• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnanmak, başarmaktır.

San Francisco Körfezi’ndeki bir okulda, okul müdürü üç öğretmeni çağırıp şöyle demiş:

“Siz üç öğretmen, sistemde en iyi ve en uzman kişiler olduğunuz için, doksan tane seçkin üstün zekalı öğrenciyi size vereceğiz. Bu öğrencilerin gelecek yıl da hızlarını korumalarını sağlamanızı ve çok şey öğrenmelerini bekliyoruz.”​

Üç öğretmen, öğrenciler ve öğrencilerin anne ve babası bunun çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüşler. O okul dönemi, hepsinin özellikle hoşuna gitmişti. Okul bittiği zaman öğrenciler bütün San Francisco Körfezi’ndeki diğer öğrencilere göre yüzde 20–30 daha başarılıydı. Yıl sonu geldiğinde müdür üç öğretmeni çağırıp onlara:

“Bir itirafta bulunmak istiyorum. En zeki öğrencilerin 90’ı sizde değildi. Onlar ortalamanın biraz üstünde öğrencilerdi. 90 öğrenciyi sistemden tesadüfen seçtik.”​

Öğretmenler, doğal olarak öğrencilerde görülen başarının kendi istisnai öğretme becerilerine bağlanması gerektiği sonucuna vardı.

“Bir itirafım daha var.” dedi müdür: “Siz de en parlak öğretmenler değilsiniz. İsimlerinizi bir şapkanın içine doldurduğum kâğıtların arasından rastgele seçtim. SİZ İNANDIĞINIZ İÇİN BAŞARILI OLDUNUZ."​

Alıntıdır.

benım bır patronum vardı.o kucuk yasta ıs hayatına baslamıs mecburen ve okuyamamıs bıle.sonradan dısardan vermıs sınavları ve lıse mezunuydu.hanı su eskıcı arabaları varya onlarla sokaklarda naylon kap kacak fılan satarmıs.ve en buyuk hayalıde otomobıl satmakmıs.tutkusuymus onun otomobıller.guzel bır otomobıl resmını yatagının karsısına asmıs ve hergun o resme bakıp sen benım olacaksın demıs.ama hergun.ınanmıs buna.
sonra kucuk bır beyaz esya dukkanı olmus zamanla.veee sımdı o ınsan dunya devı bır otomobıl fırması olan bır ınsan.o bana cok sey ogrettı ve onu cok sevıyorum,elemanlarıyla tum hayatını,ılerleyısını,zorluklarını ve yasam sırlarını verdıgı ıcın.ınanmak,guclu olmaktır.

"Siz kendinize inanın,başkalarıda size inanacaktır." "Başarınızın büyüklüğünü inancınızın büyüklüğü belirler." "İnanmak başarmanın yarısıdır." Negüzel söylemişler.

Hiç umudunuz olmasa bile birşeylere inanabilmek ve istemek öyle şeyler yaptırtıyorki insana........

Her gecenin bir sabahı olduğu gibi inanmakta başarının yarısıdır. Yazı için teşekkürler...

Yine çok güzel bir paylaşım püsküüt'üm..a.s.

Aslında diyet bölümünde de uygulamak lazım bu taktiği.:))

Yine çok güzel bir paylaşım püsküüt'üm..a.s.

Aslında diyet bölümünde de uygulamak lazım bu taktiği.:))

selicim.. Onca kurala ve benim olanca hassasiyetime karşın, ortalama 100 civarında kişinin "takım" adı altında zayıflamaya devam ediyor olması.. pardon.. zayıflamaya ve zayıflamayı istemeye devam ediyor olması gereken inancı zaten taşıyor olduklarını gösteriyor bence..

Aman duymasınlar.. Kilo alıverirler mazallah. yerimseniben

kızımada okuttum püsküütüm bu yazıyı,çünkü kpss ye çalışıyor,kazanabileceğine inanmasını
çok istiyorum.ben inanıyorum,inşallah sonuç güzel olur.

şu anda ben tam tersi başka olayla ilgili bişeye inanıyorum
ama olacak başarıcam ve istediğim sonuçları yaşıcam paylaşım güzeldi teşekkürler

şu anda ben tam tersi başka olayla ilgili bişeye inanıyorum
ama olacak başarıcam ve istediğim sonuçları yaşıcam paylaşım güzeldi teşekkürler
Bu çok gizli bir mesaj olmum.. Meraklandım desem..? yerimseniben
Olayı merak edip burnumu sokma cüretinde bulunmuyorum elbette.. merakım şudur:

"tam tersi"

ve

"başka olay"

işte bu sözcükleri ana başlığımızla ilişkilendiremedim..

Umarım inandığın ve istediğin gibi olsun.. a.s.

Inanmak gercekten herseydır ...
ınanmayan ınsan ne asık olabılır ne basarılı olabılır ne de mutlu olabılır .
tabıkı ıstemekte oyle ..
hangımız ısteyınce herseyın ustesınden gelemıyoruz kı ?
eger gercekten ; " Başlamak bitirmenin yarısı " ise , hemen bugun ınanmaya ve ıstemeye baslayın .
ınsanın ınanıp ve ısteyıp alamayacagı hıc bısı yok arkadaslar ..*

Back
X