senin dediğin mankenden oyuncu olmaz lafıyla aynı manaya geliyor..
katılmıyorum bence yeteneği olan herkes her işi yapabilir, önemli olan hakkını verebilmek,o dersi verecek nitelikte olan herkes o dersi verebilir..pedagojik eğitim alanların ne kadarı aldığı eğitimde uzmandır ki o da ayrı bir konu, ya da o formasyon dediğimiz olay insanı ne kadar o konuda uzman yapıyor..
insan psikolojisinden anlamak yeterli bence..
ayrıca arz talep meselesi..insanların itüye odtüye girebilmeyi başarmış, ordaki zorlu eğitim süreçlerinden geçmiş insanlardan ders almayı istemeleri normal, çünkü zaten ders alanların da hedefleri o okullara girebilmek..bir itü, bir odtü mezunuyla türkiyenin bilmem neresindeki üniversite eğitimi elbetteki bir değil , zaten puanları da bir değil..
dersi alan kişi de ilk dersten sonra hocayı beğenmezse bir daha gitmez olur biter..burda kazıklama söz konusu değil bence..o üniversitelerde okuyanlar ingilizce olayını zaten aşmış durumdalar , kendi derslerini de ingilizce görüyorlar,yurtdışlarına sık sık gidiyorlar, çeşitli projeler vs..sunumlar için..ödevlerini,sunumlarını,projelerini ingilizce hazırlıyorlar, tüm kitapları ingilizce..sizden daha iyi ingilizce biliyor olabilirler ve büyük olasılıkla da bu böyledir çoğu zaman ,bunu kabul etmek gerek..
nacizane görüşümdür..
canım şimdi kızıcaksın ama, ilkokul öğrencisine toplama çıkartma öğreticek insanın integral diferansiyel analiz mantık olasılık bilmesine hiç gerek yok. bu kazıklamak değildir ki.veya sbs öğrencisine there is / there are farkı anlatmak için gidip üniversitede shakespeare falan okumaya gerek yok, ben şuana kadar hiç bi öğrencime exaggeration, pun, metaphor, symbol, motif anlatmadım mesela, çünkü buna ihtiyacı yoktu. bu yüzden bilip bilmemem onun için bişey değiştirmez ki.
Anladığım kadarı ile ingiliz dili ve edebiyatı okumuşsunuz. Ben de o bölümde okuyorum. Ben de kendi nacizane fikrimce bu bölümü okuyanların lisede öğretmen olmasına karşıyım. Üniversitede kafa patlat öğretmen ol öğrendiklerinin %80-90'ını kullanma. Gereksiz bence...
Anladığım kadarı ile ingiliz dili ve edebiyatı okumuşsunuz. Ben de o bölümde okuyorum. Ben de kendi nacizane fikrimce bu bölümü okuyanların lisede öğretmen olmasına karşıyım. Üniversitede kafa patlat öğretmen ol öğrendiklerinin %80-90'ını kullanma. Gereksiz bence...
kesinlikle katılıyorum. çok iyi özetlemişsin canım.senin dediğin mankenden oyuncu olmaz lafıyla aynı manaya geliyor..
katılmıyorum bence yeteneği olan herkes her işi yapabilir, önemli olan hakkını verebilmek,o dersi verecek nitelikte olan herkes o dersi verebilir..pedagojik eğitim alanların ne kadarı aldığı eğitimde uzmandır ki o da ayrı bir konu, ya da o formasyon dediğimiz olay insanı ne kadar o konuda uzman yapıyor..
insan psikolojisinden anlamak yeterli bence..
ayrıca arz talep meselesi..insanların itüye odtüye girebilmeyi başarmış, ordaki zorlu eğitim süreçlerinden geçmiş insanlardan ders almayı istemeleri normal, çünkü zaten ders alanların da hedefleri o okullara girebilmek..bir itü, bir odtü mezunuyla türkiyenin bilmem neresindeki üniversite eğitimi elbetteki bir değil , zaten puanları da bir değil..
dersi alan kişi de ilk dersten sonra hocayı beğenmezse bir daha gitmez olur biter..burda kazıklama söz konusu değil bence..o üniversitelerde okuyanlar ingilizce olayını zaten aşmış durumdalar , kendi derslerini de ingilizce görüyorlar,yurtdışlarına sık sık gidiyorlar, çeşitli projeler vs..sunumlar için..ödevlerini,sunumlarını,projelerini ingilizce hazırlıyorlar, tüm kitapları ingilizce..sizden daha iyi ingilizce biliyor olabilirler ve büyük olasılıkla da bu böyledir çoğu zaman ,bunu kabul etmek gerek..
nacizane görüşümdür..
yok ben resim mezunuyumama dil edebiyat mezunlarından iyiyim bu konuda. bencede öğretmen olmak saçma, oraya tıkılıp afedersiniz kıytırık bi müfredatla sınırlandırıyolar kendilerini, bildiklerini unutuyolar ve kendilerini köreltiyolar, sonra ingilizceyi aktif kullananlar tercih edildiğinde söyleniyolar. bu bölümle alakalı değil insanın kendisini geliştirmesiyle alakalı, ve boyundan büyük işlere kalkışmamasıyla alakalı, eline yüzüne bulaştırıcak olanlar tabi ki kalkışmasında, bazıları öyle diye bi genellemeye gerek yok. siz mezun olunca ne yapmayı düşünüyosunuz?
tam sana katılıyorum diyecektim bu yorumundan sonra seni sadece kınıyorum bir ingilizce öretmeni olarakherkesi bir kalıba sokmamalısın kendini mesleğine adayan öğretmenlerin hakkının yemiş olursun zaten yorumun şunu da destekliyor madem resim mezunusun ingilizce öğretmek konusunda yorum yapmamalısın
eleştirebilirsin bişey demiyorum tamam tabiki istisnalar var genelleme yapmam yanlış olabilir ama istinasnalar kaideyi bozamicak kadar az malesef. sen kendini biliyosan, ben zaten bişey diyemem ama yorumumun neresinden çıktı resim mezunu olmanın ingilizce öğretmek konusunda yorum yapmaya engel oldugu? bunu gercekten anlamadım. yıllardır ders veriyorum, neden yorum yapamiym ki? üniversiteden formasyon alarak mezun oldugum için branşım resim de olsa vatandaşlık durumundan ingilizce öğretmeni olarak KPSS'ye girme şartı olmadan atanma hakkım da var ayrıca
canım şimdi kızıcaksın ama, ilkokul öğrencisine toplama çıkartma öğreticek insanın integral diferansiyel analiz mantık olasılık bilmesine hiç gerek yok. bu kazıklamak değildir ki.veya sbs öğrencisine there is / there are farkı anlatmak için gidip üniversitede shakespeare falan okumaya gerek yok, ben şuana kadar hiç bi öğrencime exaggeration, pun, metaphor, symbol, motif anlatmadım mesela, çünkü buna ihtiyacı yoktu. bu yüzden bilip bilmemem onun için bişey değiştirmez ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?