- 28 Temmuz 2014
- 299
- 144
- Konu Sahibi pofudukterlikli
Merhaba kızlar. Pco hastasıyım ama hafif düzeyde diyor doktorlar. Kilo almaya eğilimim var kilo pek veremiyorum ama onun dışında adetim fln düzenlidir neyse hamilelik düşünüyorum bir sıkıntı gözükmedi kontrollerde. 5-6 aydır deniyoruz ilk 3-4 ayda idrar yolları enfeksiyonu geçirdim sürekli şimdilik o da yok neyse bu ay adetimden 2 gün sonra 5 gün soğan kürü uyguladım biraz kasıklarımı ağrıttı midem de kötü olunca bıraktım .2 gün sonra tam da ovulasyonda pozitifi yakaladığımda incir kürünü uyguladım havuçsuz olanı ,bir hafta baş ağrısı bel ağrısı kasık ağrısı devam etti o yüzden onu da bıraktım dedim yan etki yaptı. 3-4 gün sonrasında yani bugün doktora gittim aile hekimi, sanırım demirim düştü başım ağrıyor die hem beta hcg yaptı hem de bi ultrasonda baksınlar dedi.bakıttım 17mm lik kist var dedi demirim düşük ve beta hcg negatif daha adetime 3-4 gün var. Doktor yumurtan büyümüş büyük ihtimal çatlamamış diyince dedim ovulasyonda pozitif gördüm ne demek oluyor,hem yumurtladığımız hem de çatladığı anlamına gelir dedi pozitiflik,demek iki tane yumurtlamışsın dedi. Pcos hastasıyım ama böyle kist fln olmamıştı bence bu incir kürü fazla yumurtlatıyor düzgün kullanmak lazım bir de havuçlu yapmak gerektiğini düşünüyorum çatlaması için de.. ayrıca keten tohumu yağını da çok öneriyorlar.. sizin öneriniz var mı bu konu hakkında ?? Yaşandıklarınız? Bir fe doktor stres lh hormonunu hep yüksekte tutar o da sağlıklı yumurtlamana engel olur dedi stres yapma. Bu arada kadın doğum doktorlarından daha çok bilgi verdi sağolsun. Mesela adetten temizlendikten sonra hemen başla çalışmalara ovulasyonda pozitif gördükten 2 gün sonrasına kadar devam et dedi.