İngilizceyi kendi kendine öğrenen var mı?

Fountain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
3.199
119
163
Benim ingilizcem liseden biraz ismek ama hiç geliştiremedim.Beginner düzeyinde kaldı ne yazık ki..Kursa gitme durumum yok.live mocha baktim çok az sey anadim sayfayi turkceye cevirrken bir hal oldum..Evde ögrenen var mı?Nerden başamalı?Günde kaç saat çalısmalı?Kaç kelime ezberlenmeli?Bilgilendiren arkadaşlara teşekkurler..

Ben kursa yazılmadan önce evdeki çabalarımla pre intermediate düzeyine geldim tabi okulda da ingilizce dersi var ama düzeyimin çok çok altında olduğu için bana bir şey katmadı. Yaptığım şeyleri anlatayım belki işinize yarar. Ben çok yabancı dizi izlerim altyazılı. Ama dizinin konusuna değil kurulan cümlelere ve altyazıya odaklanmak gerek. Böylece hem sokak dilim gelişti hem de aksanım olumlu yönde değişti. Gramer için de internette konu anlatımlı videolar var onları izleyebilirsiniz. Bir de bir arkadaş edinin bu çok etkili bir yol. Ben arkadaşımla her gün telefondan konuşurum o benim ingilizcemi pekiştirmemi sağlıyor ben de ona Türkçe öğretiyorum yani hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz bu çok etkili oluyor. Mylanguageexchange diye bi site var arkadaş edinme konusunda başarılı bi site deneyebilirsiniz. Umarım işinize yarar:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kursa gidecek durumunuz yoksa internette Cengiz hoca diye arayın başlangıçtan son seviyeye kadar ne gerekliyse öğretiyor. Ben 100 video izledim. Başarılı buldum. 😃

Bu arada alinti yaparken sorun var anlayamadim

Ben komedi türünü sevdiğim için daha çok sitcomları tercih ediyorum. Örneğin friends, how i met your mother, the big bang theory, 2 broke girls, mike&molly vs.. Gerilim olarak da breaking bad tavsiye edebilirim. Dizist.com'da hepsi var.
Evet ben o siteden buldum arkadaşımı, pek yaygın bi site değil ama tek amacı dil öğrenmek olan insanlar başvurduğu için hep düzgün tipler var. Bi de kullanması biraz zor bi site. Siz kendinize hesap açın bir de mylanguageexchange facebook sayfalarına da ileti bırakın üyeler size gelir zaten:)

Bu internet sitesinde film ve seviyelere göre kitaplarda var. Bedava olduğu için denemekten zarar çıkmaz bence. Sadece internet kotası sorun olabilir. Ben pre intermediate den intermediate a geldim. Umarım faydasını görürsünüz.

sana tavsiyem şu kendime bir sürü set almıştım hepsi çeyizlik duruyor ingilizcemi geliştirmeyi sarkı çevirerek yazarak başardım arkadaşım oyun bağımlısıydı oğrenmiş çok da iyi konuşuyor ayrıca yabancı dizileri altyazılı izle kitap okumayı seviyorsan al eline bir sozluk orjinalini oku ayrıca chat te yapabilirsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

http://bedavaingilizcedersler.com adresi. Youtube danda izleyebilirsiniz. Başlangıç seviyesi için egerki düzenli çalışılırsa işe yarıyor. Fakat ileri seviyelere bence sadece konuşularak devam edilmeli. Yoksa ezber yapıyor insan ve konuşmak gerektiğinde maalesef bu çalışmaların pekte yeterli olmadıgını görülüyor. Benim şu anki eksiğim bu yani 😄

Siz de söylediğim siteden arkadaş bulabilirsiniz, ben çok memnunum o siteden :)

Filizaksan teşekkürederim ilgimi çekmişti daha önceki mesajınızda 😊

Kizlar duolingo sitesi tamamen ucretsiz ve gayet iyi..dun aksam farkettim tablete indirdim.

Duolingo gerçekten güzel bir uygulama, ben de kullanıyorum...

Merhaba tavsiyeniz uzerine bu siteye üye oldum, tam istedigim gibi üyeler de buldum ama mail gönderemiyorum hicbisey yapamiyorum uyeligimle kaldim

Bikaç grammer yapısını bildikten sonra iş kelime ezberlemeye kalıyor
Yabancılar grammerı önemsemiyor zaten söylediğin anlaşılsın kâfi..
İngilizce'ye çalışılması taraftarı değilim, zira İngilizce bir dil, ders değil benim fikrim..
Pratik yaparak öğrenmek her zaman daha kalıcıdır.
Yabancı arkadaş edinmek, dizi izlemek, kitap okumak fazlasıyla geliştirir

ben kendim öğrendim günlük veya hafif derin konularda rahatça konuşabilirim yazabilirim ama bilimsel ve gelişmiş şekilde bilmiyorum tabi ki =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…