ingilizce her konuda yardım...

nurselcagri

İncinsende İncitme...
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
226
0
96
Aydın
arkadaşlar ben ing.öğrtmeniyim.sizlere sorularınız olursa yardımcı olabilirim.özellikle yabancı yayın ve roman ile ilgili de oldukça deneyimlerim var.sevgiler... turkbayragi

merhaba..ben ingilizce ögrenmek istiyorum..seviyem başalngıç..grammer de amaçok fazla alt yazılı yabancı film izlerim dolayısıyla biraz kulak aşinalıgı birazda tercüme yetenegim gelişti sanırım yani bazı basit cümleleri anlayabiliyorum..şimdi benim ingilizcemi geliştirebilmem için önerebileceginiz kitaplar var mı..

birde kafama takılan bir şey var..bir dizide doctor''u daktır diye telaffuz ederlerken bir başka dizide doctağğ gibi telaffuz ediyorlar bu neden acaba..

merhaba canım, acaba çocuklar için tavsiye edeceğin bi set var mı, bbc nin çocuk yayınları falan nasıldır sence, hangi seti tavsiye edersin, 7-8 yaş için.

merhaba,başlangıç seviyesindeki bir öğrenenin mutlaka gramer alması ve oturtması gerekir.çünkü dinleme ve konuşma için her ne kadar günlük dilde konuşan film,cd v.s.faydalı olsa da yazı diline dökmeniz gerektiğinde gramer şart olacaktır.gramer için tavsiyem grammar in use kitaplarıdır.ayrıca dilko gibi şirketlerin her seviyeye uygun kitapları var.sevgiler...

merhaba canım, acaba çocuklar için tavsiye edeceğin bi set var mı, bbc nin çocuk yayınları falan nasıldır sence, hangi seti tavsiye edersin, 7-8 yaş için.
canım sana TELL ME MORE KIDS serisini tavsiye ederim.Türkçe desteği de mevcut.çok kapsamlı bir set,5-14 yaş arası kullanılabiliyor.google da tarayıp bakabilirsin.sevgiler..

bu arada diğer sorunuzu cevaplamayı unumuşum sevgili sliuistu...telaffuz farkı amerikan ve ingiliz aksanının farklılığından kaynaklanmaktadır..ve tıpkı bizim ülkemizdeki gibi bölge şive farkından :)) sevgiler...

Merhaba...
Hocam yurtdışı öğretmenlikle ilgili herhangi bir bilginiz yada deneyiminiz var mı?

Maalesef bu konu hakkında çok detaylı bilgim ya da deneyimim yok.sadece meb yurtdışı okullarına gereken branşlarda her yıl kadrosunda çalıştırdığı öğretmenler arasından seçme sınavı ve mülakat uygulaması yaparak gönderim yapıyor.bunun ile ilgili detaylı bilgiye google dan kısa bir araştırma yaparak ulaşabilirsiniz.sevgiler...

arkadaşlar ben ing.öğrtmeniyim.sizlere sorularınız olursa yardımcı olabilirim.özellikle yabancı yayın ve roman ile ilgili de oldukça deneyimlerim var.sevgiler... turkbayragi

Böyle bir konu açtığınız için öncelikle teşekkürler.Ayrı bir topik açmak yerine buraya yazmak istedim.Aklıma bir fikir geldi,oyun tarzında birşey gibi.. orta seviyede ve ingilizcesini geliştirmek isteyenler için kısa cümlelerle kurulan makale tarzında ya da herhangi birşey yazılsa,öğrenmek isteyenler de o makaleyi çevirmeye çalışsa doğru yada yanlış daha sonra da doğrusu yazılsa.Bu şekilde yavaş yavaş ilerleyebiliriz gibi geliyor.

merhaba gozlerindekibulut,yazınızı şimdi gördüm...fikriniz güzel,ne tür bir konu ile başlayabiliriz mesela? sevgiler...a.s

mesela the secret garden,hikaye kitabının giriş kısmı "Mary Lennox was a skinny little 10-year old girl who was used to living in India all her life. She had thin yellow hair and an ugly yellow face with an angry look. She was always upset with something or somebody. Her father was always busy and her mother cared more for going to parties than for looking after her only child. So, when Mary was born, she was given to an Indian servant called Ayah, who was told to keep the child out of sight. Mary became a rude, spoilt and selfish child, used to always being obeyed by her servants. She never liked anybody, and so she had nobody to play with her because there was not a single person who liked her."
ya da ingilizce gazeteden güncel haberlerden alıntı; "Looking for a quick way to feel lousy about yourself? Then forget the idea of a healthy diet and just eat what your body wants you to eat. Your body wants meat; your body wants fat; your body wants salt and sugar. Your body will put up with fruits and vegetables if it must, but only after all the meat, fat, salt and sugar are gone. And as for the question of where your food comes from — whether it's locally grown, sustainably raised, grass-fed, free range or pesticide-free? Your body doesn't give a hoot."
veya kendi yazdığın deneme,günlük yaptığın,herhangi aklına gelen 1 paragraflık kısa bölüm. Aslında amacım kısa cümleler çünkü cümle uzun olunca başlangıç seviyesindeki biri için zor oluyor. daha sonrada çevirmek isteyen çevircek bir kaç yorumdan sonra bölüm doğru olarak Türkçe ye çevrilir.
Aslında elinde kitap varsa bölüm bölüm yazarsın çevirme tamalandıkça 1 kitap okumuş gibi oluruz yada günlük ingilizce haberler paylaşılırsa hem dünyadan haberimiz olur hem de ingilizcemizi geliştiririz,ben böyle düşündüm:)

merhaba
ben de lise 3e geçtim ingilizcem hep orta seviyeydi bu zamana kadar
ama geçen sene hiç önemsemediğimden epey bir düştü
ben ve arkadaşlarım hep ingilizce öğrenebilmek için sadece onun üstüne düşmek gerektiğini söylüyorlar
ve malum 2 sene sonra ygs ve lys de var
sence bu sene ingilizcemi düzeltmek ve toparlamak adına neler yapabilirim.Günde kaç saat çalışmam gerekir

bu şekilde paragraf biçiminde değilde,cümle cümle gitmek daha faydalı olacaktır sizin için de.

önemli olan saatlerce değil verimli çalışmaktır.öncelikle hangi konularda eksiğiniz olduğunu belirlemelisiniz.

merhaba ben açıktan ortaöğretim okuyorum ingilizcem pek iyi değil zamanları bi oturtamadım fiillerin kaçıncı halleri ne zaman ing eki neye göre hepsi çorba kafamda birde kelime ezberini nasıl yapmalıyım eğer yardımcı olursanız çok sevinirim 3 dersim kaldı inş. liseye başlicam şimdiden teşekkür ederim

merhaba gül_yüz;gramer bol tekrarla yerleşecek birşeydir,mesela o karıştırdığınız tenselerin yani zamanların Türkçe adları ile beraber fiil çekimlerini beraber kodlayın aklınıza bu şekilde daha kalıcı olur.bir de kelime işi ezberle maalesef çok kısa süreli kalıcı olur.kelimenin anlamını anladıktan sonra kendi seviyenize uygun cümle içinde kullanın ki aklınızda kalsın.ya da İngilizce-Türkçe sözlüklerin örnek cümleli olanları da mevcut.bu şekilde bir sözlük edinmenizin de faydası olacaktır...iyi geceler :1rolleyes:

ingilizceyı çok az bır temelı olan bır kısı nasıl bır yol ızlemelı nasıl baslamalı
kelıme ezberleyerek mı yazarsanız sevınırım....

iş ilanlarına bakıyorum ıngılızce dıyor öğrenmem gerek sızce kendı kendıme ogrenebılır mıyım duzenlı calısan bırı ne kadar zamanda ogrenır iş yerlerınde ıstenen ıngılızceyı ogrenmek cok mu zor bılemıyorum unı mezunu olmak yetmıyor

bu sene aöf 3 teyım ıngılızce dersım de var dersı gecerım soru tıplerını ogrenırım ama ıngılızceyı bılıyorum konusabılıyorum olayı baska

merhabalar,çok az bir temeli olan bir bireyin düzenli çalışsa dahi mutlaka profesyonel yardım almasını öneririm.çünkü bir dilin kurallı öğrenimi sadece kitaptan okuyarak maalesef olmuyor.sadece önceden iyi derecede öğrenip biraz unutan bir kimse kitaplardan kendi kendine çalışma ile sonuç alabilir.iş ingilizcesi için mutlaka ileri ingilizce bilmek gerekir.tabii bu sektöre göre de ingilizcenin alanı değişir.yani terimler bakımından.evet bu konuda hakılısınız,her ingilizce bilen konuşamaz,konuşma olayı bol bol pratik ister ve mümkünse o dili anadil olarak konuşan kişilerle sık sık iletişimde bulunmak çok fayda getirir.umarım yardım edebilmişimdir.sevgiler...

çok teşşekkur ederım aydınatıcı omus yazdıkarınız pekı ıngıızceyı ogrenmek ıcın kurs kıtap tavsıyeerınız varsa eher yazar mısınız kıtap suan alırım ıerde ınsalah bır gun kursa gıdıcem ama ıyı bır krsa tabıkı daha once gıttım bır ıse yaramadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…