İngilizce pratik yapalım diyenler burası sizin mekanınız artık

Hi heartbroken you from live in Ankara very lovely, girl you years old ?yerimseniben

Açılımı::) Sende ankaradasın demek istedim, ama oldumu sanki birşeyler eksik gibiCADIARZU

you are from ankara

Son düzenleyen: Moderatör:
thank you for information.Certainly you must go to course. I went type writer ,computer, tailor, stringed instrument, Koran course and driving licence since i was married. I like to learn. But i didnt go since i have got a child. only i went driving licence. this after i will learn english.(bilgi için teşekkürler. Kesinlikle kursa gitmelisin.Ben evlendiğimden beri daktilo, bilgisayar, terzilik, saz kursu , kuran kursu ve ehliyet kursuna gittim. öğrenmeyi severim. Ama çocuk olduğundan beri gidemedim sadece sürücü kursuna gittim. bundan sonra ingilizce öğreneceğim.)

thank you for information.Certainly you must go to course. I HAVE GONE type writer ,computer, tailor, stringed instrument, Koran course and driving COURSE since i was married. I like to learn. But i HAVENT GONE since i GAVE BIRTH TO a child. only i went driving COURSE. FROM NOW ON i will learn english.(bilgi için teşekkürler. Kesinlikle kursa gitmelisin.Ben evlendiğimden beri daktilo, bilgisayar, terzilik, saz kursu , kuran kursu ve ehliyet kursuna gittim. öğrenmeyi severim. Ama çocuk olduğundan beri gidemedim sadece sürücü kursuna gittim. bundan sonra ingilizce öğreneceğim.)

:nazar::nazar::nazar::1hug:a.s.Şeniz (büyük haflere dikkat. since li cümlelerde ilk cümle perfect since li cümle past olur çünkü evlendiğimden beri şu şu kurslara gittim derken evlenmen past bir olay kurslara gittiğini ve hala da gidebileceğini belirtirken present perfect. bu bir kuraldır. ama farklı bir since var onu sakın karıştırma bazı yerlerde since in perfect tense le alakası yoktur "because" anlamına gelir: since I was ill, I didnt go to school gibi)

evet şimdi anladım ben i went ---course yazmışım yani past tense gittim. sen i have gone olarak düzeltmişsin. yani present perfect.gittim gitmiş durumdayım olarak düşünürdüm ben. Peki bu tense aynı zamanda yaptım halada yapabilirim anlamı mı taşıyordu? birde since den önceki cümle present perfect sonraki cümle past olacak doğru mu anlamışım? Akşam sen bu mesajı yazınca gördüm ve baktım anlamadım present perfect deyince hangi zaman aklımda canlanmıyor zaten ama böyle baka baka yerleşecek galiba. Şimdi sakin uyudu ev halkı. ne çalışayım şimdi tense ler bitmedi daha ama.

Ben tenseleri tekrar etmeye karar verdim 4 tanesini tekrar ettim diğerleri yarın inşallah. Bakalım tekrardan sonra doğru zamanı seçebilecek miyim?

evet şimdi anladım ben i went ---course yazmışım yani past tense gittim. sen i have gone olarak düzeltmişsin. yani present perfect.gittim gitmiş durumdayım olarak düşünürdüm ben. Peki bu tense aynı zamanda yaptım halada yapabilirim anlamı mı taşıyordu? birde since den önceki cümle present perfect sonraki cümle past olacak doğru mu anlamışım? Akşam sen bu mesajı yazınca gördüm ve baktım anlamadım present perfect deyince hangi zaman aklımda canlanmıyor zaten ama böyle baka baka yerleşecek galiba. Şimdi sakin uyudu ev halkı. ne çalışayım şimdi tense ler bitmedi daha ama.

evet canım doğru anlamışsın iki farklı since olduğunu unutma ama. aslında kursa gitme işi bittiğinden past tense de uygundur ama perfect daha iyi oturur. gitmiş durumdasın ve hala yeni kurslara gidebilirsin v.s. perfect türkçede past olarak kullanılır karşılığı olmadığı için. zorlanman normal ama çok iyi gidiyorsun:nazar:a.s.

Ben tenseleri tekrar etmeye karar verdim 4 tanesini tekrar ettim diğerleri yarın inşallah. Bakalım tekrardan sonra doğru zamanı seçebilecek miyim?

I believe that if you insist on reading books, you wil get the meaning and get the idea of it Şeniz

ingilizcenin ruhu derler ya ondan. çok kitap okursan kültür karmaşası yaşamazsın türkçe değil ingilizce düşünmeye başlarsına.s.

Hi girls i am a fan of KK I have just seen this topic and want to say hello all of you :)) I didn't read all of the 13 pages but I want to speak here with you. In addition is there anyone who has a TOEIC test?? I can't find a full real TOEIC test from web, please help meee

hello my friendsa.s.where have you been for four days?:sm_confused:ı miss youu:asigim:

hi girls looks like everyone's forgot about this topic CADIARZU
i havent got much news for you. but i did go shopping to get summer clothes for myself which was soooooooo fun. i left tara with my husband at home and enjoyed 3 hours of shopping with myself and my credit card :dance::dance:
im looking forword to do another one very soon.
so girls what are all up to lately? come on spill the beans:icecream::icecream:

ingilizce partik yapmak isteyenler cok daha kolay bir yöntemi var msn listenize adres ekliyorsunuz robot msn dielim o kişinin msn sine siz ona yazı yazdıgınızda karsılık veriyor türkçe yazdıgınızda türkçe bilmediğini cvp veriyor ilgilenenler özel msj atabilir.

Hi ladies,
I have joined to kk recently. i just love it. it's great. I ve forgotten outside world since i d joined. Anyway that would be lovely to chat and share our experiences. lookin forward to meeting you all.a.s:sm_cool:

bende yabancı dil öğrencisiyim iyi oluo yazın bende öğrendiğim grammer dersindekileri anlatırım size.bilmeyenler öğreniryerimseniben

'spill the beans' bir sirrini soylemek yada birseyi itiraf etmek gibi.
yada turkcede ki CIKART AGZINDAKI LOKMAYI gibi anlaminda.

sağol canım, grameri biliyorum ama böyle pratige gelince biraz zorlanıyorum, deyimler ne biliyim günlük konuşmalar biraz farklı gibi

ya ne oldu sizlere yoksunuz çoktandır tatoş sıla heartbroken mina:uhm:come on eveybody:asigim:

good night selenay i was lazzy recently honey. how are you? do you study english?

X