İngilizce kelime öğrenmek için kolay ve zevkli yöntemler:)

Mesela bir hafta boyunca öğrendiğiniz kelimeleri not edin ve o kelimeleri içeren minik bir essay yazın :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet tam şuan onu yapıyorum bi taraftan buraya yazıyorum bi tataftanda kendinle alakalı küçük bi yazı yazmaya calisiyorum

Yabancı şarkı dinlemeyi çok severim zaten tamam bu öneriyi de dikkate alican mutlaka yabancı dizi sevmiyorum aslında ama sürekliliği yoksabahsettigin dizilerede bakiyim teşekkürler:)

Evet tam şuan onu yapıyorum bi taraftan buraya yazıyorum bi tataftanda kendinle alakalı küçük bi yazı yazmaya calisiyorum

Çok güzel yapıyorsunuz en güzel yöntem yazı içinde kullanmak :)

Ben de tam yabancı şarkı dinlemeni önerecektim :) Ama sadece dinleme, sözlerini ezberlemeye çalış ve çevirisiyle beraber oku/takip et sözlerini :)

Ben de almanca öğrenmeye başladım yeni, artikelleri çok komik şekilde ezberliyorum Mesela Tee çay demek artikeli de der (maskulen) babam da çayı çok sevdiği için der Tee olarak aklımda kalmış yıllardır. Die Schule mesela, Kız ismi olan Şule'ye benziyor o yüzden artikeli de Die (Feminen). Böyle saçma sapan şeyler, her şeyi böyle ezberlerim ben tarih biyoloji vs . Saçma sapan senaryolar üretirim kafamda biri duysa manyak bu kız der heralde

He bir de size kendi kullandığım bir yöntemi anlatayım, eğer orta seviyeye yakınsa ingilizceniz günlük tutabilirsiniz. Bilmediğiniz kelimeye bakarken öğrenirsiniz hem, ertesi gün de dün ne yazmışım şu kelime neydi tekrar bakayım sözlükten falan derken bi bakmışsınız öğrenmişsiniz :) Çocukken çok yapardım ben bunu şimdi üşeniyorum

Çok konuştum ama biri de bana Almanca artikelleri daha düzgün yollarla nasıl ezberlenir diye yardımcı olabilir mi acaba

Son düzenleyen: Moderatör:

Himmm aslında çok güzel yöntem bende kelimeleri öğrenmek için küçük hikayeler yazayım diyorum ama aklıma hikaye gelmiyor bu sorun günlük tutunca ortadan kalkmış olur

Himmm aslında çok güzel yöntem bende kelimeleri öğrenmek için küçük hikayeler yazayım diyorum ama aklıma hikaye gelmiyor bu sorun günlük tutunca ortadan kalkmış olur

Bence de günlük tutunca ne yazayım derdi kalmış olur, Almancam azıcık ilerlesin ben de tekrar başlamayı düşünüyorum günlük işine.

Bir de size yardımcı olabilecek siteler önereyim madem hazır gelmişken (tam bir dil manyağıyım da )

Lang-8 (öğrendiğiniz dilde cümleler paragraflar yazıyorsunuz, ana dili o dil olanlar gelip yazdıklarınızı düzeltiyor, siz de Türkçe öğrenenlere yardımcı oluyorsunuz tabi)
Livemocha, bu site de önceden çok iyiydi ama şimdi batırdılar, yine de bamakta fayda var.
Busuu, bu da aynı şekilde başlangıçta faydası olabilir ama ileri seviyelerde pek yararı yok
interpals - mektup arkadaşı bulmak için facebook tarzı bir site, ama Türk erkekleri fena sarmış
Lingq - Türkçe desteği var mı bilmiyorum ama tam da kelime öğrenmek için hazırlanmış bir site.

Milyon tane site biliyordum fakat şimdi aklıma gelmiyorlar, geldikçe güncellerim burayı

Şimdi düşündüm de şimdiye kadar hiç ne gramer çalıştım ne de kelime ezberledim. Nasıl öğrenmişim ben ingilizceyi yahu

Son düzenleyen: Moderatör:
Seviyem pre intermediate kursa gittim bu sene tabi bi kısmını unuttum o ayrı

eğer seviyen pre intermediate ise konuşmaya çalışmak için çok erken canım.

senin önce kelime ve gramer bilgisini oturtman, okuma yapman lazım.

beraberinde ingilizce şarkı dinleyip dizi izleyip listeningini geliştirebilirsin. belli konularda yazı yazmaya çalışabilirsin.

bunları yaptıktan sonra konuşmada iş pratiğe kalır. onu da kendi kendine konuşarak bile ilerletebilirsin.

ingilizce kelime ezberlemen için eğlenceli bir yol bilmiyorum maalesef ben genelde ezberler sonra tekrarlayarak aklımda oturtmaya çalışırım.

Öncelikle ingilizce öğrenme şevkinden dolayı çok tebrikler.

ingilizce bizim dilimizden farklı olarak kelime köklerine verilen eklerle değil çoğunluğu birbirinden bağımsız kelimelerle ifade edilen bir dil olduğu için kelimeler ingilizce öğreniminin çok önemli bir ayağını teşkil ediyor.
burada en iyi yöntem, kuruna göre (beginner, elementary, pre-inter, intermediate, upper, advanced) çalıştığın ders kitaplarındaki, okuma kitaplarındaki ve her türlü textlerdeki kelimelerle ilgili bir dosya yapman. Bu dosyada kelimenin türkçe karşılıkları, kelimenin türü (adjective, verb, noun vb) ve mutlaka örnek cümle olmalı. mesela oxford yayınlarının sözlüğündeki her kelime örnek cümlelerde kullanılarak açıklanmış ve bu cümleler kelimenin akılda kalıcılığına katma değer sağlamak için özel olarak kurulmuş cümleler. Bu sayede bu dosyayı hazırlarken hem yazarken öğrenmeye başlarsın, hem de tekrar ederken örnek cümleler sayeseinde rahatça ezberlemiş olursun 3. tekrar, 4. tekrar derken bir bakmışsın dosyanın tamamını halletmişsin :)

diğer bir önemli husus ingilizce öğrenimi ülkemizin devlet okullarında epey sakat bir tarzda öğretilmeye çalışılıyor. Bizdeki İngilizce başarısızlığında öğretmenlernin kalitesi de önemli bir parametre ancak dil öğretilirken önce gramere abanarak, gramer odaklı bir öğrenim saçmasapan bir şey. nasıl ki bir çocuk ana dilini öğrenirken önce anlayıp konuşup, sonra okuyup yazmaya geçişle birlikte dilin ana kurallarını geçiyorsa, öğretirken de bu metodun uygulanması gerekir. olayın özünün pratikle dile geçiş olmalı, bu çok arka plana atılmış ne yazık ki.

bu noktada ingilizcen gelişmeye başlar başlamaz herhangi bir yabancı diziyi ingilizce alt yazı ile birlikte izlemeye başla böylece listening ve understanding yetilerin ve dile hakimiyet kendiliğinden gelir yavaş yavaş.

Son düzenleme:
Kizlar ingilizce bilsem is bulurum rahatca cok istiyorum.live mocha ve busuu ucretsiz mi uye olunca sonra birsey cikmaz dimi biriyazarsa cok sevinirim

Ben bu sitelere uyeyim zaten ama kolay geliyor bana oralar

Arkadaslar www.livemocha.com buraya üye olun guzel bir online ingiliZce öğrenme sitesi
Ama her gun düzenli 2 saatinizi buraya ayırıp çalısmanız gerek
Başlangıç seviyesinden başlayıp ileri düzeye ulaşan arkadasım var

Basarılar 👍

>>Rabbim saglık sıhhat versin <<

Not alıyorum bunları tesekkurler

Evet ya bize de kursta gramere abandikca abandilar bi yerden sonra fenalık gelmişti bana bu önerileride ekledim listeye teşekkürler:)))

Teşekkürler:)))

Peki bunun programı falan varmı yada kitabi?

Canım yıllar önce vardı adını inan hatırlamıyorum şimdi iftardayım bir ara araştırayım adını senin için Tolincim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…