• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

infertiliteyi yenmek için bugüne kadar neler denedik, hadi paylaşalım.

meselaney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
60
5
118
İstanbul
hamile kalabilmek için çırpınıp duruyoruz. her duyduğumuz yönteme, belki bu sefer işe yarar deyip sarılıyoruz. bazısının vesilesi incir oluyor, bazısının soğan... bazısı bir doktorun istediği basit bir tahlille sorununu keşfediyor, bazısı ise "dua" vesilem oldu diyor.

bugüne kadar hangi yolllardan geçtik tüm ayrıntısı ve sonuçlarıyla paylaşalım. bizde faydalı olmayan yöntemi başka bir arkadaş burdan okuyup dener de belki arkadaşta faydalı olur. veya atladığımız bir adımı farkederiz belki de....

önce ben anlatayım:

*hormon tahlilleri: adetin 3. günü yapılan tahlilleri defalarca yaptırdım.fsh, lh, tsh, e2,... doktorlar genelde prolaktinin yüksek olup olmadığını anlamak için "süt geliyor mu kendiliğinden" diye soruyorlar. bende süt gelmiyordu,böyle cevap verince de prolaktin tahlili isteyen olmamıştı. ama meğer prolaktinim yüksekmiş. gittiğim başka bir doktor sormadan istedi bu tahlili , öyle belli oldu prolaktin yüksekliği.bir süre ilaç kullandım. düşmüştü. bıraktım ilacı, yine yükseldi. tekrar ilaca başladım.

*rahim filmi çektirdim: rahimde perde varmış. gebeliğe engel olmaz ama gebe kaldıktan sonra düşüğe sebep olabilir dediler.

*laparoskopi ve histereskopi oldum: rahimdeki perde alındı, tüpler ve yumurtalıklarda bir sıkıntı yokmuş.ama rahim içinde yoğun enfeksiyon olduğu ortaya çıktı. eşimle birlikte bir sürü ilaç kullandık. doktora göre artık bir engel kalmadı. bekleyin 6 ay kadar, olmazsa gelin dedi. şuan bekleme dönemindeyiz. olmazsa artık yaza tüp bebek veya ne gerekiyorsa, bakalım...

*eşimde bir sorun yok.

*sujok tedavisi: geçenlerde denedik bunu.ele uygulanan akapunktur. bu tedaviyle 4-5 tüp denemesine rağmen gebe kalamayan biri şimdi 6 aylık hamileymiş. bunu duyunca eşimle beraber başladık tedaviye. toplam 2 kür tedavi.2 kür arasında da 10 gün ara var. her kür de 12 seanstan oluşuyor. 12 gün boyunca iğnelettik ellerimizi, ilk kürü tamamladık. 2. kür sadece bana uygulanacaktı, ama iğne acısından korktuğum için yaptıramadım maalesef 2. kürü. faydalı oldu mu derseniz, psikolojik olarak faydasını hissettim, kısırlık sürecinin getirdiği stres ve sıkıntıyı baya bir hafifletmişti. bunun dışında bedensel veya hormonsal faydalarını kontrol ettirmediğim için olumlu yada olumsuz bir şey söyleyemeyeceğim.

*incir kürü: başlamıştım ama incir prolaktin yükselttiği için bıraktım.

*soğan kürü: 1 kere uyguladım.

*polen-bal karışımı: bir süre denedim ama düzenli yapmadım açıkçası.

bunlar şimdiye kadar denediklerim. deneyeceklerim ise şunlar:

*böyle durumlar için dua eden birini bulduk.(parayla değil, hayrına yapıyor)dualarının vesile olduğu bazı kişiler olmuş. ona dua ettirdik: bir şişe suya karşı hatim indirmiş ve bazı dualar okumuş. o suyu başka bir kaba boşaltmadan, bulunduğu şişeden çarşamba, perşembe ve cuma sabahı namazdan sonra kıbleye karşı ayakta 3'er yudum içilecek.Rabbim şifa ver diye dua edilecek. son gün olan cuma günü artan su banyo suyuna katılacak ve eşler birlikte banyo yapacakmış. sonra da 2 rekat hacet namazı kılınacak.

*"40 yaşında dualar ve incir kürüyle hamileyim" diye bir konu başlığı var. o konu başlığını açan arkadaşın yaptığı duayı deneyeceğim.
onda da eşinizle birlikte namaz kılıp, bazı duaları edip 1 gün de oruç tutuyorsunuz.

* kbb doktoruna gidip tiroid ultrasonu çektirmeyi düşünüyorum. hormonlarım kan tahlillerinde normal çıktı şimdiye kadar ama hiç ultrason çektirmedim. belki onda birşey çıkar, gebeliğe engel olan bir sebep bulunur.iltihap gibi....

bakalım bizim vesilemiz ne olacak? deniyoruz hala?

sizler neler yaşadınız şimdiye kadar?

Son düzenleme:
bende 1 yılıl geçkindir deniyorum ama hiç hamile kalamadım.1 ay soğan kürü yaptım,bl tarçın çörekotu düzenli olmasada kullandım,hayıt hapı ve otunu içiyorum,preseed jel kullanıyorum,ovuasyon testleri kullanıyorum,rahim filmi çekildim,kaplıcaya gittim 1-2 kez ,41 gün meryem suresi okudum (1-2 gün aksattım ama)eşim keçiboynuzu kürü ve pekemzi ayrıcada bal polen arısütü yiyor.daha ne yapmalıym bilmiyorum gerçekten.her duyduğumu yapmaya çalışıyorum.denemediğim bi yakı,incir kürü bide maydanoz süt buharı kaldı.Rabbim bize hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip etsin nasibimizde yoksada sabır versin.

Back