ingilizce özel ders sadece gerçekten bölümü ingilizceyle alakalı olandan alınır....

aybuqe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
10
0
36
Ankara
özellikle son zamanlarda insanlarımımız para kazanmak amacıyla boyundan büyük işlere kalkışıyorlar...nereye gitseniz aynı aynı yazı "ODTÜ fizik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir ya da Hacettepe matematik, mühendislik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir " Sorun okul değil şu: Bu işin eğitimini yapmış kişilerin değilde başka bir dalda eğitim almış kişilerin ingilizce ders vermeye cüret etmesi....ve işin kötü yanı biliçsiz velilerin bu yalanlara kanması.... o zman ben de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisiyim gidiyim sırf ilkolul öğrencisi diye bir veliyi kazıklıyım matematik dersi veriyim.... Burada önemli olan ingilizcenin kolay ya da zor olması değil olay öğretme sistemi... oh ya ne güzel iş bu ben 20 yılımı ingilizceye veriyim adam yok bilmem ne mezunu ya da öğrencisi hayatında ingilizceyle karşılaşalı daha 1 yıl olmuş belkide gelsin ingizce desi versin veliler de bu konuda ona yardımcı olsun..... ohaoldumsmile

sana canı gönülden katılıyorum , ama suç onlarda değil onlara para verenlerde bence , gerçekten bir eğitimci olmayana niye para veriyorlar ki

sadece çok iyi seviyede ingilizce bilmek yetmez.. pedagojik yeterlilik şarttır..

naçizane..

canım şimdi kızıcaksın ama, ilkokul öğrencisine toplama çıkartma öğreticek insanın integral diferansiyel analiz mantık olasılık bilmesine hiç gerek yok. bu kazıklamak değildir ki.veya sbs öğrencisine there is / there are farkı anlatmak için gidip üniversitede shakespeare falan okumaya gerek yok, ben şuana kadar hiç bi öğrencime exaggeration, pun, metaphor, symbol, motif anlatmadım mesela, çünkü buna ihtiyacı yoktu. bu yüzden bilip bilmemem onun için bişey değiştirmez ki.

senin dediğin mankenden oyuncu olmaz lafıyla aynı manaya geliyor..
katılmıyorum bence yeteneği olan herkes her işi yapabilir, önemli olan hakkını verebilmek,o dersi verecek nitelikte olan herkes o dersi verebilir..pedagojik eğitim alanların ne kadarı aldığı eğitimde uzmandır ki o da ayrı bir konu, ya da o formasyon dediğimiz olay insanı ne kadar o konuda uzman yapıyor..
insan psikolojisinden anlamak yeterli bence..
ayrıca arz talep meselesi..insanların itüye odtüye girebilmeyi başarmış, ordaki zorlu eğitim süreçlerinden geçmiş insanlardan ders almayı istemeleri normal, çünkü zaten ders alanların da hedefleri o okullara girebilmek..bir itü, bir odtü mezunuyla türkiyenin bilmem neresindeki üniversite eğitimi elbetteki bir değil , zaten puanları da bir değil..
dersi alan kişi de ilk dersten sonra hocayı beğenmezse bir daha gitmez olur biter..burda kazıklama söz konusu değil bence..o üniversitelerde okuyanlar ingilizce olayını zaten aşmış durumdalar , kendi derslerini de ingilizce görüyorlar,yurtdışlarına sık sık gidiyorlar, çeşitli projeler vs..sunumlar için..ödevlerini,sunumlarını,projelerini ingilizce hazırlıyorlar, tüm kitapları ingilizce..sizden daha iyi ingilizce biliyor olabilirler ve büyük olasılıkla da bu böyledir çoğu zaman ,bunu kabul etmek gerek..

nacizane görüşümdür..

Son düzenleme:

bu bölüme kesinlikle katılıyorum
malesef ülkemzdeki ingilizce öğretmenleri sadece gramer billiyo ve sadece okulda ders anlatmk için kullanıyolar ingilizceyi, belli konuların kelimlerin dışına çıkamıyolar
üniversite öğrencisi, sürekli aktif biçimde kullanıyo, hocalarının çoğu yabancı dersler ingilizce.
muhtemelen çok tepki alıcak bu mesajım ama merak etmeyin ben inglzce eğitm yapan bi okuldan değilim, zaten ingiltereden 15 yaşımda geldim, lisedeki ingilizce öğretmenime oturup ders anlattığımı çok bilirim ama. ve kenar mahalle okulunda da değildim yani deutsche schule istanbul mezunuyum, ordaki öğretmen bile o haldeydi.

Anladığım kadarı ile ingiliz dili ve edebiyatı okumuşsunuz. Ben de o bölümde okuyorum. Ben de kendi nacizane fikrimce bu bölümü okuyanların lisede öğretmen olmasına karşıyım. Üniversitede kafa patlat öğretmen ol öğrendiklerinin %80-90'ını kullanma. Gereksiz bence...

yok ben resim mezunuyum ama dil edebiyat mezunlarından iyiyim bu konuda. bencede öğretmen olmak saçma, oraya tıkılıp afedersiniz kıytırık bi müfredatla sınırlandırıyolar kendilerini, bildiklerini unutuyolar ve kendilerini köreltiyolar, sonra ingilizceyi aktif kullananlar tercih edildiğinde söyleniyolar. bu bölümle alakalı değil insanın kendisini geliştirmesiyle alakalı, ve boyundan büyük işlere kalkışmamasıyla alakalı, eline yüzüne bulaştırıcak olanlar tabi ki kalkışmasında, bazıları öyle diye bi genellemeye gerek yok. siz mezun olunca ne yapmayı düşünüyosunuz?

yok ben resim mezunuyum ama dil edebiyat mezunlarından iyiyim bu konuda. bencede öğretmen olmak saçma, oraya tıkılıp afedersiniz kıytırık bi müfredatla sınırlandırıyolar kendilerini, bildiklerini unutuyolar ve kendilerini köreltiyolar, sonra ingilizceyi aktif kullananlar tercih edildiğinde söyleniyolar. bu bölümle alakalı değil insanın kendisini geliştirmesiyle alakalı, ve boyundan büyük işlere kalkışmamasıyla alakalı, eline yüzüne bulaştırıcak olanlar tabi ki kalkışmasında, bazıları öyle diye bi genellemeye gerek yok. siz mezun olunca ne yapmayı düşünüyosunuz?

kesinlikle katılıyorum. çok iyi özetlemişsin canım.

Son düzenleme:

tam sana katılıyorum diyecektim bu yorumundan sonra seni sadece kınıyorum bir ingilizce öretmeni olarak herkesi bir kalıba sokmamalısın kendini mesleğine adayan öğretmenlerin hakkının yemiş olursun zaten yorumun şunu da destekliyor madem resim mezunusun ingilizce öğretmek konusunda yorum yapmamalısın

eleştirebilirsin bişey demiyorum tamam tabiki istisnalar var genelleme yapmam yanlış olabilir ama istinasnalar kaideyi bozamicak kadar az malesef. sen kendini biliyosan, ben zaten bişey diyemem ama yorumumun neresinden çıktı resim mezunu olmanın ingilizce öğretmek konusunda yorum yapmaya engel oldugu? bunu gercekten anlamadım. yıllardır ders veriyorum, neden yorum yapamiym ki? üniversiteden formasyon alarak mezun oldugum için branşım resim de olsa vatandaşlık durumundan ingilizce öğretmeni olarak KPSS'ye girme şartı olmadan atanma hakkım da var ayrıca

madem böyle bi hakkın var atan işte o zaman ne güzel sınavsız hem de tabii eğitim fak.nin önüne geçemeyeceğinide bil öncelik onlarındır bilgiye herzaman saygım sonsuz bizim ulaşamadığımızı sen elde etmişsin ne güzel yalnız çok bilgi yanında ukalılık getirirse hoş olmaz kırıcı olur sinir bozucu olur artık yeni nesil dediğin gibi değil kendini yetiştiren çok sen artık yıllanmış salla başı al maaşı öğretmenlerininden bahsediyorsun evet dediğin gibi genelleme yapman yanlış olur eleştri yapmayı da bilmen senin kaliteni daha da artırır benden söylemesi......

Ben de anadolu lisesi-fen lisesi-bilkent (burslu) mezunuyum. Pedagojik formasyon tabi ki eğitimcilerin artısı. Ancak bahsedilen üniversitelerde öğrenci olan arkadaşlar örneğin bilinen bi anadolu lisesinin ya da dil kursunun ingilizce hocasına göre belki üçte bir veya daha ucuz ders veriyor. Üstelik lise seviyesinde de ihtiyaçları gayet iyi karşılıyor artı hem ingilizce de past tense anlatırken bi yandan da o haftaki matematik sınavı öncesi bi genel tekrar yaptırıyor örneğin:) Bi de okulda dershanede sürekli öğretmen gören cocuk onu ise abla-abi gibi görebiliyor paylaşım daha farklı. Bunları da düşünmek lazım.

ben eğitim fakültesi mezunuyum ve 4 yıllık öğretmenim eğit fak mezunu olmak bir kişinin iyi öğretmen olduğunu göstermez ben öğretmenlik adına ne öğrendiysem mesleğe başladığım zaman öğrendim ve öğretmenlik farklı bir meziyettir yetenektir herkes herşeyi bilebilir ama öğretemez...

Canm bilmiyorum şu anda konuyu takip ediyor musn etmiyor msn ben ingilizce öğretmneliği eğitim fakültesi okuyorum ve çocuklara yabancı dil öğretimi diye bir ders var. konu sadece bir bilgiyi çocuklara anlatmak olsaydı eğitim fakülteleri kapanırdı emin olabilirsin. 8 farklı zeka türüne uygun ingilizce aktivitelerini her farklı yaş gruplarına ayarlamak için çocuğun dil ve zeka gelişimini bilmemiz şart her ingilizce bilen bu işi yaptığı için Türkiye'nin çocukları ingilizce konuşamıyor. ama diyorsan sınav için sadece bilgi aşılansın sadece ezber yöntemle sınavı geçsin vs. tamam al eline öğretmen kitaplarını alıştırmaların içerisinde cevaplar bile var. sınıftan herhangi bir çocuk bile öğretmen olur o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…