- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
- 33
Tuu ABD demenin neresi mi yanlis? Bir kere ABD bizim en buyuk muttefikimiz, dincilere ve erdogana ragmen.. Yarin bu ulkeye biri saldirsa ilk muraacat edilecek ulke.. Aci ama hala oyle. Bir ulkeye sirtini yasla, hem kaymagini ye, hem kufret.. Butun gencler okumak icin ABDye gitmek icin can atiyor, butun tuu kaka diyen zenginlerin, Erdogan ve Gul de dahil cocuklari tahsillerini ABD'de yapiyor, butun muslumanlar iltica etmek icin ABDyi seciyor, butun siyasi suclular canini kurtarmaya her ulkeden, istisnasiz hem de, ABDye siginiyor, ama lafa gelince tuuu ABD.. Bu ikiyuzluluktur..
Benim ABDyi yanlamamda tuhaf olan birsey yok.. Kadin olarak, insan olarak haklarimi sonuna kadar savunabiliyor, alabiliyorum. Emegimin hakkinin alabiliyorum, bana egitim hakki veriyor, is veriyor, ben bu ulkenin ekmegini yiyorum, can guvenligim de devlet korumasinda, sonuna kadar. Begenmedigim uygulamalarini cikar yuruyus yapar isterim, kimse beni engellemez, gozumu cikartmaz, terorist diye yaftalamaz. Hukumeti elestiririm, tvden yayin organindan karikaturle, lafla elestiririm, kimse beni iceri atmaz. LGBT midir nedir, sanki kalasnikoflarla yuruyeceklerdi, yurutmediler, basin aciklamasi bile yaptirtmadilar, susturdular Turkiyede.. Musluman bir orgut cikti, tehdit etti, tehditleri prim yapti Turkiyede, itibar gordu, kimse onlara sen ne diyorsun bile diyemedi, hic bir yaptirim yok, herkes memnun.. Ben anayasal haklarimin zorla gaspedilmedigi, torba kanunlarla geri alinmadigi, dusunebilen ve konusabilen demokratik bir ulkenin bir ferdi olarak ABDde huzur icinde yasiyorum, niye tuu kaka diyenlerle ayni safta olayim?
Saraylim sen Tc'ye olan nefretinden oturu, Abd'yi elestiren Turkiye'lileri gordukce sinirleniyor, kendi batakliginin farkina varmayan insan olmakla sucluyorsun.
Fakat ben Tc'yi desteklemiyorum ve bu Abd'yi desteklememe sebep olmuyor. Yani, ya Tc ya Abd arasinda secim yapmak zorunda degiliz.
Tc gucunu, Abd'den aliyor. Bir farki yok. Israile, Nato'da koltuk verdi, oysa tek bir ret oyu yetiyordu ki 50 kusur yildir da hep reddedilmisti. Ayni sekilde ekonomik cizelgesi hep bati ulkeleri uzerinde dalgalaniyor. Suriye konusunda yorum dahi yapamiyorum, tehlikeli oldugundan. Fakat senin dusuncemi anladigini saniyorum.
Evet, hepsi Abd'ye, Italya'ya gidiyor. Orada okuyor ya da calisiyor. Firsati bulan kaciyor.
Fakat bu, Abd'nin kanli elini yok saymayi mubah mi kiliyor?
Tekrar soyluyorum, hicbir farklari yok. Her iki ulkede kendi cikari icin her ama her seyi, din, ideoloji, halk vb satmaya hazir. Birinden olan, kendi kanli elini gormeyerek otekini elestiriyor diye, diger kana bulanmis olani savunmak mi zorunda kaliyoruz?
Ve savundugun taraf, nefret ettigin taraf ile ayni bolgenin halki uzerinde oyun oynuyor.
Dusmanini kotulemek icin, onun dusmanini savunarak her ikisinden de darbe yemis sivil halki, masum ulkeleri bosveriyor, uzerlerinde donen kanli oyunu gormezden geliyorsun.
Abd, vatandasligini ve ekonomiye katki saglayacak bir meslegi eline almis kadin olarak sana saygi ve hurmet gosteriyor.
Bu kadar kotu niyetli bir yorum yapmamaliydin.
Sen rahat ve huzurlusun lakin Isid'e satilan ezidi kadinlari icin bu gecerli degil.
Abd kendi halkini el bebek gul bebek besliyor, fakat Suriye'ye bombalari layik goruyor, tip ki Afganistan'da, Vietnam'da oldugu gibi.
Niye mi ayni safta olacaksin, cunku insanlar oluyor.
Bence bu duydugun huzuru sifirlamaliydi.