İlköğretim Yorum ve Soruları ingilizce özel ders sadece gerçekten bölümü ingilizceyle alakalı olandan alınır....

aybuqe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
10
0
36
Ankara
özellikle son zamanlarda insanlarımımız para kazanmak amacıyla boyundan büyük işlere kalkışıyorlar...nereye gitseniz aynı aynı yazı "ODTÜ fizik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir ya da Hacettepe matematik, mühendislik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir " naniknanikSorun okul değil şu: Bu işin eğitimini yapmış kişilerin değilde başka bir dalda eğitim almış kişilerin ingilizce ders vermeye cüret etmesi....ve işin kötü yanı biliçsiz velilerin bu yalanlara kanması.... o zman ben de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisiyim gidiyim sırf ilkolul öğrencisi diye bir veliyi kazıklıyım matematik dersi veriyim.... Burada önemli olan ingilizcenin kolay ya da zor olması değil olay öğretme sistemi... oh ya ne güzel iş bu ben 20 yılımı ingilizceye veriyim adam yok bilmem ne mezunu ya da öğrencisi hayatında ingilizceyle karşılaşalı daha 1 yıl olmuş belkide gelsin ingizce desi versin veliler de bu konuda ona yardımcı olsun..... lmaz::enbuyukkk:

çok haklısında neden bu başlığı açtın anlamadım, ders mi veriyosun, yoksa dertleşmek mi amacınbilmiyorumkismile

:bbo:belli bi amacım yok ders veriyorum ama amacım bu değil artık insanlar bilinçlensin herşey bu kadar basit olmamalı sonra çocuğuma ders aldırdım ama işe yaramadı diyorlar...

bi ara bende ihtiyacı olan birine ücretsiz olarak matematik dersi verdim. matematik mezunu değilim sadece sayısalcıydım matematiğim ondan iyidir. ve ders verdiğim kişi öss de sadece 3 soru kaçırdı. bu bi tarafa tabi de ben şahsen çocuğuma ders verdirmek istesem gider bi kurs ararım. öyle el ilanıyla olacak iş değil bu. İstanbul gibi yerde hırlı mıdır, hırsız mıdır, kimdir nerden bileceğim?

işte bu da ayrı bir forum konusu olur ....doğru güvenmek zor iş ama çok zor bişi değil araştırmak birkaç güvenilr referans istersiniz olur biter.. ama sorun şu kurslar hiç bir zaman okul deerslerine özel ders kadar yardımcı olamaz... çünkü orada okulla paralel gitmez kurslara boşuna para vermeyin.... ha okul kursu derseniz evet ona bir lafım yok... ama yine de özel dersin yeri ayrı bence..

iyi de Matematikle İngilizce aynı şey değil ki.. şahsen ben çocuğuma ders aldıracak olsam, İngilizce bölümünden mezun olan biri yerine, bizzat Amerika veya İngilterede yaşamış birinden aldıırım,ne mezunu olursa olsun..bunun cüret etmekle alakası yok.. Sonuçta okullarda 6-7 sene ingilizce öğretmenlerinden alıyoruz bu dersi.. hangimiz liseyi bir Ingilizle sorunsuz anlaşacak kadar iyi düzey İngilizce ile bitirdik?? her İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu, mükemmel konuşuyor diye birşey yok sonuçta..

Odtü'te İngilizce eğitim verildiği için o şekilde ilan yazıyorlardır,

Ama doğru gerçekten dil eğitimi almış kişileri tercih etmek gerekir,

Ha tabi kursa ayıracak para ve zaman yoksa,güvenlik açısından kurslar tabi ki daha güvenilir,

Sedece veliler değil ki arkadaşım,özel okullarda bile daha kaliteli ve ayrıntılı eğitim almış

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu birini değil de,açıköğretimden mezun birini de tercih
edebiliyorlar bazı durumlarda,

Onları küçümsediğimden falan değil,yani öğrenciye gerçekten faydası ve bilgi aktarımı

kaliteli olması açısından ilk şık daha mantıklı diye söylüyorum,

Ayrıca Odtüden mezun olup,bölümü farklı olsa da İngilizce öğretmenliği yapanlar da varmış,hem de kadrolu atanan(yanlış hatırlamıyosam),

Biz de burda Kpss nin akıbetini ve atanmayı bekleyelim duralım...

Neyse konudan saptım biraz galiba,hayırlısı diyelim buna da napalım
...boshayallersmile

Son düzenleme:
Bir de aynı konuyu 40 farklı yere açmakta ki amacınızı anlayamadım.. sadece dert paylaşmak mı acaba amaç???

Bir de aynı konuyu 40 farklı yere açmakta ki amacınızı anlayamadım.. sadece dert paylaşmak mı acaba amaç???

ay cok sevindim amacı anlamayan bir ben değilmişimsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
içerik fırça atar gibi değilde daha bilgilendirmeye yönelik olsa daha faydalı olurdu sanırım

bence mankenden oyuncu olmaz diyenler gibi saçma bir önyargılı yaklaşım olmuş.
ODTÜ mezunu ve Boğaziçi masterim yanısıra pekçok ders verme deneyimim var 16 yaşımdan beri..
ek olarak 3 yaşımdan beri aktif olarak ingilizce konuşuyorum aana dilimden hiçbir farkı yoktur, kaliteli bir öğretmenim, daha henüz dil öğretemediğim kimse olmadı...
tahminen okulda akademik dil öğrenen öğretmenlik bölümü mezunu pekçok arkadaştan daha iyi ve daha akıcı bir ingilizceye sahip olup sizin de iş sıkıntısı içerisinde böyle bir başlık açtığınızı düşünüyorum...

ay cok sevindim amacı anlamayan bir ben değilmişimsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
içerik fırça atar gibi değilde daha bilgilendirmeye yönelik olsa daha faydalı olurdu sanırım

evet bir de bu konu var eğitim başlığı altında bize firça atan aynı konu!!! güzel bir noktaya değinmişsin arkadaşım :)

evet ingilizce seviyen üst düzey olabilir ama bu ingilizceyi öğretebiliceğin anlamına gelmez... ayrıca istşisnaları katmayalım lütfen .... bu bölümden tek kelime ingilizce konuşamayarak mezun olan arkadaşlarım var ama onlar çok az ve istisna.... hala aynı konu aynı dert .... ya şöyle düşün bn çok iyi yağlı boya resim yaparım üstelik soyut resim çalışırım ama ben hiç bi zaman bir kişiye resim yapmayı öğretemem.... herkes kendi mesleğini yapsın .... aaa ama yok..... bizim çobana "cumhurbaşkanlığı yapar mısn?" diye sorsunlar kabul eder...."koyunlarla, kuzularla başaçıkabilen insanlarla da başaçıkabilir" der..... Ayrıca iş sıkıntım yok iş sıkıntım olsa özel ders verilir diye ilan açarım ne diye böle bir forum açıp anlatayım .... yozlaşmış toplumun tam orta yerinde yaşıyoruz, herşey kalıplaşmış yani ben eğer böyle bir forum konusu açıyorsam neden sadece iş sıkıntısı olabilir değil mi ? kalıplaşmış laflar kalıplaşmış çıkarımlar....

evet bir de bu konu var eğitim başlığı altında bize firça atan aynı konu!!! güzel bir noktaya değinmişsin arkadaşım :)

Bunun nedeni herkes okusun konuyu diye... başka bir amacım yok... herkes her forum sayfasına girmiyor sonuçta ....sempatiksalakcinni

merhabalar bende ozel ingilizce dersi alabilecegim bırısını arıyordum , acaba ırtıbat kurabilirmiyiz , benım mail adresim :veterin.der@gmail.com

sen de öğretmenlik okumuyosun ki söylediğine göre, seni benim önüme geçiren ne o zaman nasıl benden daha iyi öğreticeğini belgeleyebilirsinki?
başka bi topiktede 20 yıldır öğreniyorum hala biliyorum diyemiyorum yazmışsın, ben biliyorum diyebiliyorum ama, sen 20 yılda öğrenemediysen anadilin haline getiremediysen bu senin için bi sorundur, ama sen bunu başkalarına yüklemeye çalışıyosun ben öğrenemediysem onlar nasıl öğrenmiş olabilir ki diye. okula 5 yaşında başladım ve 6. sınıfta zorunlu olarak shakespeare falan okuduk 10 yaşıma denk geliyo yaklaşık olarak. şimdi ikimizde öğretmenlik eğitimi almadık, ve ben biliyorum diyebiliyorum, 20 yılımı vermedim ama 12 yıl londrada yaşadım. benim önüme geçmeni sağlayan artın ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…