ingilizce öğretmenliği okuyanlar ve okumuş olanlar

xwyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
186
21
herkese mrhb ben bu sene ing. öğretmenliğine gidicem kısmetse.okullar açılmadan nasıl hazırlık yapbilirim,tavsiyelerinize ihtiyacım var.ben bol bol kelime ezberlemeyi düşünüyorum,ing roman okumayı düşünüyorum.siz neler önerebilirsiniz.hani şunu önceden yaparsan rahatlığını çekersin dediğiniz.lütfen bölüm hakkındada bol bilgiye ihtiyacım var.tavsiyelerinizi bekliyorum.

ben öğretmenlik değilde, ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum, ama oda arkadaşım ingilizce öğretmenliğinde okuyordu, ilk hafta derslere girip çıktıkça akşamları yurda geldiğimizde ya ben ingilizce bilmiyormuşum diyorduk (ikimiz orta okul ve liseyi beraber okuduk, kolejde ve haftada 16 saat fln ingilizce dersimiz vardı)

öğretmenlik okurken bazı üniversitelerde bir-iki ders edebiyat bölümünden veriyorlar, bunlar için bir tavsiye verecek olursam ingiliz edebiyatına giriş konularını araştır gerekirse türkçelerini oku, ingilizcelerini dinlerken en azından aklında konusu olsun ve uyarla. ben kelime hiç ezberlemedim. aynı şekilde lisede de. ben bilmediğim kelime oldu mu onu cümle içinden çıkarırdım, veya sınavlarda eğer kelimeyi hatırlamıyorsam o kelimenin etrafında dönerdim resmen, bir kelimeyi 3 satırla falan anlatırdım. ama iyi de anlatırdım. diyebileceklerim bu kadar, en azından bölümünün edebiyat kısmı ile ilgili yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. okul hayatında başarılar.

bir de ilk yıldan derslerinin notlarını yüksek tut ki son yıllarda sıkışma yüksek not alacağım diye, ortalaman hep yüksek olsun.

lise de speaking dersimiz olmadığı için en başta bu derste çok zorlandık. eğitim fakülteleri genelde rahattır kendini sıkmana gerek yok dil edebiyat okuyan arkadaşlarımıza Allah sabır versin diyorum. o yüzden bence ilk olarak kendini speaking de geliştir derim ben. ilk yılımda sadece ben değil tüm arkadaşlarım zorluk çekmiştik.tüm derslerde hocalar sürekli ingilizce konuşuyor türkçe yasak. düşün artık :) kesinlikle roman falan değil,dizi izleyerek ya da ne biliyim film izleyerek kulak aşinalığı yapmalısın.ilk yılda zorluk çekebileceğin tek ders speaking'dir inan bana.

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim arkadaslar.dediklerinizi uygulayacağım.

Bol bol dinle. Podcast ler dolup taşıyo internet. britishcouincil learn english. Burdan dilediğince dinleyebilirsin.

Bu tavsiyeler bana da yarıycakk teşekkürlerr

Speaking listening lazımm ikisi cok zorluyor bunlar üzerinde dur eskişehiri yazma

Speaking hiç denemdim aslında kendimi bi sınasam iyi olur ama konuşurken bildiğim kelimeleri unutuyorum

Listeningde o kadar kötüyüm ki yabancı bi film izlerken ilk okul cümleleri dışında yakalayamıyorum alt yazı olsa ohoooo ama yok konuştuklarını zerre anlamıyorum:2:

Zamanla olacak bir şey. Size bir site daha. Mükemmel bir site her zaman kullanırım kızlar. English central. Video izleyip, konuşarak telaffuzunuza bakabiliyorsunuz. Düzgün telaffuz edene kadar uğraşın. Genelde Amerikan aksanı. Benim tercihim bu ama başlangıç aşamasında hangi kaynak bulursanız kullanmaya çalışın. Benimle irtibata geçebilirsiniz özelden. Elimde binlerce kaynak mevcut. İster okuma,yazma, isterse konuşma

Son düzenleme:

Evet site gerçekten çok güzelll ama delircem bi türlü kayıt yapamadımmm bi sesler düzgün algılanamadı diyo( BAYA BOZUK TELAFUZUM GALİBA) bi hiç ses alınmadı diyo bi çok sessizdi diyooo

Ayrıca mikrofonum yok laptopun dahili mikrofonu işte deli oldm:26:

Benim de laptobun ama gayet iyi. Biraz yüksek sesle konuş algılamıyor canım. Bi de ordan kelimelerin okunuşuna bakabiliyorsun üzerine tıklayıp. Aksan yapıyolar bi tıkla benzetmeye çalış

çok güzel cevaplar verilmiş :)
teşekkür ederim hepinize
ben henüz yolun çokkkkk başındayım
bu siteye yaşım bile kurtarmıyor ama büyüklerin yanında olmak daha güzel :)
tüm bilgiler için teşekkür ederim :)

hiç öyle dünyayı kurtaracak moduna girme kendien yapacagın en güzel iyilik hangi üniversiteyi okuyacaksan 1.sınfıın kitaplarına ulaşıp önceden tüm kitabı okuyup hazırlıklı olmak.sonra da 1 yıl boyunca da sana sosyallik katacak tüm etkinliklere ve seminerlere,arkadaş ortamlarına katılabilme fırsatı yakalayabilirsin.her sene yeni yılın ders notalrını kitabını edin başka da tavsiyem yok.sonrada üniversite yılların tadını çıkar felsefem şu ; yaz tatilinde sınav kaygısı olmadan ders çalış tüm yıl keyfini çıkar :)

hepinize teşekkür ederim arkadaslar.faydalı tavsiyeleriniz için.

reading

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…