• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları İnmemiş testis ameliyatı lütfen yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim kardeşimde aynı sorun vardı. annem farketti. Zeynep kamil hastanesinde ameliyat oldu. çok fazla yatmıyor zaten çocuk. korkulacak bi ameliyat değil. en azından farketmişiniz doktor anneme farketmeseydiniz yukarıdaki testis eriyebilirdi dedi. şu an 10 yaşında bi sıkıntı yok.
Sağolun evet tümöre çevirmesi, eriyip yok olması yada sperm üretmeyerek kısırlığa sebep olabilirmiş Allah korusun.çok geçmiş olsun size de umarım bizim içinde herşey güzel olur.

Sağolun evet tümöre çevirmesi, eriyip yok olması yada sperm üretmeyerek kısırlığa sebep olabilirmiş Allah korusun.çok geçmiş olsun size de umarım bizim içinde herşey güzel olur.
gönlünü ferah tut. çok küçük bi operasyon. amin inşallah

Çok geçmiş olsun öncelikle. Doktorla görüşmeden önce internetten baya araştırdım ve hepsinde de kesinlikle en geç iki yaşına kadar tedavi edilmeli diyor. Tabiki İnternet'e göre karar vermedik ameliyata. Iki tane çocuk cerrahi profesörüne gittik ve biri gelmeden önce bakan iki tane doktor da aynı şeyi söyledi.dört tane doktorla görüştük . Ve testisler normal vücut ısısından daha düşük bir ısıda durmaları gerekiyormuş.eğer torbada değilde karın da veya kasık kanalındaysa oraların ısısı fazla olduğu için testisler normal görevlerini yerine getiremiyormuş yani ürettiği sperm sayısı azalarak tamamen bitiyormuş tedavi edilmezse. Tabi bunları sizde biliyorsunuzdur doktor söylemiştir ama bizim gittiğimiz görüştüğümüz doktorların hepsi hemen tedavi edilmesini söyledi. Sağ testis kasık kanalındaymış ve bu testisi tutan bağın olması gerekenden kısa olduğunu çünkü gergin olduğunu söyledi. Kendiliğinden torbaya yerleşmesinin mümkünü olmadığını söyledi ameliyatı yaptıracağımız Prof. Ilerisi için tehlike oluşturma riski var oyüzden beklemicez. Bilemiyorum doktorlar nasıl bukadar farklı konuşur biri 7 yaş derken birisi nasıl hemen tedavi diyor.hatta daha yeni doğmuş iki üç aylık bebekleri bile hemen ameliyat ediyorlar. Aynı durumda olan tanıdıklarımızın çocukları biri bir yaşında biride iki aylıkken ameliyat oldu ve şuan hiç bir sorunları yok Allah'a şükür.

size de çok geçmiş olsun.ben de aynı şeyleri düşündüm nası bu kadar farklı konuşabilir.belki de bizimkisinin aşağı inme ihtimali vardı sizinkisinin hiç yok.aklıma bu geldi bi tek.hatta bu sorun eniştemde de varmış yani genetik bişi.o yüzden yiğenimde olmuş.enişteminki 7 yaşına gelince kendiliğinden düzelmiş mesela.

size de çok geçmiş olsun.ben de aynı şeyleri düşündüm nası bu kadar farklı konuşabilir.belki de bizimkisinin aşağı inme ihtimali vardı sizinkisinin hiç yok.aklıma bu geldi bi tek.hatta bu sorun eniştemde de varmış yani genetik bişi.o yüzden yiğenimde olmuş.enişteminki 7 yaşına gelince kendiliğinden düzelmiş mesela.
Valla benimde tek o seçenek geliyo aklıma hani babasında da olunca genetik diye bekleme kararı almıştır belki de. İnşallah hayrılısıyla sağlıklarına kavuşsun yavrularımız Allah acılarını göstermesin.

2 şubatta 14 aylık oğlum tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olacak. ben de çok korkuyorum.
sünneti de birlikte yaptıracağız.

Arkadaşlar merhaba, oğlum 15 aylık. Oğlumun alerjisi olduğu için gerek alerji uzmanıyla gerekse normal çocuk doktorumuzla sürekli kontrollerimiz oluyor. Geçen hafta çocuk doktorumuzu değiştirdik ve bu doktor oğlumun sağ testisinin yukarıda olduğunu ve bir çocuk cerrahına göstermemizi söyledi. Bugün iki tane profesörle görüştük ve ikiside hemen ameliyat olması gerektiğini söyledi. Sol yumurtalığın durumu tam belli değil.Cuma günü ameliyat olacak tahlil sonuçlarına göre. Ve sünnetini de yaptıracağız inşallah. Sizlere sormak istediğim böyle bir durumla karşılaştınız mı ameliyat sonrası nasıl olur ilerisi için bir risk varmıdır? Çok korkuyorum arkadaşlar. Tabiki doktorla hepsini konuştuk ama gene de tecrübesi olanlar varsa fikrini almak isterim. Buarada lütfen konum taşınmasın lütfen.
Bu konuyu görünce birden yaşadıklarımız gözlerimin önüne geldi.Erkek kardeşim de aynı durumdaydı hemde iki yumurtası birden sağ ve sol yukardaydı ameliyat oldu ve aynı anda sünnetini de olmuştu.2 kez operasyon geçirdi doktor zamanla da yumurtaların aşağıya doğru ilerleyip ineceğini söylemişti.Tabi şu an erkek kardeşim 18 yaşında ve insan ister istemez üzülüyor artık yaşı da büyüdü babam çekip konuşmuş bu konu ile ilgili bir sıkıntısının olmadığını öğrendik .Ama içimiz rahat etmediği için her ihtimale karşı bir ürologdan şu an randevu aldık bakalım umarım bir sorunu yoktur ...İnşallah senin bebeğinde de bir sorun çıkmaz.Bence belirli periyotlarla doktora kontrole götürsen daha iyi olur.Bizim aileler eskiler bilmedikleri için sonrasında konusunu bile açmadılar.Şimdi çocuk büyüdü de ee bişey var mı acaba diyorlar olsa bile nasıl söylesin ki ergenlikte belkide söyleyemez utandığından..

Arkadaşlar merhaba, oğlum 15 aylık. Oğlumun alerjisi olduğu için gerek alerji uzmanıyla gerekse normal çocuk doktorumuzla sürekli kontrollerimiz oluyor. Geçen hafta çocuk doktorumuzu değiştirdik ve bu doktor oğlumun sağ testisinin yukarıda olduğunu ve bir çocuk cerrahına göstermemizi söyledi. Bugün iki tane profesörle görüştük ve ikiside hemen ameliyat olması gerektiğini söyledi. Sol yumurtalığın durumu tam belli değil.Cuma günü ameliyat olacak tahlil sonuçlarına göre. Ve sünnetini de yaptıracağız inşallah. Sizlere sormak istediğim böyle bir durumla karşılaştınız mı ameliyat sonrası nasıl olur ilerisi için bir risk varmıdır? Çok korkuyorum arkadaşlar. Tabiki doktorla hepsini konuştuk ama gene de tecrübesi olanlar varsa fikrini almak isterim. Buarada lütfen konum taşınmasın lütfen.
ehilellerde yapılırsa risk sıfır, içiniz rahat olsun zaman geçirmeyin, zaman aleyhinize işliyor

Canım nasıl geçti ameliyat benim bebeğimede inmemiş testis dendi ameliyat sonrası düzeldi mi?

Aynısını biz de yaşadık, sanırım 15 aylıktı oğlum, inmemiş testis ameliyatı olurken sünnet de oldu. Bizimkini çocuk cerrahı yaptı. Doğru düzgün bir hastanede deneyimli bir cerrah yaparsa bence korkulacak hiç birşey yok. Şimdiden geçmiş olsun.
Şuan düzeldi mi sizin benim bebeğimde ameliyat olacak kaç saat sürdü

Çok teşekkür ederim evet baya donanımlı bir hastanede çocuk cerrahi profesörü yapacak ameliyatı. Ameliyattan sonra hani emeklemesi yürümesi sorun oldu mu doktorumuz iki gün biraz dikkat edin dedi ama oğlum atom karınca gibi nasıl tutarım siz nasıl yaptınız? Bir şey daha sorucam sizin tek testisimiydi yoksa ikisi birden mi? Bizim sol testisinin durumu daha tam belli değil elime geliyo ama hemen yukarı çıkıyor oyüzden onuda kontrol edicem ameliyatta dedi. Aynı şekilde sünnet de olacak inşallah kolayca atlatırız bizde.
Canım umarım mesajımı görürsün doktor bizede sağ inmemiş solda yukarı kaçıyor ameliyatta bakıp ona göre yapıcam dedi naptınız nasıl oldu sünnette olucaz

Benim oğlumda yeni doğduğunda çocuk doktoru muayene ederken farketti inmemiş testis dedi daha 1 gunluktu.35+0 da doğdu onunla bi alakası yokmuş 6 ay bekleyin İnebilir dedi biz 6 aylıkken çapa çocuk cerrahiye goturduk doktor muayene etti inmiş dedi hatta arkamizda ikiz bebekler vardı onlarinkine inmemiş dedi bizimki inmiş ama su toplamış tekrar goturucez

Benim oğlumda yeni doğduğunda çocuk doktoru muayene ederken farketti inmemiş testis dedi daha 1 gunluktu.35+0 da doğdu onunla bi alakası yokmuş 6 ay bekleyin İnebilir dedi biz 6 aylıkken çapa çocuk cerrahiye goturduk doktor muayene etti inmiş dedi hatta arkamizda ikiz bebekler vardı onlarinkine inmemiş dedi bizimki inmiş ama su toplamış tekrar goturucez
Mehaba oğlunuz kaç aylıkken ameliyat oldu. Su topladığı için tekrar ameliyat riski var mı

Merhaba ameliyat sonrası ne yaptınız acaba nadıl geçti. Tedavisi zor mu. Benim bebeğim de olacak ve çok hiperaktif

Benim oğlum doğduğunda bir sorun yoktu hatta ben devlet hastanesinde çocuk cerrahına randevu alıp baştan aşağı baktırmıştım da çocuğa kendi çocuk doktorumuzda düzenli testis kontrolü yapıyordu. Oğlumu 18 aylıkken sünnet ettirdim sünnet eden doktor sol testisin utangaç testis olmasından şüphelendiğini söyleyerek 1 ay sonra kontrole gelin dedi gittik ultrason istedi kasığa kaçıp aşağıya iniyor söylediği gibi 4 prof. Gezdim ptesi gününden bugüne hepsi 2 yaşına kadar mutlaka ameliyatla sorunun ortadan kaldırılmasını söyledi. Bende sünnet ettirdiğim doktordan yarın randevu aldım ve ameliyata karar verdim. Kaç gündür çocuğuma bakıp bakıp ağlama krizine giriyorum sünnet olurken ameliyathane içerisine aldıklarında anneeee die çok bağırmıştı 🥹 inşallah kolay bir şekilde bizde atlatır ve olumlu yorumlarımı yazarım buraya dualarınıza talibiz

Back