Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim de önerilere ihtiyacım var ben de hazırlanıyorum..Arada seviye testi yapıyorum bazen B1 bazen de B2 çıkıyor. Gramer tamam sayılır. Haziran ayına kadar kelime ezberleyerek C1 olabilir miyim? Eylül ayında sağlam kaynaklardan YDS çalışmaya başlayacağım. Ne tavsiye edersiniz?
Hayır. Kelime ezberi ile tamamen İngilizce öğrenemezsiniz. Cümle kurabiliyor musunuz? Öğrendiğiniz grammar ile paragraf yazabilir misiniz mesela? Öğrenmek kadar kullanabilmeniz de önemli. Çıkmış YDS sorularına bir göz atın. İngilizce bir yere kadar kendi başınıza çok rahat öğrenebileceğiniz bir dil olsa da bir seviyeden sonra derslerle öğrenmeniz şart oluyor.Arada seviye testi yapıyorum bazen B1 bazen de B2 çıkıyor. Gramer tamam sayılır. Haziran ayına kadar kelime ezberleyerek C1 olabilir miyim? Eylül ayında sağlam kaynaklardan YDS çalışmaya başlayacağım. Ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim reader at work ve more to read serisini okumaya devam ediyorum. Hedefim inşallah 2023 hazirana kadar C1 olmak Gayet açıklayıcı olmuş çok sağolunÖzellikle ydsde yüksek not almak ve readingi geliştirmek için odtü yayınlarının reader at work ve more to read kitapları var. Sadece 4 kitabı bitirmek bile vocabulary ve okuma alışkanlığı için çok yararlı. Her metni düzenli okuyup, alıştırmaları çözerek ve kelimeleri, gramer yapılarını inceleyerek giderseniz kitaplar bittiğinde fark etmeden kelime hazneniz ve gramer yapınızın çok ilerlediğini görüyorsunuz.
Listening için de başlangıçta bbcnin 6 dakikalık, günlük olaylardan ve genel konulardan bahsedilen podcastleri var.
Speaking için de pratik yapmanızı sağlayacak uygulamalar var ama biraz maliyetli. Ama onun da ekonomik bi yolunu buldum. Ben ilk önce youtubeda begendiğim içeriklerdeki videoları ingilizce altyazılı açıp ordaki konuşmacının agız hareketlerini ve telaffuzlarını taklit etmeye çalışıyordum. Sonradan öğrendim bu uzun süredir kullanılan bi teknikmiş. İnternette shadowing egzersizleri yazarsanız detaylı şekilde anlatıyorlar. Bi de ingilizce şarkılar. Ben ingilizce şarkı dinlemeyi ve söylemeyi çok seviyorum, hoşuma giden bi şarkı olursa hemen sözlerine bakıyorum kendim de söylemeye çalışıyorum (bazen eşimi bu durum delirtse de )
Bi kaç yıl öncesine kadar hep türk ekiple çalışıyordum bu şekilde düzenli çalışınca biraz özgüven kazanıp, şirketten rica ettim uzun süredir yabancı ekiple çalışıyorum. Şimdiye kadar hiç uluslararası ekipte sorun çekmedim. Hatta diğer türklere göre aksamının çok farklı olduğunu söylüyorlar.
Rica ederimTeşekkür ederim reader at work ve more to read serisini okumaya devam ediyorum. Hedefim inşallah 2023 hazirana kadar C1 olmak Gayet açıklayıcı olmuş çok sağolun
Merhaba, ben profesyonel bir ingilizce öğretmeniyim, aynı zamanda psiko-nöro dilbilimciyim. theia07 nin söyledikleri tümüyle doğru diyebilirim. Özellikle British sesleri özümseyebilmek için ağız hareketlerine bakarak tekrar etmek ve ingilizce cümleleri dinleyip hemen peşine tekrar etmek, her gün en az 30 kelime çalışmak, gün içince İngilizce metinler yazmak çok fayda sağlıyor kısa sürede öğrenmeniz için. Bir de sakın Türkçe-İngilizce veya İngilizce-Türkçe çeviri şeklinde çalışmayın. Çeviri üzerinden öğrenmek dil gelişimini negatif etkileyen etmenlerin başında gelir. Bunun dışında eklemek istediklerim var. Gramer konularının tümünü biliyorsanız, seviye atlamanız için ihtiyacınız olan tek şey kelimedir zaten. Bir de skill-based seviyeniz önemli. Yani konuşmada B1 veya B2 iken yazmada C1 olabilirsiniz, veya tam tersi. Dinleme-Okuma-Yazma-Konuşma diye 4 skill üzerinden seviyeniz ölçülmeli ve 4 skillde de seviyeleriniz birbirine yakın olmalı ki dilinizi daha sağlıklı geliştirebilesiniz. Bu dördünden en zayıf olduğunuz skille çalışmaya ağırlık vermekle başlayın derim. Sormak istediğiniz başka bir nokta olursa, memnuniyetle yanıtlarım.Arada seviye testi yapıyorum bazen B1 bazen de B2 çıkıyor. Gramer tamam sayılır. Haziran ayına kadar kelime ezberleyerek C1 olabilir miyim? Eylül ayında sağlam kaynaklardan YDS çalışmaya başlayacağım. Ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim Daylight İngilizce serisini bitirdim. Şimdi ODTÜ'nün 4 kitabını bitirmek için çalışıyorum. Bilmediğim kelimeleri not alıyorum. İlerlediğimi hissediyorum ama tabi baya bi eksiğim var.Merhaba, ben profesyonel bir ingilizce öğretmeniyim, aynı zamanda psiko-nöro dilbilimciyim. theia07 nin söyledikleri tümüyle doğru diyebilirim. Özellikle British sesleri özümseyebilmek için ağız hareketlerine bakarak tekrar etmek ve ingilizce cümleleri dinleyip hemen peşine tekrar etmek, her gün en az 30 kelime çalışmak, gün içince İngilizce metinler yazmak çok fayda sağlıyor kısa sürede öğrenmeniz için. Bir de sakın Türkçe-İngilizce veya İngilizce-Türkçe çeviri şeklinde çalışmayın. Çeviri üzerinden öğrenmek dil gelişimini negatif etkileyen etmenlerin başında gelir. Bunun dışında eklemek istediklerim var. Gramer konularının tümünü biliyorsanız, seviye atlamanız için ihtiyacınız olan tek şey kelimedir zaten. Bir de skill-based seviyeniz önemli. Yani konuşmada B1 veya B2 iken yazmada C1 olabilirsiniz, veya tam tersi. Dinleme-Okuma-Yazma-Konuşma diye 4 skill üzerinden seviyeniz ölçülmeli ve 4 skillde de seviyeleriniz birbirine yakın olmalı ki dilinizi daha sağlıklı geliştirebilesiniz. Bu dördünden en zayıf olduğunuz skille çalışmaya ağırlık vermekle başlayın derim. Sormak istediğiniz başka bir nokta olursa, memnuniyetle yanıtlarım.