İngilizler döneri sahiplendi

Bir döner kalmıştı sahiplenmedikleri arkadaş ya ! :kkk::19:
Döner bizimdir kaptırmayız ! :kkk: :56:

Herşeyimizin patentini almamız lazım:51:
Kibar kibar uyaralım İngilizleri, lütfen Mr. And Mrs. Brown döner bizim:47: kebap, çiğ köfte, baklava bize ait, Türkiye'ye gelip löp löp yiyorsunuz, mmmm Turkish kebap, lokum şok güsel deyip gidiyorsunuz, lütfen bir doğru durun:4:

Amerika'da baklava Yunanlilarin, doner Gyro adi altinda Yunanlilarin, ve hatta yogurt bile Yunanlilarin diye taniniyor. Her konusma gectiginde ben ozellikle Turk yemekleri diye belirtiyorum ama Yunanistan iyi tanitim yapmis bu konuda maalesef. Gyroyu kiymadan yapiyorlar gerci, az degisik.. Baklavanin serbeti agda gibi, baklavaya yapisik, gorunmuyor bile.. Tadi da cogu yerde ekmek kadayifina benziyor. Kiminde ise zaten ortada serbet diye birsey yok, resmen kuru baklava.. Ama baklava diye hevesle yiyorlar. Siz bir de Turk baklavasi yeseniz diyorum onlara da..:34: Yogurt fena degil, sade yogurttan ziyade meyvali, vanilyali yogurtlar daha cok satiliyor.

Amerika'da baklava Yunanlilarin, doner Gyro adi altinda Yunanlilarin, ve hatta yogurt bile Yunanlilarin diye taniniyor. Her konusma gectiginde ben ozellikle Turk yemekleri diye belirtiyorum ama Yunanistan iyi tanitim yapmis bu konuda maalesef. Gyroyu kiymadan yapiyorlar gerci, az degisik.. Baklavanin serbeti agda gibi, baklavaya yapisik, gorunmuyor bile.. Tadi da cogu yerde ekmek kadayifina benziyor. Kiminde ise zaten ortada serbet diye birsey yok, resmen kuru baklava.. Ama baklava diye hevesle yiyorlar. Siz bir de Turk baklavasi yeseniz diyorum onlara da..:34: Yogurt fena degil, sade yogurttan ziyade meyvali, vanilyali yogurtlar daha cok satiliyor.

:53::53::53:

Bak sen komşuya, reklamını yapmış, baklavanın dönerin üstüne konmuş:53::53:

Bende tam yazacaktim, artik Yunanlardan sonra Inglizlermi çikti diye :1:

tüm bunların bize ait olduğunu nereden biliyoruz. :37:

tüm bunların bize ait olduğunu nereden biliyoruz. :37:

Valla ben en azindan tadindan biliyorum :1: Yunan baklavasi bes para etmez.. Gyro da koyunun yoklugunda keciye Abdurrahman Celebi denmesi gibi birsey iste..

Oyle valla... Adamlar hepsinin ustune basmis Greek diye imzayi, o bicim satiyorlar burada.. Beyaz peyniri bile FETA cheese olarak heryerde pazarlamislar.:19:

beyaz peyniri de mi biz bulmuşuz :D

Beyaz peyniri biz mi bulduk bilmiyorum ama bu cografyaya ait birsey olsa gerek.Yurtdisinda oyle kolay kolay bulunmuyor cunku.Turk ya da Arap marketlerinde bulunuyor bizim bildigimiz beyaz peynir.

Ilk geldigimizde bunlarin cesitlerine doyunca heryerde beyaz peynir aramaya baslamistik ve sonunda FETA peynir bulmustuk. Yunan kulturu yakin komsu oldugumuz ve birazcik da karistigimiz icin bize yakin olabilir.Beyaz peynir onlardan mi bize gecmis, yoksa daha Turkler bu taraflara goc etmeden once yogurt gibi Orta Asyalardan mi kendileri ile beraber getirmisler bilemiyorum.

Turkiye'yi de cogu bilmiyor zaten, Istanbul deyince kimisi biliyor, kimisi ise hala Constantinopole olarak taniyor :47:

Oyle valla... Adamlar hepsinin ustune basmis Greek diye imzayi, o bicim satiyorlar burada.. Beyaz peyniri bile FETA cheese olarak heryerde pazarlamislar.:19:

Baklava için bizimkiler patent alacaktı hani:51: Biraz da bizim kabahatimiz, bize ait olan şeylere sahip çıkmıyoruz, birileri sahiplendiğinde dank ediyor kafamıza:19:

Ben buldum:)))) menşei Türk müdür bilmem ama ben Avrupalıların meşhur beyaz peyniri .... diye birşey duymadım şahsen, biz rokfor, gravyer, parmesan'ı sahipleniyor muyuz? Yakında İzmir ve Erzincan tulum peynirlerini, Ezine peynirini de sahiplenirlerse şaşırmam:ssz:

sahiplenmemeleri hata londrani en cok is goren restoranlari turk kebapcilari, ozel gunlerde turk bolgelerindeki restoranlarda yiyebilmek icin sirada beklemek gerekebiliyor.

zaten yurt dışında herşey yunan diye biliniyo
peynirler filan da öyle
türklerin pek bişeysini duymadım
kebaplar genelde turkish diye geçiyo
bi onu biliyolardır heralde
yoksa baklavyı filan çoktan sahiplenmişlerdi isim olarak
suç bizimkilerde güzel bi tanıtım yapmazlarsa olacağı bu

ben bi sürü ülke gezdim ama türk kahvesi bile görmedim hiçbiryerde
ya da bana mı denk gelmedi acaba
yabancılar filan biliyo ve soruyo da satılan yapılan biyer yoktu

Son düzenleme:

Bunlara terlikle girişmek lazım.Benim babaannem her bayramda baklavasını kendi yapar.Şerbetini de öyle özenle hazırlar.Hamur açmayı bilmezler,babaanneleri hele hiçbir şeyden çakmaz,gelip baklavanın üstüne konmuyorlar mı? Çıldırıyorum :47:

Wikipedia ya gore, donerin tarihi 18. yuzyil Osmanli Imparatorluguna dayaniyor. Hatta o zamanlar yatay bir sekilde pisiriliyormus, gunumuzdeki gibi dikey degilmis. Birlesik Krallik'taki ilk doner dukkani da 1966 yilinda, Londra'da Cetin Bukey tarafindan Nasrettin Hoca adi altinda acilmis. O yuzden fazla konusmasinlar. :1:

Back