :) Benim çalışma ortamım da genellikle erkeklerden oluşuyor ama şantiye gibi değil sonuçta..

Eşim de inşaat mühendisi olmaktan mutlu değildi. hiç sevmez öyle ortamlarda çalışmayı biraz daha feminendir diyim :D Şantiye kısmına hiç yönelmedi o yüzden. Çelik yapılar üzerine yapmıştı bitirmesini. Yükseğine de aynı şekilde devam etti. Şimdi dubai de proje ofisinde çalışıyor. Çelik yapı projeleri çiziyorlar. Biraz para biriktirsin. Evimizi aldık borçlarımız bitsin. Dönücek inşallah. Doktorasına devam edicek döndüğünde. Akademisyenlik de düşünüyoruz aslında ikimiz de.

Ama ilk etapta paraya ihtiyacımız oldu istanbul gibi bir yerde yaşayabilmek için.. yoksa daha minimalist hayallerimiz vardı bizim :)

Mesleğim ne olursa olsun akademisyen olmak isterdim. Ben de doktoraya başladım bu arada :))

Benim de hayalim akdemisyenlik. Şantiyede çalışamam ama bakalım. Not ortalamamı 3 ün üstüne çekebilirsem akademisyenlik istiyorum. Dua edin ben de doktoraya başlayayım bir an evvel. :)

Ortalama en kolay şey canım. 3 yapmak biraz fazla çalışmaya bakar. 4 yıl boyunca düzenli çalışan bir insan rahat 3,30 yapar. Eger öyle bir iddian varsa yapamazsan gerekirse okulu uzat. buna deger gerçekten.

Eger ortalaman iyi olursa yükseği yurtdışında yapabilirsin. burs bulman kolay olur. İnşaat için almanyayı öneririm kesinlikle.

Benim de hayalim akdemisyenlik. Şantiyede çalışamam ama bakalım. Not ortalamamı 3 ün üstüne çekebilirsem akademisyenlik istiyorum. Dua edin ben de doktoraya başlayayım bir an evvel. :)

Ortalama en kolay şey canım. 3 yapmak biraz fazla çalışmaya bakar. 4 yıl boyunca düzenli çalışan bir insan rahat 3,30 yapar. Eger öyle bir iddian varsa yapamazsan gerekirse okulu uzat. buna deger gerçekten.

Eger ortalaman iyi olursa yükseği yurtdışında yapabilirsin. burs bulman kolay olur. İnşaat için almanyayı öneririm kesinlikle.

Ya Yüksek de maddi durumu iyi olanlara burs veriyor mu devlet? Ben okulu uzatarak bitirsem kykdan burs alabilir miyim? Çalışamayacağım için okurken paraya ihtiyacım olacak doktoraya kadar. Bu beni düşündürüyo açıkçası. Bilginiz var mı bu konuda?

Bir kere yüksek lisans yaparken çalışabilirsin. özellikle proje ofisleri izin veriyor. Olmazsa hocalar çeşitli şirketlerle çalışıyor onların projelerine dahil olabilirsin. Bir şekilde maddi gelir elde ediyorsun yeter ki mezun ol, eline o diplomayı al :)

Okulunu uzattıgında kyk bursun kesiliyor. Ama en fazla bir dönem uzasa lisansın. O kadarcık burs almasan sorun yaşamazsın bence.

Lisans mezunu olduktan sonra ailenin maddi durumu sorgulanmıyor. Çünkü sen artık ailenden bagımsız tek başına ayakları üzeirnde durmaya çalışan bir bireysin. gerek yurtdışı burslarında gerek tübitak gerek üniversite burslarında yüksek lisans sırasında ailenn maddi durumu araştırılmıyor yani. :)

Yüksek lisans öğrencisi bir inşaat mühendisi işsiz kalmaz diye düşünüyorum en azından eşim öyle bir sorunla karşılaşmadı.

Bu arada öğrenim hayatın boyunca kendini bazı bilgisayar programlarında geliştirebilirsin. Mesela eşim 4. sınıfta Xsteel öğrenmeye başlamıştı bitirmesi için. Hala da onu kullanıyor. autocad zaten en büyük yardımcın olucak her zaman. Onun dışında Sap2000 var herhalde. Hocalarınla da konuş. seni aydınlatıcaklardır. :)

Ya Yüksek de maddi durumu iyi olanlara burs veriyor mu devlet? Ben okulu uzatarak bitirsem kykdan burs alabilir miyim? Çalışamayacağım için okurken paraya ihtiyacım olacak doktoraya kadar. Bu beni düşündürüyo açıkçası. Bilginiz var mı bu konuda?

Back