slm kızlar ben 2 senedir evliyim ve 14 aydır bebek düşünüyoruz.eşim 10 ay önce varikosel ameliyatı oldu.keçi boynuzu kürü uyguladı.şu an sperm değerleri çok iyi bende de hiç problem çıkmadı.vajinal muayene,kan,idrar,hormon,rahim filmi her şey yolunda.buna rağmen bebeğimiz olmadı.3 ay yumurtlama günümde düzenli olarak doktora gittim.ilk ay yumurtam gelişmedi.sonraki iki ay gelişti(ilaç kullanmadan)ama doktor klomen kullanmamı söyledi.ben de burada takip ettiklerimden yola çıkarak klomen kullanmayıp incir kürü yapmaya karar verdim.ilk 21 günlük kürü bitirdim.bu arada evde ısı takibi ve ovülasyon testi yapıyordum.adetimin 16. günü hala yumurtlama olmadığı için doktora gittim. ve 2 santimlik bir kistim olduğunu öğrendim.ayrıca doktor göğüs muayenesinde göğsümü sıkınca su geldiğini farketti.daha önce ne kist ne de gögüs suyu vardı.ben incir kürünün 2. kısmını 1 hafta daha yapıp doktora gittim.kistim 4.5 cm olmuş.hormon tahlilinde tsh 6.95hemen incir kürünü bırakıp soğan kürüne başladım.1 hafta sonra gittiğimde 4 santim olmuştu.doktor yumurta geliştirici ilaç kullandığımı sandı.hatta çatlatma iğnesi olmadın mı diye de sordu.tabi incir kürü yaptığımı söyleyemedim.şu an doğum kontrol hapı kullanarak kistimi küçültmeye çalışıyorum.tabi soğan suyuna da devam.size tavsiyem hiç probleminiz olmasa bile incir kürüne başlamadan önce soğan suyu kürünü mutlaka uygulayın.ve adetinizin 11. gününde itibaren yumurta takibinizi yaptırın ki gelişmiş ise doktor onu kocaman bir kiste dönüşmeden çatlatabilir