ingilizce kelime öğrenelim :)))))

• Konu Sahibi Konu Sahibi gong
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
191
0
96
Ankara
Arkadaşlar daha önce duyanlarınız vardır mega hafıza denilen bir sistemle kelime öğreten teknikler var, bunların setleri, kitapları, cd'leri vs var. Bunları alamayacak olanlar da var. Benim önerim o tekniği kullanarak burda yüzlerce kelime öğrenmek. Yapmamız gereken kelimeyi ve anlamını yazıp altına hikaye uydurmak. Bu sayede bir çok kelime öğrendim. Ama en sıkıcı kısmı hikaye yazma kısmı. Aslında sıkıcı değil ama çok fazla yapınca insan bunalıyor ve bir süre sonra bulamıyor. Klübümüzde bize katılmak isteyenler sayesinde herkes günde 5 kelimeye hikaye yazsa çok büyük rahatlık olur hepimiz için. Ben aşağıya kendi uydurduğum hikayeli kelimeleri yazıyorum. Sizlerde bana katılın ve yüzlerce kelimeyi eğlenerek öğrenelim.

kelime: vanish
anlamı:gözden kaybolmak, yok olmak.
hikaye:vanish pembesi ile kirler yok oldu.(reklam gibi oldu ama çok kolay ezberleniyor böyle :))

kelime:dismiss
anlamı:işten çıkarmak, yol vermek, uzaklaştırmak.
hikaye:this=bu demek, this ile dis'i yakın gördüm ve miss de kadın demek olduğu için bu kadını işten çıkardılar diye ezberledim.

kelime:assess
anlamı:değer biçmek
hikaye:az sesle değer biçin dışardan duyulmasın.

kelime:diminish
anlamı:azaltmak, eksiltmek, küçültmek
hikaye: kazağın dimini biraz azalt büyük olacak.

kelimeredict
anlamı:tahmin etmek.
hikaye:bu elbiseyi kim dikti tahmin et. pire dikti.( hayal gücüne geeeel :))

Bunlar benim uydurduklarımdan. Umarım katılım fazla olur ve şu kelime derdinden kurtuluruz. Buarada kelime hafızaya alındıktan sonra hikaye aklınıza bile gelmiyor, kelimeyi görünce çat anlamı geliyor direkt. Bir de ricam olacak kelime, anlamı ve hikayesi kısmını kırmızı yazarsak daha düzenli olur. Katılacaklara kolay gelsin.

çoook güzel bir yöntem canım.ben dil bölümünde okuyorum bende böyle ezberlerdim hep :))

çoook güzel bir yöntem canım.ben dil bölümünde okuyorum bende böyle ezberlerdim hep :))

güzel fikir ama kimse çaba göstermiyor ki canım. o kadar dil sınavlarına hazırlanan var eminim ellerinde sayfa sayfa kelime de var ama buna rağmen bu konu çok şey kazandıracakken eskiyip gidecek.

bayıldım ama aklıma ingilizce kelime gelmedi ara sıra bakıcam ama buraya ))

bitanede benden :)

famine
anlamı :açlık kıtlık
hikaye : müzik öğretemeni öğrencilerin fakir oldğu bi sınıfa gelir notaları saymaya başlar FA Mİ NE diye :) öğrencilerden biri hocam bnm karnım aç ne famine sinden bahsediyorsunuz der :)

bnm hikaye biraz uzun ama çok uzun zaman önce öğrenmiştim senelerce unutmadım :) aklıma geldikçe yazıcam

Son düzenleyen: Moderatör:
bitane daha geldi aklıma kızlar :)

civic
anlamı : kentsel , şehirle ilgili
hikaye: honda civic diye piyasaya sürdüğü otomobiliyle kentlerin sorununa çözüm bulmayı amaçlıyor :) :)

hikayeler saçma olabilir ama işe yarıyor seneler sonra bile hatrladğma saşırıyorum :)

jungle
anlamı :balta girmemiş orman
hikayesi :bizim Can'gilin bahçesi çok bakımsz adeta balta grmemiş orman gibi (cangıl diye okunuyor kelime ordan aklınızda kalabilir )

arkadaşlar konuyu takip eden burda ki kelimeler işime yaradı diyenler varsa paylaşmaya devam edicem ,
kmse bişi yazmamş takp edilmediğini düşündüm

bende ingilizce öğrenmek istiyorum ama hiç bir bilgim yok sadece okulda öğrendiğimiz kelimler benim çok hoşuma gitti taktikleriniz. ben nasıl öğreniri, hem kelime , hem konuşmayı.birde bunların söylenişi var okuduğumuz gibi değil ya onu nasıl yapcaz

TRIVIAL
anlamı: önemsiz
hikayesi :bunlar çok tırı vırı konular boşver bunları (Önemsiz)

revenue
anlamı:gelir
hikayesi:geçen hafta revani sattık gelir yaptık..

Uzun zamandir siteye ugrayamiyordum ve simdi senin konuma sahip cikmana o kadar sevindim ki esmerkralice. Sonunda biri kale almis. Ve kelimeleri ogrendim bile.:) tesekkurler

Uzun zamandir siteye ugrayamiyordum ve simdi senin konuma sahip cikmana o kadar sevindim ki esmerkralice. Sonunda biri kale almis. Ve kelimeleri ogrendim bile.:) tesekkurler

rica ederim işinize yarıyorsa ne mutlu bana :) :) bu gazla bi kaç tane daha ekliyim ben

rely on

anlamı:güvenmek
hikayesi: relyi sevgilisi aldatmış şimdi rely on'a güvenmiyor :) :)

mutually:
anlamı: ortaklaşa, karşılıklı
hikayesi:MUTLU ve ALİ bu projede ORTAKLAŞA çalışıyorlar..

obey

anlamı:itaat etmek
hikayesi: O Bey çok otoriter. itaat etmek lazım

halt:
anlamı:durmak durdurmak
hikayesi:hoca derste konuşan çocuğa 'sen ne HALT ediyorsun.senin yüzünden dersi DURDURMAK zorunda kaldım' dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…