ingilizce mülakat

geliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
14
0
86
38
İstanbul
Selam kızlar
Pazartesi günü bir iş görüşmesine gideceğim. Şu an öğrenciyim ve haftada 2 gün part time olarak çalışacağım. İnsan kaynakları departmanı için ingilizce bir mülakat olacağını söylediler.
Aranızda deneyimli olanlar varsa ne tarz sorular sorulabileceğini yazar mısınız?

Selam,
Herşeyden önce "talk about yourself", "tell me about your X background (education-career..etc)" ile başlaması olası gibi geliyor ki benim genelde en sık karşılaşıp en sevdiğim türdür bu. Allah ne verdiyse mantığıyla yola çıkıp anlatır da anlatırım. (Ben 11 yıllık iş deneyimine sahibim gerçi siz öğrencisiniz sanırım eğitimsel geçmişinizi (Anadolu lisesinde/kolejde ya da x de bu dersler üzerine eğitim aldımlarda başlayıp üniversite başarılarınız ve arada da parttime çalışmalarınız mevcutsa onları bir demet haline getirip sunmanız iyi olacaktır.)
Ya da soru cevap tarzı gidebilir ki bu en gıcık olduklarımdan. Türkçesi bile insanı sinir eden " Niye bizim firmamızı seçtiniz? " (para için işte ) "Bize ne katabilirsiniz? ", "Sizi işe almamızın firmamıza neden iyi artılar getirebileceğini düşünüyorsunuz?" gibi ahiret soruları da sizi bekliyor olabilir.
İngilizcenizin seviyesi ve firma profili hakkında bilgim olmadığı için genellemeler yapamasam da formal dil ve tümce/bağlaçlara ağırlık vermeniz ön hazırlık olabilir. En basitinden sürekli "but, but" demek yerine " however" , "although" kullanımı yerine "Eventhough" gibi bağlaç seçimleri daha etkili durabilir. Tabii ki, cümlenin öznesini yüklemini uyumunu takip edeyim derken akıcı konuşmanızın da yerle bir olmaması lazım ki bunun için de biraz rahat olup monitör dediğimiz arkada sürekli denetleyen ve " seni gerizekalı bu özneye bu yardımcı fiil kullanılır mı? " diyen içsesi kapatmanız gerekiyor. :) Hedefler ve idealler kısmı her görüşmenin yalan da olsa en populer kısmı olduğu için bu bölüme de ingilizce bir kaç beylik cümlesi hazırlamanız sizin işinize yarayabilir.
Tüm bunlara rağmen eğer dert sadece İngilizcenin check edilmesi ise (gerçekten) bazı farklı uygulamalar da yapılmakta. Bir iş görüşmesinde bana " egg" (yumurta) topiği verilmiş ve üzerinde 15 dakika konuşmam istenmişti, komik ve saçma görünmesine rağmen hazırlanmadığınız, hatta hayat boyu üzerine hiç 15 dakika Türkçe dahi olsa konuşmadığınız bir konuda İngilizce konuşmak hem dil yetkinliğinizi ortaya koymakta hem iletişim, yaratıcılık vs gibi noktaların da altını çizmektedir.
Neyse başınızı şişirdim, umarım görüşmeniz istediğiniz gibi geçer, bol şanslar.

:)) çok hoşuma gitti gerçekten yazdıklarınız. Bi kağıda baya şey döktürdüm ingilizce olarak inşallah hazırlandığım yerlerden gelir. Çok teşekkür ediyorum :) baya faydası olucak bunların

eğitim geçm,ş,n ve kariyer hedefin sorulacaktır kesinlikle
kendinden bahset denir ve kariyerin için ne düşündüğün sorulur
hazırlıklı gitmek en iyisi bu konularda
firma ile ilgili bilgin kesinnlikle olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…