çok güzel paylaşımlar kendi adıma teşeekür ediyorum sayenizde kelieme öğreniyorum ama konuşurken nasıl kullanıyoz benim en çok takıldığıum yer orası, yazılışıyla konuşma dili farklım oluyor ya. come diye okuyoruz kam diye konuşuyoruz ya anlatabiildim mi
scare
anlamı:korkutmak
hikayesi:beni korkutmak biraz SIKAR (scare)
rica ederim işinize yarıyorsa ne mutlu bana :) :) bu gazla bi kaç tane daha ekliyim ben
arkadaşlar daha önce duyanlarınız vardır mega hafıza denilen bir sistemle kelime öğreten teknikler var, bunların setleri, kitapları, cd'leri vs var. Bunları alamayacak olanlar da var. Benim önerim o tekniği kullanarak burda yüzlerce kelime öğrenmek. Yapmamız gereken kelimeyi ve anlamını yazıp altına hikaye uydurmak. Bu sayede bir çok kelime öğrendim. Ama en sıkıcı kısmı hikaye yazma kısmı. Aslında sıkıcı değil ama çok fazla yapınca insan bunalıyor ve bir süre sonra bulamıyor. Klübümüzde bize katılmak isteyenler sayesinde herkes günde 5 kelimeye hikaye yazsa çok büyük rahatlık olur hepimiz için. Ben aşağıya kendi uydurduğum hikayeli kelimeleri yazıyorum. Sizlerde bana katılın ve yüzlerce kelimeyi eğlenerek öğrenelim.
kelime: Vanish
anlamı:gözden kaybolmak, yok olmak.
Hikaye:vanish pembesi ile kirler yok oldu.(reklam gibi oldu ama çok kolay ezberleniyor böyle :))
kelime:dismiss
anlamı:işten çıkarmak, yol vermek, uzaklaştırmak.
Hikaye:this=bu demek, this ile dis'i yakın gördüm ve miss de kadın demek olduğu için bu kadını işten çıkardılar diye ezberledim.
Kelime:assess
anlamı:değer biçmek
hikaye:az sesle değer biçin dışardan duyulmasın.
Kelime:diminish
anlamı:azaltmak, eksiltmek, küçültmek
hikaye: Kazağın dimini biraz azalt büyük olacak.
Kelimeredict
anlamı:tahmin etmek.
Hikaye:bu elbiseyi kim dikti tahmin et. Pire dikti.( hayal gücüne geeeel :))
bunlar benim uydurduklarımdan. Umarım katılım fazla olur ve şu kelime derdinden kurtuluruz. Buarada kelime hafızaya alındıktan sonra hikaye aklınıza bile gelmiyor, kelimeyi görünce çat anlamı geliyor direkt. Bir de ricam olacak kelime, anlamı ve hikayesi kısmını kırmızı yazarsak daha düzenli olur. Katılacaklara kolay gelsin.
Arkadaşlar daha önce duyanlarınız vardır mega hafıza denilen bir sistemle kelime öğreten teknikler var, bunların setleri, kitapları, cd'leri vs var. Bunları alamayacak olanlar da var. Benim önerim o tekniği kullanarak burda yüzlerce kelime öğrenmek. Yapmamız gereken kelimeyi ve anlamını yazıp altına hikaye uydurmak. Bu sayede bir çok kelime öğrendim. Ama en sıkıcı kısmı hikaye yazma kısmı. Aslında sıkıcı değil ama çok fazla yapınca insan bunalıyor ve bir süre sonra bulamıyor. Klübümüzde bize katılmak isteyenler sayesinde herkes günde 5 kelimeye hikaye yazsa çok büyük rahatlık olur hepimiz için. Ben aşağıya kendi uydurduğum hikayeli kelimeleri yazıyorum. Sizlerde bana katılın ve yüzlerce kelimeyi eğlenerek öğrenelim.
kelime: vanish
anlamı:gözden kaybolmak, yok olmak.
hikaye:vanish pembesi ile kirler yok oldu.(reklam gibi oldu ama çok kolay ezberleniyor böyle :))
kelime:dismiss
anlamı:işten çıkarmak, yol vermek, uzaklaştırmak.
hikaye:this=bu demek, this ile dis'i yakın gördüm ve miss de kadın demek olduğu için bu kadını işten çıkardılar diye ezberledim.
kelime:assess
anlamı:değer biçmek
hikaye:az sesle değer biçin dışardan duyulmasın.
kelime:diminish
anlamı:azaltmak, eksiltmek, küçültmek
hikaye: kazağın dimini biraz azalt büyük olacak.
kelimeredict
anlamı:tahmin etmek.
hikaye:bu elbiseyi kim dikti tahmin et. pire dikti.( hayal gücüne geeeel :))
Bunlar benim uydurduklarımdan. Umarım katılım fazla olur ve şu kelime derdinden kurtuluruz. Buarada kelime hafızaya alındıktan sonra hikaye aklınıza bile gelmiyor, kelimeyi görünce çat anlamı geliyor direkt. Bir de ricam olacak kelime, anlamı ve hikayesi kısmını kırmızı yazarsak daha düzenli olur. Katılacaklara kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?