Özellikle ydsde yüksek not almak ve readingi geliştirmek için odtü yayınlarının reader at work ve more to read kitapları var. Sadece 4 kitabı bitirmek bile vocabulary ve okuma alışkanlığı için çok yararlı. Her metni düzenli okuyup, alıştırmaları çözerek ve kelimeleri, gramer yapılarını inceleyerek giderseniz kitaplar bittiğinde fark etmeden kelime hazneniz ve gramer yapınızın çok ilerlediğini görüyorsunuz.
Listening için de başlangıçta bbcnin 6 dakikalık, günlük olaylardan ve genel konulardan bahsedilen podcastleri var.
Speaking için de pratik yapmanızı sağlayacak uygulamalar var ama biraz maliyetli. Ama onun da ekonomik bi yolunu buldum. Ben ilk önce youtubeda begendiğim içeriklerdeki videoları ingilizce altyazılı açıp ordaki konuşmacının agız hareketlerini ve telaffuzlarını taklit etmeye çalışıyordum. Sonradan öğrendim bu uzun süredir kullanılan bi teknikmiş. İnternette shadowing egzersizleri yazarsanız detaylı şekilde anlatıyorlar. Bi de ingilizce şarkılar. Ben ingilizce şarkı dinlemeyi ve söylemeyi çok seviyorum, hoşuma giden bi şarkı olursa hemen sözlerine bakıyorum kendim de söylemeye çalışıyorum (bazen eşimi bu durum delirtse de

)
Bi kaç yıl öncesine kadar hep türk ekiple çalışıyordum bu şekilde düzenli çalışınca biraz özgüven kazanıp, şirketten rica ettim uzun süredir yabancı ekiple çalışıyorum. Şimdiye kadar hiç uluslararası ekipte sorun çekmedim. Hatta diğer türklere göre aksamının çok farklı olduğunu söylüyorlar.