- 23 Mayıs 2020
- 257
- 147
- 18
- 30
Doktorum ilgili biri. Geçen adetim gecikince ve bebek istemiyle gitmiştik. Hormonlarıma baktı ve rahmime de ultrasonla baktı. Hormonlar gayet iyi rahminiz kalınlaşmış adetiniz yakın ve polipleri görüyorum ondan gecikmişsiniz demişti. İnofolic combi verdi normalde bir yıl korumasız ilişki öneriyoruz ama madem çocuk istiyorsunuz yardımcı olacak 3 ay kullan bu süreçte gebelik testi pozitif çıkmadıkça gelme demişti. Şimdi bu yüzden adetim gecikti diye gitmek istemiyorum. 3 ay kullan öyle gel diyecek yine. Ama sürekli sırt ağrıları ve huzursuzluk yüzünden uyku düzenim yok. Ne yapacağımı bilmiyorum.Şüpheniz varsa direkt doktora sorun tabi. Kadın doğum doktorunuz ilgiliyse onunla konuşmak daha kolay olacaktır, zaten gebelik sürecinde de glifor artık bırakılmıyor, insülin direnci çıkarsa kadın doğum doktorunuz takip eder. Ama umursamaz bir doktorsa geçiştirme ihtimali varsa vakit kaybetmeyip dahiliyeye gidin derim
Bu arada ben adetin normalde düzenli sandım. Adet düzensizliği de varsa insülin direnci ihtimali artar tabi.. İnofolic insülin direncine de iyi geliyor aslında dolaylı olarak.