İngiltere`deki referandumda AB`den çıkış kararı çıkması sonucu kara cuma

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Piyasalarda kara cuma!
24.06.2016 08:34
Son güncelleme : 24.06.2016 09:23
Capture.JPG

• Dolar/TL, İngiltere'deki referandumda ayrılıkçıların önde gittiğine işaret eden sonuçların ardından erken saatlerde 3 seviyesinin üzerini test ederek bir ayın en yüksek seviyesini gördü, sterlin/TL ise Nisan 2015'ten beri en düşük seviyeye geriledi.

BIST'TE DÜŞÜŞ YÜZDE 5'İ AŞTI

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne yüzde 5.02 kayıpla başladı.

İngiltere dün gerçekleşen tarihi referandum sonucunda Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullanarak ülkenin geleceğini belirsizliğe sürüklerken, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana daha fazla birlik olmayı hedefleyen Avrupa'nın bu çabalarına da büyük bir darbe vurdu.

Dünya finans piyasaları neredeyse tamamı sayılan oyların yüzde 51.8'e yüzde 48.2 ile ayrılık yanlılarının önde olduğunu göstermesiyle sert bir düşüş yaşadı.

DOLAR 2.91'E ÇEKİLDİ

Dün akşam saatlerinde 2.8731/2.8754 seviyesinde olan dolar/TL, en son 24 Mayıs'ta gördüğü 3.0015'e kadar yükseldikten sonra saat 11:00'da 2.91'e geriledi.

Dün 4.2419 seviyesinden kapanan sterlin/TL ise 14 Nisan 2015'ten beri en düşük seviye olan 3.9205'e kadar geriledikten sonra aynı saatte 3.9789 seviyesinde.

Dün akşam saatlerinde 3.0669/3.0697 seviyesinde olan sepet bazında TL yine bir ayın en yükseği olan 3.16'ya yaklaştıktan sonra bu sabah 3.1084/3.1117, euro/TL ise 3.2752 seviyesinde işlem görüyor.

ALTIN REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

İngiltere'deki sürpriz sonuçların ardından dolar/TL 3 lirayı aşarken, altının onsunun 1.358 doları görmesiyle yurtiçinde altın rekor üstüne rekor kırdı.

Gram altın 130 liraya çıkarken çeyrek altın ise mağazalarda 210 liraya fırladı. Çeyrek altın dün 184 liradan satıştaydı.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/piyasalarda-kara-cuma/50805/

Son düzenleme:
Nostradamus kahininin rüyaları belli oldu ab bölünecek , zenginliklerini mültecilerle paylaşmayan topluluk yok olsun acımıyorum onlara ve insan haklarına ,demokrasilerine müslüman olmayana bu hakları hak saydıkları için

Nostradamus kahininin rüyaları belli oldu ab bölünecek , zenginliklerini mültecilerle paylaşmayan topluluk yok olsun acımıyorum onlara ve insan haklarına ,demokrasilerine müslüman olmayana bu hakları hak saydıkları için

Bunun konuyla ne alakası var? Kimse zenginliğini bir başkasıyla paylaşmak zorunda değil. Kimse mültecilere kucak açmak zorunda değil. Mültecilere sırtını dönen arap din kardeşlerimiz için de aynısını düşünüyor musunuz?

Evet onlar içinde aynısını düşünüyorum ama nedense arabistana veya katar ülkesine akın eden yok birde silah satışından zengin olan avrupalılar var o zaman silahta satmasınlar
Bunun konuyla ne alakası var? Kimse zenginliğini bir başkasıyla paylaşmak zorunda değil. Kimse mültecilere kucak açmak zorunda değil. Mültecilere sırtını dönen arap din kardeşlerimiz için de aynısını düşünüyor musunuz?

Evet onlar içinde aynısını düşünüyorum ama nedense arabistana veya katar ülkesine akın eden yok birde silah satışından zengin olan avrupalılar var o zaman silahta satmasınlar

Sevgili ortadoğu silah kullanmayı bırakırsa Avrupa'nın satacağı kimse kalmayacak zaten:KK14:

altın 24 saatte 10 lira falan mı ne arttı yaw, ya da daha fazla:KK53:

AB nin Hristiyan biriliği ülkeleri olduğunu biliyorduk zaten adamların hiç bir şekilde Müslümanlara hoş görüsü yok :işsiz:
gel gelelim
birincisi biz hak ediyor muyuz Ab ye girmeyi
torpil, adam kayırmaca, benden olanlar en üste geçsin düşünce yapısı her kurumda bol bol hissediliyor,
Üniversitelerden, futbola, özel şirketten kamu şirketine akla neresi gelirse gelsin çalışan emek veren değil yalakalar, fikir üretenler değil saldıranlar kazanıyor
bir eğitim sistemimiz var ki evlere şenlik :deli: tek sistemi sistemsizliği
iyice içinin boşaltılması da başka bir konu
cehaletin her yerde övülmeye başlanması da yeni modası
basın özgürlüğüne girmek dahi istemiyorum
medyanın tek yaptığı şey birbirinden kalitesiz programlar yaparak halkı uyutmak :anne:ve bunlar çok izleniyor diye insanları kandırmak
her güne yeni bir tecavüz, yeni bir pedofili vakası, yeni bir kadın cinayeti haberiyle uyanmamız da cabası üstelik katillere ödül gibi cezalar veriliyor
bunlarım tam tersi olduğu bir ülke olalım da AB ye girmesek de olur ama hiç sanmıyorum umudumu yitireli çok oldu açıkçası
ha AB ülkelerine falan gelirsek yine ikiyüzlülüğün dibindeler
Ortadoğu da savaşları kışkırtıp terör örgütlerine yardım eden, bu ülkelerin iç savaşından sonuna kadar yararlanan sömürdüğü Afrika ülkelerinin altınlarıyla kendine güneş batmayan imparatorluk adını alan bir ülke mülteci görmek istemiyor :KK12::KK12:

Sevgili ortadoğu silah kullanmayı bırakırsa Avrupa'nın satacağı kimse kalmayacak zaten:KK14:
işte buna sonuna kadar hak veriyorum
deminki mesajımda bunu da yazacaktım Ortadoğu ülkeleri sürekli kışkırtılıyor
gaza geliyorlar sürekli
kanmayın efendim kanmayın
ne bu
her an savaşmaya hazır ilkel bir topluluk olmasalar, adamların kendi ülkelerini gönderdiği yöneticileri seçmesinler, topraklarını satmasınlar mesela
savaş çıktığı anda sunni olmayan komşusunu öldürüp karısına kızına malına göz koymasınlar yada kanmışlarmış da şuymuş buymuş hadi oradan

Asagi kalir miyiz, biz de referanduma gidecekmisiz..:-)
"Alan yoksa satanin...." hesabi..:KK53:

Irak 'a Afganistana bosuna girip. Halkin ansini aglattiktan ve kaos yarattiktan sonra silah kullanmayan aydin gencler beklediler. Onlar da hakli
Girmedikleri, pis cikarlarina alet etmedikleri ulke mi kaldi?
Suan ki konumlarina, batili olmanin getirdigi yuce bilgi, muhtesem on goru, kartal gozu sayesinde degil, somuru politikalari vasitasiyla ulasabildiler.

Onlar sadece Musluman olanlara azili dislerini gosteriyor degil.
Guclerini sarsan, ceplerine goz diken ve suregelen duzeni sarsmaya kalkan herkese ayni kan emicilikle yaklastilar.

Girmedikleri, pis cikarlarina alet etmedikleri ulke mi kaldi?
Suan ki konumlarina, batili olmanin getirdigi yuce bilgi, muhtesem on goru, kartal gozu sayesinde degil, somuru politikalari vasitasiyla ulasabildiler.

30 yil önce Afganistan'dan tüm aydinlar cikmak zorunda kaldi. Eskisi gibi savasamiyor insanlar. Oturdugun yerde üstüne bomba yagiyor. Göc etmemek de ölümü beklemek demek. Tecavüzü beklemek demek. Bugün avrupalinin parmaginda zümrüt yakut yüzükler. Afganistan'da da cocuklar kisin cizmesiz gezdigi icin ayaklari kesiliyor.

Not : yazdiklarim silahlananlari savunmak icin degil. Beyinleri yikanmis genclerin basinda daha güclü para pesinde insanlar var demek istedigim

Bu sonuc beni benden aldi.
Ingiltere'nin boyle bir karar verecegini hic sanmazdim, ihtimal dahi vermiyordum, gercekten cok sasirdim ama bir o kadar da mutlu oldum.
AB zayifliyor.
Dengeler cok da guzel degisiyor.

Bu konuda okudugum analizler, cok karamsar ve huzursuz.
Zamaninda cok kucumsemislerdi ama,
Shangai birligine hosgeldiniz.

30 yil önce Afganistan'dan tüm aydinlar cikmak zorunda kaldi. Eskisi gibi savasamiyor insanlar. Oturdugun yerde üstüne bomba yagiyor. Göc etmemek de ölümü beklemek demek. Tecavüzü beklemek demek. Bugün avrupalinin parmaginda zümrüt yakut yüzükler. Afganistan'da da cocuklar kisin cizmesiz gezdigi icin ayaklari kesiliyor.

Not : yazdiklarim silahlananlari savunmak icin degil. Beyinleri yikanmis genclerin basinda daha güclü para pesinde insanlar var demek istedigim

Not'a bile gerek yoktu toprakkahve.
Silahlananlari sen ve ben suclayabiliriz (ki, onlari bu hale getiren sosyo-ekonomik kosullari hice sayarak basit bir analiz yapmamiz halinde), ama hicbir avrupa ulkesinin ya da Abd'nin tek kelime etme hakki yok.

Amaan laf ola beri gele.. Batili ulkelerin girdikleri ulkeler onlar girmeden once cok mu iyi durumda idiler? Insan haklari ve teknolojide cigir mi aciyorlardi da batili ulkeler engel oldular? Hepsi bahane.. Adam olsalardi da ulkelerini dogru yonetselerdi. Iyi isler basarsalardi.
Bu gidisle Turkiyenin basina gelecek olan da o. Yolsuzluk rusvet had safhada, ne hukuk kalmis ne birsey.. Insanlar gitgide fakirlesiyor, kutuplasiyor, icten parcalanirken bir yandan da disaridaki ulkelere babalaniyor, tehditler savuruyoruz. Sonra da pisman olup donup "sensin sen, sensiz yapamayiz" diyoruz.. Bizi disa bagimli hale getiren onlarca antlasma imzaliyor, kendi tarimimizi, hayvanciligimizi, turizmimizi baltaliyoruz durmadan.. Nereye kadar? Suclu kim? Israil mi? Putin mi? ABD mi? Hangisinin somurusuyuz biz? Gunah kecisi kim?

Bu sonuc beni benden aldi.
Ingiltere'nin boyle bir karar verecegini hic sanmazdim, ihtimal dahi vermiyordum, gercekten cok sasirdim ama bir o kadar da mutlu oldum.
AB zayifliyor.
Dengeler cok da guzel degisiyor.

Bu konuda okudugum analizler, cok karamsar ve huzursuz.
Zamaninda cok kucumsemislerdi ama,
Shangai birligine hosgeldiniz.
Ingiltere ABden cikmis, cikmamis, bize ne faydasi var ki sevindin? Bize ne?

Ingiltere ABden cikmis, cikmamis, bize ne faydasi var ki sevindin? Bize ne?

Tc'nin cikarina gore yorum mu yaptigimi dusunuyorsun Saraylim?
Tc aklimdan bile gecmedi.
Ben genele, simdiye dek sebep olduklari kan cukuruna ithafen mutlu oldugumu yazdim.
Yoksa, biliyor olmalisin, Suriye'nin durumu gozler onundeyken, sebep olan kimsenin cikarini, faydasini dusunmem.
"bizim cikarimiz" yazarak kasttettigin ulkenin, Abd'den az kalir yani olmadigini da cok iyi biliyorum.
Bu benzerligin sebebi, egitim ve saglik konularinda yapilan yatirimlar degil, yaranma adina saf tutulan kimselerin benim gozumde kutsal olan sivil halki eziyor olmasidir.

Amaan laf ola beri gele.. Batili ulkelerin girdikleri ulkeler onlar girmeden once cok mu iyi durumda idiler? Insan haklari ve teknolojide cigir mi aciyorlardi da batili ulkeler engel oldular? Hepsi bahane.. Adam olsalardi da ulkelerini dogru yonetselerdi. Iyi isler basarsalardi.
Bu gidisle Turkiyenin basina gelecek olan da o. Yolsuzluk rusvet had safhada, ne hukuk kalmis ne birsey.. Insanlar gitgide fakirlesiyor, kutuplasiyor, icten parcalanirken bir yandan da disaridaki ulkelere babalaniyor, tehditler savuruyoruz. Sonra da pisman olup donup "sensin sen, sensiz yapamayiz" diyoruz.. Bizi disa bagimli hale getiren onlarca antlasma imzaliyor, kendi tarimimizi, hayvanciligimizi, turizmimizi baltaliyoruz durmadan.. Nereye kadar? Suclu kim? Israil mi? Putin mi? ABD mi? Hangisinin somurusuyuz biz? Gunah kecisi kim?

Tc ile orta dgu ulkelerini bir mi tutuyorsun? Burada vucut bulan cogu eylem, hal edilmis suskunlugun ya da rizanin soncudur. Peki ayni aciklamayi Afgan halki icin yapabilir miyiz?
Sizin suclunuz, yine sizsiniz.
Fakat Afganistan'in, Irak'in, Suriye'nin suclusu ne Afgan, ne Irak ne de Suriye halki degil.
Abd'ye, Tc'nin zavalli durumunu dusunerek oklar yoneltiyor degilim.
Biraz once de yazdigim gibi, soz konusu sirtindan bicaklamak olunca, bu ulkelerin bir digerinden farkinin oldugunu dusunmuyorum.

Ve son olarak ilk cumlene karsilik Afgna tarihini ele almak istiyorum. Saraylim muhtemelen, El Kaide oncesi ve sonrasi tarihi biliyorsun. Afgan halkinin ilk tramvaylarina, posta hizmetine vb ne zaman sahip oldugunu da.
Bu konu muhtemelen SSCB'ye uzayacaktir, o yuzden bir diger ornege gecerek Irak'i ele alabiliriz.
Ya da Afrika'yi.
Sen dusunuyor musun ki, uzaya mekik gonderme sanslari vardi?
Afganistanda ki altyapiyi kim birbirine katti?
El Kaide kimin eseri?
Bunlari cok iyi biliyorsun.

Back