- 24 Haziran 2015
- 40.101
- 155.128
- 598
Herkese Merhaba
İftar sofram için seçtiğim tarifler İnegöl Köfte ve Mozaik Pasta .
İnegöl Köfte için malzemeler:
400 gr dana kıyma
100 gr kuzu kıyma
İki adet soğanın suyu
Bir çay kaşığı kadar karabiber
Bir tatlı kaşığı karbonat ve tuz
Malzemeler sadece bunlar .Köftemizin püf noktası;bütün malzemeleri karıştırıp ,yoğurup ,dolaba kaldırmamız.Ve bir gün boyunca belli aralıklarla,çıkarıp yoğurup ,tekrar dinlenmeye almamız.
Bir gece dinlenen köftemizi ben uzun uzun şekillendirdim ve yağda kızartarak pişirdim.
Dileyen başka pişirme yöntemi de kullanabilir.
Mozaik Pastamız için gerekli malzemeler:
1,5 buçuk paket petibör bisküvi
90 gr tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Bir su bardağından bir parmak az şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilin
Fıstıklı sütlü çikolata(60 gr)
Fıstıklı beyaz çikolata(60 gr
)
Yarım kase ceviz içi
Bisküvilerimizi kabımızda kırıyoruz.
Erittiğimiz tereyağını,kakao,süt,şeker,vanilin ile bir kapta karıştırıp ,bisküvilerimizin üstüne döküyoruz ve cevizimizi de ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz .
Pastamızı şekillendirerek donması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Şekil tutan pastamızı daha sonra çıkartıp ,üzerine şerit şerit kestiğimiz yağlı kağıtları aralıklarla yerleştiriyoruz.
Benvari usül erittiğimiz çikolatalı fıstıklı çikolatamızı aralara döküyoruz .
Daha sonra kaldırdığımız yağlı kâğıtların yerlerine de yine aynı usül erittiğimiz beyaz fıstıklı çikolatamızı döküyoruz ve yeniden pastamızı dondurma işlemi için dolaba kaldırıyoruz.Bir iki saat içinde servise hazır hale geliyor .
Hepsi bu kadar ,deneyeceklere afiyet olsun

İftar sofram için seçtiğim tarifler İnegöl Köfte ve Mozaik Pasta .
İnegöl Köfte için malzemeler:

Malzemeler sadece bunlar .Köftemizin püf noktası;bütün malzemeleri karıştırıp ,yoğurup ,dolaba kaldırmamız.Ve bir gün boyunca belli aralıklarla,çıkarıp yoğurup ,tekrar dinlenmeye almamız.
Bir gece dinlenen köftemizi ben uzun uzun şekillendirdim ve yağda kızartarak pişirdim.
Dileyen başka pişirme yöntemi de kullanabilir.
Mozaik Pastamız için gerekli malzemeler:

Bisküvilerimizi kabımızda kırıyoruz.
Erittiğimiz tereyağını,kakao,süt,şeker,vanilin ile bir kapta karıştırıp ,bisküvilerimizin üstüne döküyoruz ve cevizimizi de ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz .
Pastamızı şekillendirerek donması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Şekil tutan pastamızı daha sonra çıkartıp ,üzerine şerit şerit kestiğimiz yağlı kağıtları aralıklarla yerleştiriyoruz.
Benvari usül erittiğimiz çikolatalı fıstıklı çikolatamızı aralara döküyoruz .
Daha sonra kaldırdığımız yağlı kâğıtların yerlerine de yine aynı usül erittiğimiz beyaz fıstıklı çikolatamızı döküyoruz ve yeniden pastamızı dondurma işlemi için dolaba kaldırıyoruz.Bir iki saat içinde servise hazır hale geliyor .
Hepsi bu kadar ,deneyeceklere afiyet olsun