ingilizce her konuda yardım...

Dilko yayınlarının kendi seviyenize uygun yayınları ile işe başlayabilirsiniz.aynı isimle şirketin sitesi var oradan inceleyin isterseniz...bir de English grammar in use da faydalı bir kaynaktır ve genelde yabancı yayın satan her yerde bulunur,sevgiyle kalın...a.s

merheba sifirdan baslayanlar icin hangi kitaplari onerirsizniz turkce aciklamali olarak en faydali olani hangisi acaba siparis etmek istiyorumda bilgi verirmisiniz

kurs olarak tömer ya da Dilko,kitap olarakta kendi seviyenize uygun ELS yayınları derim,sevgiler...

sevgili nurselcagri yardımlarınız için teşekkürler,

öğrendiğimiz yeni kelimeleri unutmamak için neler yapılmalıdır, önerilerini paylaşırmısınız?

Şu an hamileyim, finallerimi veriyorum okulda. Basın yayın bölümüm. Fakat ingilizce ile problemler var...
bir ödevim var. aşağıdan küreselleşme ile ilgili. Globalization,media and culture dersine ait.
Fakat benim aşağıdan küreselleşme kavramını iyi anlamam lazım ki, konu ile ilgili bir yazı yazabileyim...
bu konuda bana konunun neden nasıl bahsettiğine dair açıklamada bulunabilirseniz çok sevinicem. çok da rahatlamış olucam..

Theorizing Globalization by Douglas Kellner bu bağlantıda yer alan makale benim referans makalem. ve CTRL+ F tuşlarından "globalization from below" u arattığınızda gerekli paragraflar size sunulacaktır.

ya da şöyle yapabiliriz, eğer siz bu işi severek ve isteyerek yapmak istiyorsanız, ben açıklamasını öğrendikten sonra, türkçe yazımı yazarım, dilerseniz çevirebilirsiniz. tamamen samimice soruyor konuşuyorum, çünkü o samimiyet içerisinde bir çaresizliğim söz konusu :)
umarım fazla bir şey istememişimdir.. umarım yüreğinizi incitmez... yardım edemeyecekseniz bile, şimdiden teşekkür ederim, mesajımı okuduğunuz için..

öğrendiğimiz yeni kelimeleri unutmamak için neler yapılmalıdır, önerilerini paylaşırmısınız?

Sevgili hanım sultan... ingilizceye çok hakim değilim, belki de kafamdaki yüreğimdeki Türkçe aşkının çok fazla olmasından kaynaklanan bir durum bu. Fakat sana nacizane bir fikir verebilirim. Eğer kelimeleri anında ve uzun süreli olarak aklında tutmak istiyorsan, kelimelerle ilgili kafanda hikayeler yaratmalısın.Örneğin :

Estimate kelimesi. : Kafamdan Esti ve söyledim... Yani : tahmin ettim.

Satiation kelimesi : Satı annenin mutfağında doydum... Yani : doyurdum.

tailer kelimesi : taaa ilerde parakendeciler var. yani : parakendeci.

kafanda bu şekilde hikayelendirmeler oluştur. bir mekan yarat ve orada kelimeleri yerlerine hikayelerle oturt. o zaman öyle eğlenceli şekilde aklında kalır ki...

merabalar,çok faydalı bir başlık olmuş.benim bir sorunum var da ben yabancı ünlülerin isimlerini,parfümlerin ve markaların isimlerini nasıl okuyacağımı pek bilemiyorum.ben buraya yazsam siz Türkçe nasıl okuyacağımı yazarsanız çok sevinirim.
örneğin;Miley cyrus nasıl okunuyor?bir de jefferson airplane nasıl?:44:

y
mayli sayrıs ,cefirsın eyirpleyn :) her zaman yardımcı olurum.

bu da güzel bir sistemdir ancak ingilizcedeki günlük kullanımda olan gerekli kelimeleri bile yalnızca böyle ayırıp yapmaya kalksak bir süre sonra kodlanan nesne de unutulmaya başlanır.kaldı ki birde sözlüğün tamamını düşünün.bu söylediğiniz sistem sadece kısıtlı bir konunun kelimelerinde işe yarayabilir.ancak tam anlamıyla ing.kelime dağarcığı oluşturmak isteyen birinde uzun süreli kalıcılık sağlamaz.bir süre sonra kodlanan kavram kelimelerde unutulmaya başlanır.ben bu sistemi anlaşmaları ve savaşları yapan devletleri aklımda tutmak için kpss sınavında tarih çalışırken yaptım ama şu an hiçbirşey hatırlamıyorum.buradan örnekleyeyim :)

merhabalar hanımsultan,

kelime ezberden ziyade bol tekrar ve alıştırma ile yerleşebilecek zaman alan bir olgudur.kelimeyi gördükçe hatırlamaya ve metinlerin içinde kullandıkça unutmamaya başlarsınız.dediğim gibi bu uzun süreçli bir iştir.yapabileceğiniz yöntem ise yeni öğrendiğiniz kelimeleri kendi kurabildiğiniz cümlelerin içinde kullanmaktır.bu şekilde cümle ve metin içinde görmeye alışır ve kalıcı belleğinize alırsınız.bu konuda ing.-ing şeklindeki sözlüklerde faydalıdır.çünkü içinde verilen kelime ile beraber örnek cümlelerde kurulmuştur.bu konuda da tavsiyem Oxford Word Power sözlük.yeni basımında Türkçe anlamları da mevcuttur.sevgiler...

merheba sifirdan baslayanlar icin hangi kitaplari onerirsizniz turkce aciklamali olarak en faydali olani hangisi acaba siparis etmek istiyorumda bilgi verirmisiniz

Merhabalar snowdrop;

İngilizceye yeni başlayanlar için tavsiyem els yayınlarının başlangıç seviyesindeki kitap ve setleridir.hem türkçe açıklama mevcut olup hem de en güvenilir anlamda yayın yapan kuruluştur.bu yüzden bu yayınları els firmasının sitesinden incelemenizi öneririm.tanıtım sayısı da isteyebilirsiniz.sözlük olarakta yeni başlayanlar için best yayınları sözlük tavsiyemdir.türkçe olarakta anlamlar mevcuttur.sevgiler.

merhabalar muntazaman;
durumunuza yardımcı olmayı çok isterdim.beni bu konuda beni mazur görün,bu bana ilettiğiniz metin çoğunlukla teknik terimle ve özel bir bilim dalıyla ilgili yazılmış.bu yüzden buna uygun sözlük ve kaynakla çalışma yapılması gerekir.bunu yapmam şu an için bende işyerimde bulunduğum için ve mesai olarak uygun olmadığım için mümkün değildir.artı tabiki gerekli sözlük v.s. de bende yok.bu yüzden affınızı rica ediyorum.sevgiler,yeni doğacak bebeğinizle mutlu bir yaşam diliyorum

Canım, böyle bir konu açıp bizlere yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Ben de İngilizceye çalışıyorum kendi kendime. İşten zaman bulamıyorum ama çalışırken, tv izlerken fırsat bulduğum her an çalışmaya çalışıyorum. Bayağı ilerledim ama kpds sınavında başarılı olamıyorum. Test de çözmüyorum. İngilizce çalışmayı seviyorum ama soru çözmeyi pek sevmiyorum. Bana kpds'ye yönelik kendi kendime çalışabileceğim bir kitap önerebilir misin?

sevgili resigned ben kendimde bu yıl kpds ye hazırlanıyorum.şu an bu kitabı kullanıyorum.ben test için aldım ama içinde konu anlatımı da var.sevgiler. _DİLKO KPDS_ dilkoyayincilik.com da inceleyebilirsiniz.ben 45 tl ye satın almıştım.sevgiler.

Teşekkür ederim canım, araştıracağım bu kitabı.

merhaba yeni üye olduğum için özelden msj atamıorum ama türkçeden ingilizceye çevrilcek metinlerim var bana ücretli ücretsiz yardımcı olabilecek var mı çok zor durumdayım acil ötesi lazım

ya bu dilkonun onlıne yardım sıtesıne nasıl uye olcam yada dilkonun main way box set cevap anahtarı olan vrmı.

merhaba,
eğer tamamen sıkıntı geçmediyse site ile ilgili,dilkonun numarasını verebilirim,kendilerini bir arayın size yardımcı olabilirler sanırım.

Merhabalar benim de ingilizce seviyem orta denilecek düzeyde ortaokul ve lisede ingilizceden hep yüksek notlar almışımdır. Ancak ingilizce öğretimi hep gramer seviyesinde kaldığı için ileri gitmemiştir. Ben şimdi anlamak ve konuşmak istiyorum. Bu yüzden bir level1 seviyesinden ingilizce hikaye kitabı aldım. Cambridge yayını.Okumayı bitirdim son sayfalara doğru daha akıcı okumaya başladığımı fark ettim bazı bölümleri okurken anlıyorum ama bazı kısımları hiç anlamıyorum kelime bilgim de az bu yüzden. Ben şöyle öğrendim çokça kitap okumak, gerekirse yabancı müzük dinlemek,gazete okumak gererkirmiş.Hatta okunuşlarını bilmeden telaffuzlarını kendiniz uydurarak önce o kelimelerin beynimizde yer etmesini sağlarsak sonrasında öğrenmemiz daha da kolaylaşacakmış bunu bir inlizce tercüman arkadaşım bana söyledi.Kısacası bol bol oku,dinle dedi. Ancak bir hikaye kitabını henüz bitirdim. Şimdi üstünden geçmeli miyim? Kelime kelime sözlüğe bakarak ne dersiniz sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…