Merhabalar benim de ingilizce seviyem orta denilecek düzeyde ortaokul ve lisede ingilizceden hep yüksek notlar almışımdır. Ancak ingilizce öğretimi hep gramer seviyesinde kaldığı için ileri gitmemiştir. Ben şimdi anlamak ve konuşmak istiyorum. Bu yüzden bir level1 seviyesinden ingilizce hikaye kitabı aldım. Cambridge yayını.Okumayı bitirdim son sayfalara doğru daha akıcı okumaya başladığımı fark ettim bazı bölümleri okurken anlıyorum ama bazı kısımları hiç anlamıyorum kelime bilgim de az bu yüzden. Ben şöyle öğrendim çokça kitap okumak, gerekirse yabancı müzük dinlemek,gazete okumak gererkirmiş.Hatta okunuşlarını bilmeden telaffuzlarını kendiniz uydurarak önce o kelimelerin beynimizde yer etmesini sağlarsak sonrasında öğrenmemiz daha da kolaylaşacakmış bunu bir inlizce tercüman arkadaşım bana söyledi.Kısacası bol bol oku,dinle dedi. Ancak bir hikaye kitabını henüz bitirdim. Şimdi üstünden geçmeli miyim? Kelime kelime sözlüğe bakarak ne dersiniz sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.