• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce kelime öğrenmek için kolay ve zevkli yöntemler:)

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.408
23.889
598
Merhaba gene ben:3:
İngilizce öğrenmeyi kafaya koydum yapicam ben bunu ama kelime öğrenirken zorlaniyorum varmı kelime öğrenmek için kolay yontemleriniz?

Kelime havuzu yapabilirsin.
Mesela discuss fiilini öğrendin önce onu iyice öğrenmek için 3 kere filan yaz sonra bir kutu yap minik bir kağıda yazıp bir kutuya koy.Öğrendiğim tüm kelimeleri öyle yap.Her gün içinden 5-10 tane kağıtları çek kelimenin anlamını tahmin et. Eğer bilemediysen kenara koy diğer bilemediklerinle onların üstüne düş.
Renkli post it kağıtlara kelimeleri yazıp en çok zaman geçirdiğin,gözünün önünde olan yerlere yapıştır.Giysi dolabın,çalışma masan,duvar,buz dolabı,ayna...
Telefonun android ise ingilizce kelime oyunları indir.. :)

Kelime havuzu yapabilirsin.
Mesela discuss fiilini öğrendin önce onu iyice öğrenmek için 3 kere filan yaz sonra bir kutu yap minik bir kağıda yazıp bir kutuya koy.Öğrendiğim tüm kelimeleri öyle yap.Her gün içinden 5-10 tane kağıtları çek kelimenin anlamını tahmin et. Eğer bilemediysen kenara koy diğer bilemediklerinle onların üstüne düş.
Renkli post it kağıtlara kelimeleri yazıp en çok zaman geçirdiğin,gözünün önünde olan yerlere yapıştır.Giysi dolabın,çalışma masan,duvar,buz dolabı,ayna...
Telefonun android ise ingilizce kelime oyunları indir.. :)
Telefonuma bisuru uygulama yukledim onlarında biraz faydası oluyor aslında tamam su kutu iside aklıma yattı ama bazıları genede bi sure sonra unutuluyor yahu ben çatır çatır İngilizce konuşmak istiyorum çok seymi istiyorum acaba:1:

Telefonuma bisuru uygulama yukledim onlarında biraz faydası oluyor aslında tamam su kutu iside aklıma yattı ama bazıları genede bi sure sonra unutuluyor yahu ben çatır çatır İngilizce konuşmak istiyorum çok seymi istiyorum acaba:1:

Öğrendiğin kelimeleri kesinlikle cümle içinde kullan!!!!
İngilizce filmler diziler izle hem ingilizce konuşsunlar hem ingilizce alt yazı olsun..
Kitap oku... Başarabileceğine inanıyorum.Yavaş yavaş ilerleyeceksin öyle bir zaman gelecek ki vay be nerden nereye geldim diyeceksin.
Dil öğrenmek sabır işidir ve dil öğrenimi ömür boyu sürer kendi dilimizde bile.Sabır,çalışma,gayret ve hırsla ilerleyeceğine inanıyorum.Ama sakın bırakma çalışmayı. Grammer konusu çalışıp alıştırmalarını çözdükten sonra cümlelerin analizlerini yap yani bilmediğin kelimeleri yaz onlara çalış :129:

Yabancı bir arkadaş edin onunla pratik yap. Interpals diye bir site var orada kendine uygun yabancı arkadaş bulabilirsin.
Benim Tunus,İngiltere,Brezilya,Polonya'dan çok yakın arkadaşlarım var internet haricinde mektuplaştık bile. :)

Livemocha diye dil öğrenme sitesi var orada grammer,kelime,yazma,konuşma becerilerini geliştirebilirsin oraya da bakmanı öneririm. :)

Yabancı bir arkadaş edin onunla pratik yap. Interpals diye bir site var orada kendine uygun yabancı arkadaş bulabilirsin.
Benim Tunus,İngiltere,Brezilya,Polonya'dan çok yakın arkadaşlarım var internet haricinde mektuplaştık bile. :)
Bu İngilizce chat odalarına takiliyorum ordakilerde hep türk bi sure sonra muhabbet türkçeye dönüyor:1: bahsettigin siteyede bakicam simdi:16:

Bu İngilizce chat odalarına takiliyorum ordakilerde hep türk bi sure sonra muhabbet türkçeye dönüyor:1: bahsettigin siteyede bakicam simdi:16:

İngilizce seviyenizi biliyor musunuz?Ona göre başka şeyler de önerebilirim aklıma gelirse :)

Canım ben kodlama yöntemiyle kelime ezberi yapmıştım.Mesela carpet(karpıt) halı demek dimi ben bir yöntemde şunu görmüştüm
Kar pıt diye halıya düştü cümlesinde carpet ve halı aynı cümlede kullanılıyor.bu şekilde çok kelime ezberleyebilmiştim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım ben kodlama yöntemiyle kelime ezberi yapmıştım.Mesela carpet(karpıt) halı demek dimi ben bir yöntemde şunu görmüştüm
Kar pıt diye halıya düştü cümlesinde carpet ve halı aynı cümlede kullanılıyor.bu şekilde çok kelime ezberleyebilmiştim.

Peki bunun programı falan varmı yada kitabi?

Aa evet mesela bleach beyazlatmak demek ona piliç diyerek ezberlemiştim

Mesela bir hafta boyunca öğrendiğiniz kelimeleri not edin ve o kelimeleri içeren minik bir essay yazın :)

İngilizce dizi,şarkı,dergi diyorum.Şu an önerebileceğim diziler 2 broke girls,Hot in Cleveland.Bunlarda tane tane ve kısa diyaloglar var.Bölümler sürekli sayılmaz,takip sıkıntısı yok.
Sevdiğin İngilizce şarkılardan bir dosya oluştur.Mesela 10 tane olsun diyelim.Hepsinin liriklerini netten bulup bilmediğin kelimelerin anlamlarını ara.Sonra bir süre o şarkıları dinleyip eşlik et.Sonra yeni şarkılara geç.
İlgi alanına göre bir derginin internet sayfasını takip et.Mesela elle dergisi diyelim.Us veya uk uzantılı sayfasını açıp kısa makaleleri okuyabilirsin.
Sözlük çok önemli,benim tercihim internet yerine basılı sözlük kullanman olur.Bir kelimeyi ararken sayfadaki başka kelimeleri de görmüş olursun.Basılı sözlük hafızada daha çok yer eder.Netten bakınca uçup gidiyor.

tolincim canım, mega hafızanın böyle satılan cd leri var.. bi araştır istersen kelime öğrenmede birebir.

Evet canım bunu duydum internetten indirmeye çalıştım olmadı alırım aslında ama korkum su ben ilk basta en çok kullanilan kelimeleri istiyorum simdi buradaki kelimeler ileri duzeyse benim pek isimi gormeyebilir:31:

Back