• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ingilizce kelime öğrenelim :)))))

• Konu Sahibi Konu Sahibi gong
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok güzel paylaşımlar kendi adıma teşeekür ediyorum sayenizde kelieme öğreniyorum ama konuşurken nasıl kullanıyoz benim en çok takıldığıum yer orası, yazılışıyla konuşma dili farklım oluyor ya. come diye okuyoruz kam diye konuşuyoruz ya anlatabiildim mi

çok güzel paylaşımlar kendi adıma teşeekür ediyorum sayenizde kelieme öğreniyorum ama konuşurken nasıl kullanıyoz benim en çok takıldığıum yer orası, yazılışıyla konuşma dili farklım oluyor ya. come diye okuyoruz kam diye konuşuyoruz ya anlatabiildim mi

canım biz bunları okurken kendi alfabemiz dışında bi alfabeden yararlanıyoruz. bu alfabenin adı phonetics (fonetik alfabesi).bunun bilim dalı bile var fonoloji diye.sözcüklerin teleffuzu üzerine kurulu bilim dalı demek. sana bir örnek vereyim.

vocabulary ingilizce de kelime anlamına gelir.okunuşu ise
voʊˈkæb.jə.ler şeklindedir. burda bi sürü bilmediğimz harf var bunlar fonetik alfabesinde geliyor.

senin verdiğin örneğide açıklayayım.
come kelimesi kʌm diye okunur.

senin sorduğun sorunun yanıtı bu canım.ingilizce yazıldığı gbi okunan bir dil değildir. bu yüzden okurken kolaylık yşayalım diye böyle bi alfabe yapılmış. tabi kolaylık mı olmuş zorluk mu orası tartışılır. bu benim anlattğm işin çok üst seviyesi. ben ingilizce öğretmenliği okuyorum hala çözemedim bu fonetik olayını.

bu kelimeleri fonetik olmadan okumak için kulak dolgunluğu lazım. o yüzden sende benim verdiğim siteye girip kelimeleri bi kaç kere dinlersen doğru okunuşları öğrenrsin. kendi çapımda anlatmaya çalştm umarım yardımcı olmuşumdur

Son düzenleyen: Moderatör:
selam güzelmiş bu uygulama.

plenum
anlamı:genel kurul
hikaye: pile numaraları genel kurulda görüşülecek.

Son düzenleme:
deter

anlamı:caydırmak engellemek
hikayesi: onu bu işten caydırmazsan BETER ol :)

Deliberate:

anlamı:kasıtlı,bilerek
hikayesi:Deli berat bu işi bilerek yaptı :)

scare

anlamı:korkutmak
hikayesi:beni korkutmak biraz SIKAR (scare)

faydalı bir konu teşekkür ederim paylaşımlar için

bizim bir hocamız kelime,fiil neyse eş ya da yakın anlamlarıyla öğretirdi.o ben de alışkanlık oldu.

illness=sickness=disease=ailment=hastalık gibi mesela kpds ailment kullanabiliyor bilinenlerin yerine

rich=wealthy=affluent=prosperous=zengin,varlıklı affluentte çıkmıştı kpdsde
mesela affluent banking çok sık geçiyor dergi,gazetelerde oradan merak edip öğrenmiştim unutmuyorum. bankaların özel müşterileri (karlı müşterileri için) verdiği hizmet

wish you all a very happy ,health, wealthy and prosperous new year (klasik yılbaşı mesajı)

hikaye işini hiç yapamadım unutuyorum. bu kelimeleri resimlerle,karikatürle
ilişkilendirip powerpoint sunumlarla hatırlıyorum.
cümlelerde kullanıyorum. kartlar da var ama ben de işe yaramıyor.
bunlar benim karşılaştığım kelimeler olunca önce nerede hangi konuda
rastladığımı anımsıyorum alaka kurup çıkarma şansım oluyor.
Hikayeli paylaşamadım kusura bakmayın

Son düzenleme:
arkadaşlar daha önce duyanlarınız vardır mega hafıza denilen bir sistemle kelime öğreten teknikler var, bunların setleri, kitapları, cd'leri vs var. Bunları alamayacak olanlar da var. Benim önerim o tekniği kullanarak burda yüzlerce kelime öğrenmek. Yapmamız gereken kelimeyi ve anlamını yazıp altına hikaye uydurmak. Bu sayede bir çok kelime öğrendim. Ama en sıkıcı kısmı hikaye yazma kısmı. Aslında sıkıcı değil ama çok fazla yapınca insan bunalıyor ve bir süre sonra bulamıyor. Klübümüzde bize katılmak isteyenler sayesinde herkes günde 5 kelimeye hikaye yazsa çok büyük rahatlık olur hepimiz için. Ben aşağıya kendi uydurduğum hikayeli kelimeleri yazıyorum. Sizlerde bana katılın ve yüzlerce kelimeyi eğlenerek öğrenelim. :32:

kelime: Vanish
anlamı:gözden kaybolmak, yok olmak.
Hikaye:vanish pembesi ile kirler yok oldu.(reklam gibi oldu ama çok kolay ezberleniyor böyle :))

kelime:dismiss
anlamı:işten çıkarmak, yol vermek, uzaklaştırmak.
Hikaye:this=bu demek, this ile dis'i yakın gördüm ve miss de kadın demek olduğu için bu kadını işten çıkardılar diye ezberledim.

Kelime:assess

anlamı:değer biçmek
hikaye:az sesle değer biçin dışardan duyulmasın.

Kelime:diminish
anlamı:azaltmak, eksiltmek, küçültmek
hikaye: Kazağın dimini biraz azalt büyük olacak.

Kelime:predict
anlamı:tahmin etmek.
Hikaye:bu elbiseyi kim dikti tahmin et. Pire dikti.( hayal gücüne geeeel :))

bunlar benim uydurduklarımdan. Umarım katılım fazla olur ve şu kelime derdinden kurtuluruz. Buarada kelime hafızaya alındıktan sonra hikaye aklınıza bile gelmiyor, kelimeyi görünce çat anlamı geliyor direkt. Bir de ricam olacak kelime, anlamı ve hikayesi kısmını kırmızı yazarsak daha düzenli olur. Katılacaklara kolay gelsin. :34:

dimin derken dilimi ni mi kastettin?

Cok güzel bir yöntem bu.. :52:
Ben de aklima geldikce paylasirim burada..

Arkadaşlar daha önce duyanlarınız vardır mega hafıza denilen bir sistemle kelime öğreten teknikler var, bunların setleri, kitapları, cd'leri vs var. Bunları alamayacak olanlar da var. Benim önerim o tekniği kullanarak burda yüzlerce kelime öğrenmek. Yapmamız gereken kelimeyi ve anlamını yazıp altına hikaye uydurmak. Bu sayede bir çok kelime öğrendim. Ama en sıkıcı kısmı hikaye yazma kısmı. Aslında sıkıcı değil ama çok fazla yapınca insan bunalıyor ve bir süre sonra bulamıyor. Klübümüzde bize katılmak isteyenler sayesinde herkes günde 5 kelimeye hikaye yazsa çok büyük rahatlık olur hepimiz için. Ben aşağıya kendi uydurduğum hikayeli kelimeleri yazıyorum. Sizlerde bana katılın ve yüzlerce kelimeyi eğlenerek öğrenelim. :32:

kelime: vanish
anlamı:gözden kaybolmak, yok olmak.
hikaye:vanish pembesi ile kirler yok oldu.(reklam gibi oldu ama çok kolay ezberleniyor böyle :))

kelime:dismiss
anlamı:işten çıkarmak, yol vermek, uzaklaştırmak.
hikaye:this=bu demek, this ile dis'i yakın gördüm ve miss de kadın demek olduğu için bu kadını işten çıkardılar diye ezberledim.

kelime:assess
anlamı:değer biçmek
hikaye:az sesle değer biçin dışardan duyulmasın.

kelime:diminish
anlamı:azaltmak, eksiltmek, küçültmek
hikaye: kazağın dimini biraz azalt büyük olacak.

kelime:predict
anlamı:tahmin etmek.
hikaye:bu elbiseyi kim dikti tahmin et. pire dikti.( hayal gücüne geeeel :))

Bunlar benim uydurduklarımdan. Umarım katılım fazla olur ve şu kelime derdinden kurtuluruz. Buarada kelime hafızaya alındıktan sonra hikaye aklınıza bile gelmiyor, kelimeyi görünce çat anlamı geliyor direkt. Bir de ricam olacak kelime, anlamı ve hikayesi kısmını kırmızı yazarsak daha düzenli olur. Katılacaklara kolay gelsin. :34:

merhaba çok güzel bir yöntem burda uygulanmasıda çok güzel bu kelimeleri yazarkende ezberliyosunuz

bendede bu kitaplardan ve kelime kartlarından var daha önce çalışırken zamanım yoktu şuan evdeyim ve dil kursuna gidiyorum .kelime problemim var.bende buraya kelimeler yazıcam benim içinde çok iyi olacak

Back