Çocuk Hastalıkları İnmemiş testis ameliyatı lütfen yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ridak42

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
266
195
103
37
Arkadaşlar merhaba, oğlum 15 aylık. Oğlumun alerjisi olduğu için gerek alerji uzmanıyla gerekse normal çocuk doktorumuzla sürekli kontrollerimiz oluyor. Geçen hafta çocuk doktorumuzu değiştirdik ve bu doktor oğlumun sağ testisinin yukarıda olduğunu ve bir çocuk cerrahına göstermemizi söyledi. Bugün iki tane profesörle görüştük ve ikiside hemen ameliyat olması gerektiğini söyledi. Sol yumurtalığın durumu tam belli değil.Cuma günü ameliyat olacak tahlil sonuçlarına göre. Ve sünnetini de yaptıracağız inşallah. Sizlere sormak istediğim böyle bir durumla karşılaştınız mı ameliyat sonrası nasıl olur ilerisi için bir risk varmıdır? Çok korkuyorum arkadaşlar. Tabiki doktorla hepsini konuştuk ama gene de tecrübesi olanlar varsa fikrini almak isterim. Buarada lütfen konum taşınmasın lütfen.

Korkma en kolay ameliyat inmemis testis ameliyati.
Iyiki fark etmis gerci evde sizde fark edebilirdiniz.ameliyat olmasa ileride alah korusun testis kanseri roski ve kisirlik riski var.cunku sperm vucut isindan bi kac derce daha serin yerde olmali yukarida oldugu zmn spermlerin kalitesi duser.
Korkmayin basit bir ameliyat.

Aynısını biz de yaşadık, sanırım 15 aylıktı oğlum, inmemiş testis ameliyatı olurken sünnet de oldu. Bizimkini çocuk cerrahı yaptı. Doğru düzgün bir hastanede deneyimli bir cerrah yaparsa bence korkulacak hiç birşey yok. Şimdiden geçmiş olsun.

Evet zaten bunları duyunca korktum. Daha önceki doktorumuz hiç farketmedi e bende bişey anlamadım hiç evde . İşte acaba ameliyat olacak ama hani olsa bile ilerde kısırlık falan olur mu diye birsürü korku sardı içimi.inşallah dediğiniz gibi kolayca atlatırız sağolun.

Çok teşekkür ederim evet baya donanımlı bir hastanede çocuk cerrahi profesörü yapacak ameliyatı. Ameliyattan sonra hani emeklemesi yürümesi sorun oldu mu doktorumuz iki gün biraz dikkat edin dedi ama oğlum atom karınca gibi nasıl tutarım siz nasıl yaptınız? Bir şey daha sorucam sizin tek testisimiydi yoksa ikisi birden mi? Bizim sol testisinin durumu daha tam belli değil elime geliyo ama hemen yukarı çıkıyor oyüzden onuda kontrol edicem ameliyatta dedi. Aynı şekilde sünnet de olacak inşallah kolayca atlatırız bizde.

Tek testis inmemişti, diğeri yerindeydi yani. O zamanlar (11 sene önce ) iyileşme süreci daha uzundu. Sanırım şimdi çok daha kolay ve çabuk iyileşiyormuş. Anne yüreği gerçi ama bence rahat olun korkmayın. Allah'a dua edip güvenin yeter.

Benim bundan yillar once yigeniminde bu tur bir sorunu vardi .. dogduktan bir kac gun sonra ameliyata aldilar.. ve sorun olmamisti.. Allah sifa versin

Arkadaşlar oğlum 3 yaşındayken bir cucuk doktoru sağda inmemiş tesis dedi ultrzsyonla baktı başka doktora götürdüm oda utangaç tesis olduğunu söyledi yani soğuk birşey değdiğinde yukarı çıkıyormuş banyoda uyurken aşağı iniyor zararsız olduğunu söyledi siz duydunuzmu böyle birşey konuyu görünce sormak istedim

Iyıkı erken fark edılmıs
sız fark etmemısmıydınız?
Benım eskı esımınde ınmemıs testısı vardı ama gec amelıyat oldugu ıcın kısırlık gelısmıstı , tup bebekle oldu oglum. Bız 6 ayda 1 senede urologa gıdıyoruz ama ben kendımde kontrol edıyorum torbaların ıcı bosmu dolumu dıye.
Erken fark ettınız ıcın sızde uremeyle ılgılı sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum sımdıden gecmıs olsun. Ben esımden ayrıldım yanı kan bagı yok fakat sımdıkı esımın kardesındede ınmemıs testıs varmıs 27 yasında cuma gunu oda amelıyat olacak ınsallah uremeyle ılgılı bı sıkıntı yasamaz bırı torbada dıgerı karında kalmıs onun

cute bunu doktorlar nasıl fark edemiyor anlamıyorum. yazık adam kaç yaşına gelmiş. bir bebeği ya da çocuğu ilk muayenede çırılçıplak muayene etmeli doktor. müdürümün oğlu da o kaadr doktora görünmüş hiçbir bakmamış. sonra soğuk algınlığı için gittiği doktor iyice soyup bakınca hemen anlamış.
zaten senin de oğlan var bilirsin hasta olunca hemen pipide belli ediyor kendini. yani biz ordan anlıyoruz. doktorumuzda hemen pipye bakıp teşhisi koyuyor. (müdürün dktoru tercih ettik bizde hemen)

Gecmis olsun ,iyice arastirmaniz gereken bir sey farkli gorusler alin derim ayrica korkmaniza gerek yok hatirladigim kadariyla o ameliyatin belli süre icinde olmasi gerekiyor daha kücükmüs ilerisi icin sorun olmaz benim esimde olmus boyle bir ameliyat ve bir bebegimiz oldu :) yalniz size tavsiyem etrafinizla paylasmayin bu durumu sünnet oldu diyip geçistirin

Evet hastanede bile yatırmıyorlarmış aynı gün eve çıkabilirsiniz dedi doktorumuz. Çok geçmiş olsun sizede inşallah Allah'ın izniyle bizde kurtulucaz cuma günü.

Benim bundan yillar once yigeniminde bu tur bir sorunu vardi .. dogduktan bir kac gun sonra ameliyata aldilar.. ve sorun olmamisti.. Allah sifa versin
Teşekkür ederim inşallah benim oğlum da kolaylıkla atlatır sağolun

saçmalama deli misin o testislerin 7 yaşına kadar inmesini bekliyolar
aynı ameliyatı daha 1 ay önce 7 yaşındaki yeğenim oldu
doktoru özellikle bekletti 7 yaşına kadar.
kaç tane doktorla görüştüler.

Ben internette araştırırken okudum bunu. Ama hala aklınızda soru işareti varsa bir başka doktora daha gidin iyi bir doktora. Geçmiş olsun

Înanın hiç farketmedim ben sürekli doktora kontrollere gidiyorduk güya bezini açıp bakıyordu ama hiç böyle birşey söylemedi. Artık içime mi doğdu ne eşime dedim doktoru değiştirelim diye ve bu gittiğimiz doktor farketti. İnşallah sıkıntı olmaz doktorumuz tedavi edilmezse eğer Ozaman o sıkıntıların olabileceğini söyledi ki bizde hemen ameliyat yaptırıcaz beklemek o kötü ihtimallerin olasılığını artırır Allah korusun. Eşinizin kardeşine de geçmiş olsun umarım bir sıkıntı yaşamaz o da.

Geçen hafta öğrendik bu durumu ve baya araştırdıktan sonra iki tane çocuk cerrahı ile görüştük. Hatta profesör gelmeden önce bakan öbür iki doktor da aynısını söyledi.toplam da dört doktorda aynısını söyleyince ameliyat ettirmeye karar verdik. İnşallah olmaz bir sıkıntımız sizin içinde hayırlı olsun bebişiniz :) Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

benim kardeşimde aynı sorun vardı. annem farketti. Zeynep kamil hastanesinde ameliyat oldu. çok fazla yatmıyor zaten çocuk. korkulacak bi ameliyat değil. en azından farketmişiniz doktor anneme farketmeseydiniz yukarıdaki testis eriyebilirdi dedi. şu an 10 yaşında bi sıkıntı yok.

saçmalama deli misin o testislerin 7 yaşına kadar inmesini bekliyolar
aynı ameliyatı daha 1 ay önce 7 yaşındaki yeğenim oldun
doktoru özellikle bekletti 7 yaşına kadar.
kaç tane doktorla görüştüler.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Doktorla görüşmeden önce internetten baya araştırdım ve hepsinde de kesinlikle en geç iki yaşına kadar tedavi edilmeli diyor. Tabiki İnternet'e göre karar vermedik ameliyata. Iki tane çocuk cerrahi profesörüne gittik ve biri gelmeden önce bakan iki tane doktor da aynı şeyi söyledi.dört tane doktorla görüştük . Ve testisler normal vücut ısısından daha düşük bir ısıda durmaları gerekiyormuş.eğer torbada değilde karın da veya kasık kanalındaysa oraların ısısı fazla olduğu için testisler normal görevlerini yerine getiremiyormuş yani ürettiği sperm sayısı azalarak tamamen bitiyormuş tedavi edilmezse. Tabi bunları sizde biliyorsunuzdur doktor söylemiştir ama bizim gittiğimiz görüştüğümüz doktorların hepsi hemen tedavi edilmesini söyledi. Sağ testis kasık kanalındaymış ve bu testisi tutan bağın olması gerekenden kısa olduğunu çünkü gergin olduğunu söyledi. Kendiliğinden torbaya yerleşmesinin mümkünü olmadığını söyledi ameliyatı yaptıracağımız Prof. Ilerisi için tehlike oluşturma riski var oyüzden beklemicez. Bilemiyorum doktorlar nasıl bukadar farklı konuşur biri 7 yaş derken birisi nasıl hemen tedavi diyor.hatta daha yeni doğmuş iki üç aylık bebekleri bile hemen ameliyat ediyorlar. Aynı durumda olan tanıdıklarımızın çocukları biri bir yaşında biride iki aylıkken ameliyat oldu ve şuan hiç bir sorunları yok Allah'a şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…