Bebek Beslenmesi İnek sütüne nasıl geçtiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Neden inek sütü veriyorsunuz? İnek sütünün hiç bir faydası yok hormon yüklemesinden başka bir şey değil araştırmanızı öneririm, şuan ineklere vurulan ilaçları bilseniz aklınız şaşar, ayrıca bağırsak rahatsızlığına sebep oluyor ayran ya da yoğurt olarak verin sütün faydası fermente olduğu zaman açığa çıkıyor
 
Çocuk doktoru artık inek sütüne geçebilirsiniz dediği için denedim. Yoğurt her gün veriyorum 5. Aydan beri.
 
Çocuk doktoru artık inek sütüne geçebilirsiniz dediği için denedim. Yoğurt her gün veriyorum 5. Aydan beri.
Bence bi araştırın derim instagramda @izmircocukdoktoru bu konu ile ilgili bir çok paylaşımı var yapılan bilimsel araştırmalar ben olsam asla vermezdim kendimde tüketmiyorum yine de karar sizin
 
2. Yaşından önce gereği yok çünkü 2 yaşına kadar anne sütü deniyor, anne sütü olmayanlarda mamadır bu.
Mamaya devam edin, seneye yaza zaten kendi alışacaktır süte.
 
Ben süt içemiyorum, dokunuyor. Duymuştum süt hakkinda türlü araştırmalar. Biraz daha araştırayım, yıllardır içiyor insanoğlu. Mama da iyi değil. Ne edelim.
 
Merhabalar,
Bebeğim 14 aylık, mama veriyorum. İnek sütü denedim almadı. Ne yapabilirim?
İner sütü vs zaten o kadar sağlıklı bişey değil anneler olarak neden ısrarla inek sütü vermek isterler anlamıyorum. Daha faydalı bir sürü besin var bence inet sütüne çok takılmayın. Benim bebeğim şuan 10 aylık inek sütü zaten bu dönemde alerjik ama açıkçası büyüyüp kendisi özellikle istemediği sürece vermeyi düşünmüyorum. Geniz eti , bademcik ve farklı alerjik durumlar oluşturabilen bi besin. Üstelik ben emziriyorum ve beslenmeme çok çok dikkat ediyorum o hayvana kim bilir neler veriyolar hangi ilaçlar vardır vs vs bu konular üzerine yazılmış binlerce makale var verilmesini savunan da var verilmesin diyende . Ben her ikisininden de okudum ve verilmemesi bana daha makul geldi. Fermente edilmiş peynir ve tabiki yoğurt veriyorum. Sadece sütü süt haliyle vermiyorum.
 
Süte hiç alıştırmayın derim, vücuttaki mukozayı artırarak geniz akıntısı, kronik öksürük, eklem sorunlarına sebep oluyor. Kansızlık ve kemik erimesi yaptığını da söylüyor literatürü takip eden doktorlar. Hele size dokunuyorsa ve kan grubu 0 ya da A ise bebeginize de dokunması ihtimali çok yüksek. Ama dediğiniz gibi mama da faydalı bir besin değil, anne sütüne mükemmel bir alternatif olarak sunulması bana da çok garip geliyor. Doğadaki her canlı gibi gıdaların da bir frekansı var ve mama gibi endüstriyel bütün yiyeceklerin frekansı sıfır. Oysa canlıların ölümü bile frekansları 25in altına düştüğünde başlıyor. Kanser gibi hastalıklarda ise insanın frekansı 55in altına düşüyor. Düşünün ki bir bebek sıfır frekans bir besinle besleniyor hayatının en hassas döneminde. Zaman zaman zehirli içeriğinden ötürü piyasadan toplatılan mamaları düşününce hele mama akıl karı gelmiyor bana. Anne sütü yokluğunda mama belki seçeneklerden biri olabilir ama tek seçenek olamayacağını düşünüyorum. Beden doğa ile uyumlu, sıfır teknoloji koşullarında anne sütü alamayan bebeğe sunulabilecek besinlerin gunumuz bebeği için de en uygun secenek olduğunu düşünüyorum. Sadece doğalına ulaşmak çok önemli. Ben yerinizde olsam ille de biberonla verilecek bir öğün araştırmasına girmez ek gıdayı tüm öğünü haline getirir muhakkak çok doğal beslerdim. Bebek biberonu bırakamıyorsa sulandırılmış süte meyve püreleri karıştırıp verebilirsiniz. Dokunmuyorsa balla tatlandırabilirsiniz.

Keçi aksi doğası sebebiyle kilit altında tutulamayan bir hayvan olduğu için endüstriyel üretime de uygun değil ve bu yüzden bedenine kimyasalla en az müdahale edilen hayvan. Ulaşabileceğiniz en temiz süt keçi sütü anlayacağınız. Ayrıca hayvan sütleri arasında bildiğim kadarıyla laktoz miktarı en düşük olan olduğu için en az hassasiyete sebep olacak seçim olur aynı zamanda. Zamanla biberona koyduğunuz sütün miktarını azaltıp su miktarını çoğaltırsınız ve sütü nadiren verirsiniz. Uygun gördüğünüz bir zamanda sütten keser gibi tamamen kesersiniz meyveli süt öğününü.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…